|
Теологија? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Јуни.2008 во 00:17 |
ma,..kakvi popovi,..jas ke r'mbam,...za na nivda im davam!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во секој случај ако е за пари и углед, можеби бива теолошко да се заврши...
----------------------------------------------------------------------------------------- ... za pari da... deneska na pomen... popot peeshe edno 10 minuti... si zema 500 den. i si zamina... kolku se za nego... kolku za crkvata ... samo gospod znae... a za ugled... pominaa vreminjata koga samo na popot i ucitelot i m bacuvaa raka... im simnuvaa sheshir... sega... |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа Богомилите пред неполна илјада година ги учеа луѓето во Македонија(и пошироко) дека не им треба одење во црква со попови од каде Христос одамна се иселил не можејќи да гледа што се се прави во негово име. Во секој случај ако е за пари и углед, можеби бива теолошко да се заврши... Изменето од Majkl - 22.Јуни.2008 во 09:50 |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
narodot e glupav zaradi to so i dozvoli na crkvata da si imat svoi tarifi.bas zaradi to so ne davat nikoj pari na zaem sakam da sum pop,peam kaj so placat site,peam ko ke peat site,mi bacvet raka i mi davet pari and that's all.inaku sum razmislil deka nekoj vervit,ama od nabljuduvanje dojdov do zakljucok deka tie so bi trebelo da vervat(popojte) ednostavno ne vervat,nemet strav od boga,taka da jas sakam da sum ko niv,ne vervam vo bog,go grabam narodov na "posten nacin" i pak that's all.
a koga vekje zboruvame za tie so ucat zaradi obemnoto literaturno bogatstvo,od edna strana im se vosh*tuvam zaradi to so sepak se intelektualci,a od druga strana ne mozam da sfatam kako e mozno da postojat tolku ograniceni ljugje i samo nivnata vera da davat obrazlozenie na sekoj problem,pa duri i na sekoja prirodna pojava. se na se.....i ponatamu si stojam na postot od pogore. |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...zoshto mislish deka narodot e glupav... pa nikoj ne dava pari na popot na zaem... crkvata ima svoi tarifi... i dali mislish deka za odreduvanjeto za obrazovanie na teologija... edinstven motiv se parite... odnosno si razmislil li deka nekoj veruva... nekoj ja saka verbata vo Boga... nekoj pak odi da uci zardi obemnoto literaturno bogatstvo... vo kraen slucaj... prvite uciteli... bile tokmu verski uciteli... |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas bi se zapisal poso ke se iskinam od zemanje pari od glupiov narod so im davat na popojne,a nemat da bidam obvrzan da plakjam danok na drzavata.so eden udar ubivam dve muvi
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗА: за да ги побијам со нивните аргументи неразумностите што ги подучуваат (и христијански и исламски)и укажам колку тоа нема врска со Бога кој е мошне милозлив.
ПРОТИВ: Неекономичност, воедно ниту Исус(Христос, син на живиот Бог) ниту Мухамед пекамбер(аџехиселам)не студирале теологија туку живееле од занаетот и трговијата а лично се сметам за помал од нив па кај ја да се правам поучен од нив? Освен тоа, она што сакам да знам можам сам да го прочитам во книгите предвидени со програмата за тие факултети. Теолозите не можат да ми го доближат чувството за Бог туку само да ми прераскажат тоа што го прочитале и слушнале од други теолози. Изменето од Majkl - 21.Јуни.2008 во 02:39 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во Драчево е средното
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сум знаела дека има средно теолошко ???
инаку, јас не би одела,.... мислам дека има и поинтересни работи од тоа,.... што повеќе ме привлекуваат,.... секако,.... за кого како,....... |
|
Anne_sk
Сениор Регистриран: 15.Мај.2008 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne bi se zapisala na teologija. me interesira da doznaam sto poveke za razni raboti, sakam da znam, megutoa tolku vreme da pominam na toj fakultet za nesto sto moze da se kaze deka ne me ispolnuva maksimalno i ne bi sakala da go rabotam cel zivot???? no way
|
|
I LOVE MY LIFE
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би се запишала на теолошки прво затоа што има многу други работи што повеќе ме интересираат отколку теологијата, второ затоа што во иднина се замислувам како работам нешто друго.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мораат да надополнат за она што го пропуштија во социјализмот...
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bogami,...gledajki kolku "lapaat" ,..popovite,.....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas bi se , zatoa sto sakam da naucam mn poveke okolku verata, no najverojatno ako imam svoe semejstvo nema da imam vreme
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |