|
Генерациски јаз во семејството |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Октомври.2008 во 05:23 |
|
Имав период од 6 месеци кога живеевме јас,татко ми и дедо ми!
Јас во моите дваесетти,татко ми во неговите педесетти,дедо ми во неговите доцни седумдесетти! Чудно беше...некогаш убаво,некогаш напнато! Беше и смешно...седнати на ручек...дедо ми претходно гледал вести...ама половина реченица не ја ни слушнал...па ме убедува во нешто! Јас велам:Дедоооо...не е така! Не попуштав...кога сум во право...нема шанси...па татко ми ме "шутираше" под маса за да запрам! Трпеливоста е она што не држеше заедно! И многу гушкање! Изменето од Irenica - 03.Октомври.2008 во 05:27 |
||
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... znam deka teorijata i praksata se razmenuvaat nekade... mene me ucea deka sobata treba da ti e uredna...alishtata vo plakar zakaceni na zakacalka... startkite vo plakar... da gi pozdravuvash povozrasnite...da stanuvash vo avtobus (koga dojdov na fakultet vo skopje, oti nie vo Veles si nemamvme gradski prevoz)... jas kako roditel... sakav i moite deca da go naucat istoto... i kako mali go znaeja toa... sega... koga ke podrecam za neshto... nasmeano me gushkaat i onaka na majtap mi vikaat- ajde stara... toa e demode... me cudi otkoga urednosta, vospitanieto e demode... ako e toa jaz na generaciite...mene ne mi se dopagja.......
|
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
живееме во различни светови и затоа сме си чудни едни на другите и честопати не се разбираме ... и понекогаш забораваме дека учењето едни од други е двонасочно т.е. не сме ние најпаметните по дефаулт .... а тек семејствата каде активно заедно живеат три генерации ... вистински ТЕТРИС
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega sme vo "faza" koga TIE se "popametni" od mene
Malku poveke se nategame,se ubeduvame,..se dokazuvame malku poveke i se raspravame....ako e toa jaz...togash..DA odgovorot moj e DA...ima jaz i sekogash ke postoi. Chudno kako koga bea pomali mislev deka odime i razmisluvame isto..... |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bas na toa i mislev
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
епа со годините секој си доаѓа на своето....знаеш,...викаат дека некогаш старите се како деца...
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nekoj mora da e popameten i tuka e razlikata |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па не значи дека јас сум попаметна од мајка ми или дека она е попаметна од мене.... |
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sindromot na dosaden roditel...ne se raboti za razlika vo godini tuku za razlika vo inteligencija
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tokmu taka biserna devojka
Изменето од butel2 - 28.Ноември.2007 во 11:52 |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секогаш ќе има генерациски јаз во семејството....не само помеѓу баба и мене или помеѓу дедо и мене....туку помеѓу моите родители и мене....сепак тие растеле во едно друго време...имале други навики.... животот бил сосема различен од денес...и секој од нас кога ќе стане родител некој ден...и ние ќе имаме големи разлики со нашите деца...тоа е сосема нормална појава....секоја генерација си оставила некоја своја трага зад себе....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakale ili ne, priznale ili ne nie majkite sme mnogu po "diktatorski" nastroeni. Mnogu mi smetase frazata "Vo moe vreme", a sega cesto ja repriziram. I kako sto mojata postara sestra sekogas molcese, a jas se bunev i sega pogolemiot sin molci, ne komentira,a pomaliot obavezno "ja brani demokratijata". Mislam deka nasiot strav doaga od onaa "crna hronika" na vesti, vo vesnici, premnogu droga, premnogu nasilstvo. Samo gospod moze da ni gi cuva decata, a nie da si se molime za dobra sudbina.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga deteto ke se osamostoi , ke go zavrsi skoluvanjeto , ke se vraboti , osozreva i stanuva svoj covek, roditelite togas mozat samo da ukazuvaat ako nesto ne im se dopagja , megjutoa dodeka decata seuste se neispileni, sepak kontrolite i vlijanieto na roditelite, pa i kaznite ako ima potreba od niv, se neminovni.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тој јазол секогаш ке го има се додека родителите не се малце толерантни, а децата малце не и ускратат некои работи. Тука значи сепак е најважна толерантноста. Еве и пример. Знаете дека мајка ви ке се лути и ке ве казни ако вие имате излез до 12ч. а си дојдете во 1 и 30ч. зашто па баш мора да останете до толку????
Јас секогаш бев строго држена од дома. Сестра ми беше постара и можеше до подоцна да излегува, еден период за само да останам до подоцна излегував со неа, со нејзиното друштво, а не со моето. И што ако останував до подоцна денес се прашувам!? И ден денес моите ме гледаат за помала од што сум, а сестра ми како да ја израснале. Малце грешат во врска со тоа но не им замерувам и не се карам, се додека излегувам до онолку колку што јас ке сакам. Сепак не сум дете и не може да ми ставаат казни, сепак заработувам и сама се одржувам на тоа поле. Но тие сакаат што подолго да сме нивни мали дечиња, мислејки ако признаат дека сме пораснале ке не изгубат. Затоа и ги сваќам. Секој јазол е настанат од голема доза љубов и стрес кај родителите да не ни се случи нешто. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |