|
ПАНК-РОК--->Што мислите за него? |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Март.2011 во 12:59 |
|
Мислам дека 90-тите беа повеќе посветени на панк-рокот и излегоа некои добри бендови како Bad religion, Offspring и сл.такви.
Она што се смета за панк-поп на денешницава се бендови од типот на Good Charlotte, чисти надуенковци и останатите американски коктел бендови кои се погодни за слушање во иста категорија како и Бритни Спирс и останата поп фела, со малку повеќе употреба на гитара и бас, ама тоа е се.
Топ панк-бендови се оние кои доминирале во текот на 80-те год и панк правецот е најмногу впечатлив по нив се The Exploited, One Way System, Peter & The Test Tube Babies,Angelic Upstarts,Dead Kennedys, Vice Squad, The Adicts па и смешните но крајно сериозни Toy Dolls, Sham 69 и мн.други кои го издигнаа панкот на ниво на слушање на милионски броеви на фанови низ светот.
Punk's not Dead кој го слушал вистински засекогаш останува во нивното срце и никогаш нема нивните албуми да завршат во корпа само затоа што си пораснал и си наполнил 40 год. Изменето од Glenn - 28.Март.2011 во 13:01 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
the Carpenter
Нов член Регистриран: 26.Март.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панк-от ...
Исто како и комунизмот. Никогаш не ни постоел. Со кратки мали брифинзи на групи како Пистолси, рамоинс, Клеш и Дед Кенедис. Панкрти од ЈУ :) 'al i to ne ide :) Инаку, поентата е ОК. Идеологијата (ако вооптшо се смета за идеологија) е ОК исто. Ама во пракса, останало само фолирањето. |
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se soglasuvam so sekoj zbor |
||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se soglasuvam so sekoj zbor |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку, ако нешто сакам најмногу од панкот, тоа е балканскиот панк, едноставно многу забава и зафрканции, луѓето кои го свират се навистина талентирани и знаат како да напишат песна поврзаана со секојдневен живот и настани и истото тоа да го испародираат, исмејат или индиректно да го искритуикуваат на прв погле дличи страшен панкот, но според мене панкот на балканот има најмногу душа и искреност во него! |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
always look on the bright side of the life!
|
||
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
панкот го обожавам, од нај стрит-анархо панкови, до најобичен лесен поп-панк, ми се допаѓа тоа што знае да има лесни енергетични песни кои те расположуваат, а истите тие да имаат поента и да бидат јака заебанција истовремено, а и тоа што има песни кои даваат солидна критика на светов и сите случувања во него, без многу труд и напрегање
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панк пред некои 5-6 месеци многу слушав, по цели денови.
Панк слушам кога сум у довбро расположење, кога сум весела и бла бла бла... И дава енергија што вика Глен. Меѓу омилените панк бендови ми се Д Експлоитед. Забегувања од типот хорор панк не поштуем. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да слушам ми се свиѓа,само не знам шо е со светов..ако слушаш,рок или панк-рок,или метал безразлика или си деген или наркиш..епа ај идам да се фиксам ја тогаш сеа чим така!!глупости али да не идам офф топик..
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рок да, панк не. У раздељак те љубим да, метла на глава не.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Тинуле
Нов член Регистриран: 07.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панк-рокот е најодбар жанр според мене. Иако и рокот си има своја убавина ама мислам дека панк-рокот ептен знае да те подигне и да те освежи.
Тоа дека стилот на облекување и однесување има врска со музиката - нема. Како можете да кажете дека ситлот на облекување има врска со музиката?!Јас слушам панк-рок ама немам четка на главата ниту пак пцујам на секој втор збор, а знам многу луѓе кои се облкуваат како панк-рокери и имаат таков стил а слушаат турбо-фолк или што ти ја знам. Сакам да кажам - не мора да значи. |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
stilot na pank rokerite mi se sviga isto i muzikata
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу го сакаме дава енергија.
Одлична анализа на музичќата генеза и развојот на тешките звуци даде Jack Black во The School Of Rock |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |