|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 9091929394 98> |
Автор | |
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те послушав и за Исмаила. Еве го благословувам: ќе го направам плоден и ќе го размножам многу; дванаесет кнезови ќе произлезат од него и голем народ ќе направам од него.
Кога го заврши разговорот со него, Бог замина од кај Авраама. 23 Потоа Авраам ги зеде: својот син Исмаил и сите кои беа родени во неговиот дом и сите што ги купи со сребро - сите машки домашни - и ги обреза во истиот ден, како што Бог му рече. 24 Авраам имаше деведесет и девет години кога се обреза, 25 а неговиот син Исмаил имаше тринаесет години кога го обреза Бог го чу плачењето на детето, и Божји ангел ја повика од небото Агара и и рече: „Што ти е, Агаро? Не бој се! Зашто Бог го чу плачот на детето во неговата неволја! 18 Стани! Крени го детето и утеши го, зашто од него ќе издигнам голем народ.” 19 Тогаш Бог и ги отвори очите и таа забележа извор на вода. Отиде и го наполни мевот со вода, па го напои детето. 20 Бог беше со детето, па растеше и порасте. Живееше во пустината и стана искусен во стрелање со лак. 21 Неговиот дом беше во пустината FARON; а неговата мајка му доведе жена од Египетската Земја Изменето од el_kevser - 23.Февруари.2010 во 18:12 |
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... целта мие да се утешат срцата ваши (и) нивни, та, сплотени во љубов и секое богатство на Духовно разбирање, да ја спознаат спасителната Тајна Божја - Отецот - во Христа ... (Кол. 2:2)
|
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"И затоа и ние Му благодариме на Бога постојано зашто, примајќи го Божјото слово, што сте го чуле од нас, го примивте не како човечко слово, туку како Божјо слово - какво е навистина - кое и дејствува во вас, кои верувате." ( 1 Solunjanite 2: 13) |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
it is better to trust in the LORD than to put confidence in man.
psalm 118:8 |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој да не ве измами на ниеден начин; зашто оној ден нема да настапи додека најнапред не дојде отпаѓање и не се открие Човекот на гревот, Синот на погибелта,
|
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А врз домот Давидов и врз жителите ерусалимски ќе излијам дух на благодат и милост, и тие ќе погледаат на Него, Кого тие го прободоа, и ќе плачат за Него, како што се плаче за еднороден син, и ќе жалат како што се жали за првороден.
|
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зашто ЕДИНСТВЕНИОТ решил, и кој може да го измени тоа? Раката Негова е протегната, - и кој ќе ја врати? Изменето од spiros - 29.Октомври.2009 во 00:23 |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Боже Мој, Боже Мој, зошто Ме остави!?“ Ја приметуваш разликата од твоето јанлш пишување и вистинитото!? Овие зборови ги извикува Мудроста БОЖЈА - Која БОГ ја отелотвори во Господ Исус Христос - кога БОГ (ОТЕЦОТ на Животот) Го напушта за кратко, како би се исполнило Спасението, Пророчансвата на Вистинските Пророци и Писмата кои прекрасно сведочат за тоа! 1 БОГ (Перендија) 1 ГОСПОД (Зоти) 1 ДУХ (Шпирит) Акоптове? |
|
|
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Gospode, Gospode,zosto me ostavi!" (Isus)
|
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Himna na Hristijasvoto!!!!!
Jovan 14.1-4. "Da ne se voznemiruva vaset srce ; vie veruvate vo Boga , veruvajte i vo Mene! Vo Domot na Mojot Tatko ima mnogu zivealista; ako ne bese taka, Jas ke vi kazev, zasto odam da vi prigotvam mesto. I koga otodam i vi prigotvam mesto, pak ke dojdam i ke ve zemam pri Sebe , za da bidete i vie kade sto Sum i Jas. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој им дава на Своите возљубени - во - сон.
|
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2 Солунците: 2:15 И така, браќа, стојте и држете ги преданијата, што ги научивте било преку нашето слово, било преку нашето послание.
|
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odgovori Jovan i rece:" Nastavnice, vidovme eden covek, koj vo Tvoe ime isteruva besovi, pa mu zabranivme, bidejki ne odi so nas." Isus mu rece : " Ne zabranuvajte! Oti, koj ne e protiv vas, toj e so vas." ( Luka 9:49) |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јов:34:19 Но Бог не гледа и на лицата на кнезовите и не цени богат пред сиромав, зашто сите тие се дело на раката Негова.
|
|
Внеси реплика | страница <1 9091929394 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |