|
Педофилија во нашите училишта |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Јули.2012 во 08:03 |
За жал Како и да се земе, лоша работа. Ги исфрли на површината сите г**нарии на исполитизираното образование. Многумина стануваат жртви на нелојалната конкуренција, групирања, мобинг, уцени со оценувањето-сертификацијата (оти оценување на севкупната работа на професорите им се дозволи покрај директорите кои пак никогаш немаат време-на училишните психолози/педагози кои полека низ годиниве си ја додадоа оваа задача како примарна,на сметка на оние задачи кои им се според стручноста нивни задачи.Секаде низ светот наставата е работа на пррофесорите, менаџирањето на менаџерите, а проблемите на учениците на стручните служби (еднаш Меси многу убаво објасни некаде на една од темите). Најстрашното е што со години во многу училишта дури и секретарите се над носителите на дејноста односно заради административното работно време, а и заради пиењето кафе заедно по неколку пати на ден се формира една невидлива поврзаност мегу директор, стручна служба, администрација наспроти просветарите кои и немаат многу време за муабетење оти дури се на работа се со децата во училница или во канцеларија каде средуваат документација или после часови уморни заминуваат дома.За жал, министерот Тодоров замина и од она малку обиди да се потсопрат и професорите да си ја вратат својата улога-не бидна ништо.Многу дејанија не се својствени за образовните институции, иако ова е најлошата форма на покажување нетрпеливост (доколку се докаже местенката). Професорот кривично ќе ги гони тие што го местеле за педофилија |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за жал ,на ваков најмизерен начин и преку децата се обидуваат да се пресметаат со неистомислениците... аааа.... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека и ќе им опне и тоа асолни тужби. Денеска на работа збореа луѓе кои соработуваа со него и кои имаат високо мислење за него и како човек и како просветен работник. Изгледа сеуште нема епилог работава.Допрва ќе се одмотува клопчето. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...абееее,ова само кај нас го има..мислам во Конго,и Ангола..можеби. И сега,,ај бе се заебававме!.Ти па озбилно го сфати тоа..па и оние од МО... МВР..ЈО..! а честа,а угледот,а достоинството? Ако навистина е чист,да и опне некоја воспитна...не тужба,со некое дрво ,на тастерот и местачот..и за памет на сите понатаму.Така и така не му гинеше затвор ако се докажеше "вината" во делото. Несериозност во крајна мера... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од brza - 05.Јули.2012 во 12:28 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал, има и вакви случаи, кога човек од авторитет,ценет од своите колеги и ученици, средината може да му биде извалкано името, да му се приредат непријатности. Кој ли ќе му ги избрише сите тие нервози
Судот пресече, професорот од Драчево не сторил обљуба |
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот е што најчесто се нема докази. Жртвите некогаш прозборуваат и по триесет години. Перфидноста на педофилот е што многу добро ја врти ситуацијата во негова полза, на штета на жртвата која не ја разбира перверзната манипулација.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што бил осомничен! Секој е невин додека не се докаже спротивното. Во случајов додека не се донесе правосилна пресуда.
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Vruc Vetar
Нов член Регистриран: 02.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто воопшто притво? Одма во затвор и тоа доживотно. |
|
Јас и понатаму ќе чекам.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ispituvanjeto so decata ne smee da bide na onakov nacin kako sto se odvivase so mene... a i ispituvanjeto treba da go pravi psiholog struchen za toa. Mene me teraa da pokazham na drugarka mi kako toj me baknuvase... Istrazuvanjeto so decata koi pominale niz racete na pedofil se pravi so psiholog.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za zhal... sekogash e uzhasno.
Za da se dojde do vistinata se ispituva vo detali... neprijatno. No mora taka bidejkji chesto ima i lazhni klevetenja. Znam sluchai koga uchiteli bile prvin ucenuvani, a potoa bile nabedeni od uchenichki zatoa shto ne im dale dobri oceni. Imam prilika chesto da govoram so direktor na uchilishte, pa slusham sekakvi raboti... Zatoa rekov deka ne treba charshijata odnapred da presuduva i deka toa treba da mu se ostavi na sudot. Изменето од Messenger - 02.Јануари.2012 во 03:32 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo se nadevam deka mnoogu posovesno postapuvaat inspektorite... zatoa sto po moeto sekjavanje kako me ispituvaa.. bese uzas!
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A shto bi mozhelo da se napravi povekje od ova shto se pravi sega ?
Povekje testovi ? Dali toa go namalilo nekogash brojot na vakvite psihopati, na nasilnicite, serijskite ubijci, teroristite... ? Najiskreno, ne veruvam deka mozhe da se stori mnogu povekje... spored svojata priroda chovekot sekogash e podgotven da gi iskoristi eventulanite pogodnosti za nekakov dobitok... duri i kaznite so smrt ne prodonele da se namali brojot na zlodelata koi se kaznivi so takviot zakon. Vo kontekst so sluchajov, ostanuva da se pridrzhuvame do najednostavnite i najefikasnite neshta - obligatorno ostavanje otvorena vrata na kancelariite, obavezno prisustvo na svedok dokolku vratata mora da e zatvorena i obrazuvanje na decata. Изменето од Messenger - 01.Јануари.2012 во 23:18 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал единствени губитници од овакви ситуации се децата-жртви кои мора како знаат и умеат да се извлечат од нанесените трауми. Иритира и нашиот синдром на -Секое чудо за три дена. Како да не било, како да не се случило. Животот оди понатаму. |
|
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |