|
Дали го спомнувате БОГ и кога ви е убаво? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Септември.2009 во 21:24 |
Добро е тоа...дека имам големо срце.
Но сигурно и не е баш така...оти jас си jа знам Неговата визиjа за мене. |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veli deka imas prosto srce.
Naprotiv kako sto jas znam tvoeto srce e golemo! Изменето од DDarko - 12.Септември.2009 во 21:23 |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што да не велам??
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veli taka pagane, nie lugeto za Bog sme mnogu mili, Toj ne saka nas, no go mrazi nasiot grev na srceto. |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Во последно време, почнувам да го спомнувам за убаво ... иако повеќе го спомнував, кога не ми беше баш убаво...!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоj еден миг има присуство...во мене...знам дека и jас сум во него...
има поглед за мене..има визиjа за мене. Jас за Него имам просто срце. Изменето од pagane - 12.Септември.2009 во 21:09 |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razgovor so Boga mozeme da pravime samo preku molitva, nie mu ja kazuvame, a Toj ni odgovara so tekot na vremeto vo zivotot: DA, NE ILI STRPI SE DODEKA GO DOCEKAS ODGOVOROT!
A da zboruvame so Bog t.e (da se molime) ni treba golemo smirenie i so ljubov od srce da gi kazuvame zborovite. |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нормално дека си го спомнувам често, си викам леле фала ти боже што ме чуваш вака. И кога не е се добро пак си викам-господе вади ме од мизеријава што побрзо. Најдобар разговор и најискрен можеш да си имаш кога се обраќаш до бога. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Амин.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali go spomnuvame bog i koga ni e ubavo? I vo zlo i vo dobro neka bide Gospod so nas, neka ne vodi po vistinskiot pat.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Duri i koga neshto mnogu ni treba nekoj lugje velat "daj boze", no samo na refleks...
Bog treba da go barame iskreno, sekojdnevno, i koga ni e dobro i losho...
I koga slavime i koga plakame...
Kako shto kazha Templarius ne e drugarski da se samo bara...
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj den bez razlika na raspolozenie i bez broj pati treba sekoj eden covek da mu zablagodaruva samo za dadeniot im zivot.
nema granica kolku mnogu treba da mu se zablagodaruvame za se ona sto ni go dal..... tokmu zaradi toa nema sovrsen covek.... tokmu zaradi toa nie sme site gresnici.... |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Емили не се согласувам дека лоши работи ни се случуваат само затоа што сме го заборавиле Бога. Апостолот Павле преживеа многу тешкотии: беше затворан, мачен и на крајот убиен но мислам дека сите ќе се согласиме дека тој не го заборави Бога. Јов беше праведен и непорочен човек, се боеше од Бога и се отстрануваше од злото. Но Сатаната го наклеветил и го убедил Бога да му дозволи да му одземе се што има. Јов никогаш не отстапил од верата. Затоа повторно доби се што му беше одземено.
Инаку Библијата јасно ни кажува дека треба да се молиме со благодарност. Еве неколку цитати: ,,Постојано и за се заблагодарувајте Му се на Бог, небесниот Татко во името на нашиот Господ Исус Христос.’’(Еф. 5:20) ,,Како прво, ве поттикнувам да се молите за сите луѓе. Барајте од Бог да им помогне и да ги благослови, а потоа заблагодарувајте Му се за сите нив. ’’(1. Тим. 2:1) ,,Посветете се на молитва, будно и со благодарност’’(Колос. 4:2) ,,Немојте да се јадосувате за ништо, туку во сите ваши молитви барајте го од Бог она што ви е потребно и бидете благодарни за она што го добивате’’(Фил. 4:6) |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da go spomnuvam Boga sekogas i koga mi e ubavo i koa mi se loso - pa neli ne e drugarski i fer da go baras samo koga ti e loso....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |