|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница 123 24> |
Автор | |||
Doesnt Matter
Нов член Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Февруари.2008 во 23:46 |
||
јас би можел да речам дека сум Агностик, бидејки не можам да тврдам ни дека постои ни дека не постои, едноставно не знам ,и ова е најголемото прашање кое ке остане секогаш заедно со постоењето на светот, и никогаш одговорот со сигурност не ке може да му се најде
|
|||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne sum nekoj golem ateist no znam deka GOSPOD e samo Brend koj mnogu dobro se prodava....A zatoa i bil izmislen..za da se drzat vo pokornost sirokite narodni masi...znaci...moe mislenje
GOSPOD E NAJPOZNATIOT BREND MA PLANETAVA |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma,....kakov gospod!!?,....,...............................
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Doesnt Matter
Нов член Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sakam da veruvam deka postoi Bog, no ne mozham da se prepushtam sebesi da veruvam vo nesto, za koe sekogash, ami sekogash ke postoi dilemata 'STO AKO NE POSTOI'
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ova e DOKAZ deka postoi covek a ne bog covek koj e na piedestalot koj e najmokjen na ova planeta koj znae da bide i slab, i sakan i smesen - toa znaci covecen ne mu treba bog , za da ja sfati pricinata zasto stana takov gospodar na PLANETATA fala so mi dade ubav dokaz za COVEKOT Изменето од anakin - 13.Февруари.2008 во 16:02 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dokaz deka postoi bog e sekoe utro koga ce se razbudis i se poglednes vo ogledalo - gledas bozje delo koga ce ja baknes svojata sakana cuvstvuvas bozija blagodet, koga ce go gusnes svoeto dete suvtvuvas bozja ljubov koa ce kazes deka bog ne postoi se lazes samiot sebe od strav bog da ne ti gi zeme tie raboti a toj nikogas toa nema da go napravi i kolku ti sakal ili nesakl bog e sekade oklu tebe. Naukata nastanala od boga i so vreme se odalecila od nego no isto taka so vreme se doblizuva taka da edene den pak ce vrati kon boga. |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И РЕЛИГИЈАТА СЕ КОРИСТИ ВО МНОГУ МАНЏИ, АМА ГИ ЗАГОРЧУВА. |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se trudis,ama ne tolku uspesno,na ohridski se vikat zs se trudis i prajs greski,ne navede ateisticki argumenti za nepostoenjeto na bog poso nemat potreba od takvi argumenti.dokazete go vie negovoto postoenje i ne barajte da go dokazime negovoto nepostoenje,to e apsurd. |
|||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Latinskiot e nesto kao uni-jazik... Vo mnogu raboti se koristi nasekade niz svetot. Primer: iminja na rastenija/zivotni/bolesti/lekovi...
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаш интересни мисли и претпоставки мајсторче, но сепак се твои мисли и твои претпоставки. Едни ќе импресионираш со нив, а други не. Јас лично не се согласувам со нив, но брзам на работа за да објаснувам подетално.
Поздрав!
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ТЕОЛОГИЈАТА МУ КОРИСТИ НА СОВРЕМЕНОТО ОПШТЕСТВО
ИСТО КАКО И ЛАТИНСКИОТ И СТАРОГРЧКИОТ ЈАЗИК |
|||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
НАЛЕСНО Е ДА БИДЕШ ДОГМАТИЧАР - ТАКА Е И НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ ДОКАЖУВА. БИДЕЈЌИ БИБЛИЈАТА ТАКА ВЕЛИ. ШТО Е ТОА АКО НЕ ОГРАНИЧУВАЊЕ НА МИСЛАТА И НА ЗДРАВИОТ РАЗУМ?
ИЛИ И ОВА ГО РЕКОЛ МАРКС? Изменето од majstorce62 - 13.Февруари.2008 во 12:39 |
|||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЗНАМ ДЕКА НА СЕКОЕ ПРАШАЊЕ НА КОЕШТО НЕМА ОДГОВОР ЦРКВАТА ВЕЛИ „ГОСПОД ТАКА САКАЛ“ Е, И ТОА МИ Е МНОГУ СИЛЕН АРГУМЕНТ ЗА ВАШЕТО ЗНАЕЊЕ. аКО НАУКАТА СЕ ОГРАНИЧЕШЕ НА ТЕОЛОГИЈАТА УШТЕ ЌЕ ЖИВЕЕВМЕ НА СВЕЌА. ВО ТЕОЛОГИЈАТА НЕМА НИШТО КОНСТРУКТИВНО, НИШТО ШТО ЌЕ ГО ПОМРДНЕ СВЕТОТ БАРЕМ ЕДЕН МИЛИМЕТАР НАПРЕД. АМА ШТО Е ТОА ВАЖНО, ВАЖНО Е ДЕКА ВИЕ ЗНАЕТЕ КОЈ ЈА СОЗДАЛ ВСЕЛЕНАТА, А НАУКАТА НЕ ЗНАЕ. |
|||
|
|||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Човекот се разликува од животните токму затоа што го поставува прашањето ЗОШТО! Да не бев радознал ќе бев слеп.
Изменето од tofu - 13.Февруари.2008 во 12:23 |
|||
Внеси реплика | страница 123 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |