|
Sony A700 (informacii, testovi, mislenja) |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Февруари.2008 во 15:10 |
A, zosto ne sum iznenaden?
Kako i da e, ne veruvam deka cenata ke padne tolku nisko za kratko vreme, ke minat nekolku godini, a do togas ke ima nesto uste podobro, pogolemo, pobrzo, itn. Prikaznata nema kraj.. Изменето од aboskovski - 02.Февруари.2008 во 15:16 |
|
mviktor
Група Регистриран: 16.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e odlicna vest, Sony e najverojatno edinstveniot proizvoditel koj moze da shtanca senzori vo milioni primeroci po prifatliva cena. Toa znaci ovoj senzor ke bide dostapen i za Pentax i za Nikon... i eden den ke imame FF kameri za 300 evra :) Bi rekol deka prvo ke go vidime vo Sony flagship |
|
Sony A900; Carl Zeiss 1,8/135; Tamron 2,8/90; Minolta 1,4/50; Sony 2,8/20
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ispreseliv del od diskusijata vo "VS" za da moze temata da si ostane za Sony A700, a i da moze diskusijata so sporedbi da tece na raat
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I second that. Od bukvalno istite pricini... |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas licno ne bi igral so sony , od pricina sto vo mk nema dovolno ni leki ni iskustvo so nego, ne zboruvam za video, a lekite sto gi nudi sony se nekako presoleni i se krijat zad zvucni iminja a spored testovite zakvalitet se ponazad od c/n lekite i od taa pricina igrata ja ogranicuvam na ostanatite dva proizvoditeli.
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve i full test indepth
http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/ |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kade go snema odednash kafe muabetot???
Inaku, rabotite vo foto tehnikava od pred godina - dve pochnaa moshne rapidno da se menuvaat. Poveke nema monopol na nitu edna tehnologija i onoa sto nekoi mislea deka e nedopirlivo, denes ne im veruvaat na ochite deka zaminalo... Nekoi duri se obiduvaat i natamu da ja drzhat glavata dlaboko zarineta vo pesokot i ne sakat da razberat deka onie sto do vchera bea nazad sega pochnaa da vodat napred... Zhiveeme vo vreme na mnogu interesni presvrtnici. |
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некое време барав фотки од Сони а700 и најдов нешто. Оваа е досега најдоброто што го имам видено. Другите како да имаа повеќе зрно.
Ако некој има време, нека оди на http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA700/AA700A.HTM Има hands on preview со фотографии. Студиски колку што забележав, ама сигурно имаат некоја вредност. Споредував Никон Д40Х со А700 на ИСО1600 (не знам зошто, ама ова ми е стандард, никогаш над ова и ретко на ИСО800) и Никоноѕт ми се чини дека е подобар. Се разбира, за мое око. Моментално интересен ми се гледа Олимпус Е-3. Гледав некои споредби со Канон ЕОС 40Д (постирав линк на кафе муабет) и право да ви кажам, поприлично сум изненаден. Сепак, со доза на резерва додека не излезе официјална рецензија. Поздрав |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
C'mon MissMurder, ti imash dobra kamera...
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas bev iznenaden. Prvo pomisliv deka e slikano vo svetla sredina, no koga vidov deka e upotrebeno ekspozicija 1/20 i blenda f/4.5 ... ufff si rekov, naskoro ima da bide mnogu interesno.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda izvonredno <sigh>
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |