|
Кој го следи Исус повеќе, Муслиманите или |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Март.2009 во 00:47 |
|
sade um, duri sega ne mi e jasno, dali go kudish ili go falish Isus so negovata preobrazba, donesuvajki ja Radosnata vest megju lugjeto?
Ili se postrojuvash pozadi Stariot Zavet i Mojsievite drakonski opshtestveni zakoni ili se podreduvash zad Isus i Noviot Zavet ? Ne mi e jasno kade gravitirash i zoshto se podreduvash taka? Изменето од Messenger - 13.Март.2009 во 00:48 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
sade um
Група Регистриран: 31.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
била совршена и останала посупериорна од сите други религии оти е Самоуравна ...функционира секогаш и сегде и без потреба од држава ..Така ја скроил Мојсеј да фунционира без држава . Кога Евреите побарале цар и држава битито бог веднаш се налутило ( види книга царства ..мислам книга 3 поглавје 8) Таа ОВЛАСТУВА огромен број на луѓе - верници .. Е не е духовна ! Но затоа е брутална ..за да се свати сериозно . не тежнее кон поакстремни форми на општествена свест ! Затоа и нема- ло завет за вечен живот за неа туку Бог им ветил ..живот на земјата Но затоа Христовата Идеоогија е духовна и хумана таа ги укинува религиите , државата , капиталот Баш тоа и се главните причини ЗОШТО христијаните 300 години после Христ биле судени ( сигурна смрт ) како ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЛИ ....НЕПРИЈАТЕЛИ НА ДРЖАВНИОТ ПРЕФЕКТ |
||
Тречи
Сениор Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-Мисли малце дали се јаде масно јадење во пустинска земја со 50 степени температура? -Носењето капче е еврејски обичај. -Има пост Велигденски,Божиќен...... Ако тебе те прават физичките работи верник тогаш ти немаш ни в од верник.А од толку многу што го почитувате и следите него тогаш зошто 1300 години палите христијански храмови? Изменето од Тречи - 12.Март.2009 во 21:08 |
||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Единствено религијата(поврзаноста)на срцето, која е религија на сёопфатно единство на Животот (ХРИСТОС) е СОВРШЕНАТА РЕЛИГИЈА која никој никогаш не ќе може нити да ја надмине, нити да ја укине и чие Сёопфатно Царство допрва насекаде ќе зацарува!
АМИН + Иншалах! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sade um... ako "Mojsievata Samoupravna Sovrshna Religija" (kako sto ja narechuvash ti) bila navistina sovrshena, togash zoshto Isus ja zamenil so nov "poredok"? Argumentiraj go tvoeto tvrdenje. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
sade um
Група Регистриран: 31.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
според стариот Завет а најочигледно во Ноиот Завет христијанска религија е НЕВОЗМОЖНО ДА ПОСТОИ Исус ја укинал најсоршената религија која си функционирала и без држава така да Мојсеевата Самоуправна ( функционира и без дражава ) Совршена Религија е НЕВОЗМОЖНО ДА БИДА ЗАМЕНТА СО ДРУГА РЕЛИГИЈА едноставно посовршена религија од онаа која се темели на принципите на Мојсеевата НЕПОСТОИ Мојсеевиот Закон ..ОВЛАСТУВА ОГРОМЕН ДЕЛ од негови членови - верници .... самонаречените христијански религии ги РАЗВЛАСТУВААТ сите нивни членови во име - за интерес на властољубците ...цареки , кралеи ..држава итн |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како може муслиманите да го следат Христа повеќе? Самото прашање е апсурдно и смешно. Тогаш и тие би биле христијани, Христови следбеници, а не муслимани, и не следбеници на Мухамед.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Normalno deka hristijanite, i zatoa tie se hristijani, deka go sledat.
Изменето од evangelist - 16.Октомври.2008 во 01:42 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шалом побратиме. БОГ (Алах) знае дека ова ти го кажувам одсрце. Јас, несум достоен да се наречам со пречистото Име ХРИСТОВО! Единствено БОЖЈАТА МИЛОСТ (ХРИСТОС) е моето спасение. А ти побратиме што мислиш на оваа тема? Кој е поблиску до ИСУС и зошто? Алах да те награди за искрен и краток одговор Иншалах |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eden den ke se doznae Ali togas nije ke gnijeme.. a toa ke go znaat i ke go vidat nasite potomci KOj stvarno veruva i odi po postapkite na Isa (Isus). Ova e mojot prv i posleden post vo vrska so ovaa tema.
No Comentarijejsen |
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
HRISTIJANITE NARAVNO
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ete,se potrudiv da ti dadam odgovor.Se nadeva,m ke te zadovoli. |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nemam vreme ke se citavme ushte
zavrshuvam so rabota.. aj utre popladne kaj 16 casot... pozdrav |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |