|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 7891011 137> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
( клубот на обожавател(к)и нешто затајува ) |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
го обожавам...
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... се сеќавам на првото будење во сонот на заспаната реалност.
Гледам како се бакнувавме и се држевме за раце крај некоја плажа на
зајдисонце додека полната месечина се појавува од другата страна. Ние
на сред денот и ноќта, како не бина, за прв пат сами бевме. Се сеќавам
на желбата исполнета во тој миг, само ние бевме една единствена во
преплетот на прегратките и воздишките.
Од тој свет потекнувам, не забележа, не ти беше важно каде сме, мислеше дека сонуваш, управував со сонот затоа што ми дозволи не плашејќи се да се разоткриеш. Те отворив како жена за да немаш дилеми, со леснотија го освои мојот свет, не забележа колку си моќна, само продолжи да ме бакнуваш правејќи ме кршлив. Се’ што имав и знаев во прегратки го имаше, не се плашев да се загубам, ионака за мене немаше враќање. Самотијата може да се исполни со вредни сеќавања поживи од секоја реалност, немаше што да загубам. Стана кралица на моите соништа само заради тоа што ми се предаде целосно без ниедна сокриена мисла или збор, станав само зрнце песок кое внимателно го чуваше. Сеуште сме во сонот без намера да се разбудиме во заспаната реалност каде љубовта е заменета со обврска која би можела да послужи како доказ пред некој заспан суд ... |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цела вечност ќе биде потребна да дознаам се’ за тебе, доволно да заборавам на себе и сите мисли да ти припаднат тебе.
јас си го најдов ова |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam nesto zmejovi da utepam i
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога ќе има ново продолжение
|
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dolgo me nemase, sto se sum propustila
ama se iznacitav sega
goooolema
|
|
apce
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цел свет ми е понуден, твојот свет, во него живеам, го додавам и мојот, тој сега е огромен со неограничени простори, но ние сме јавачи на мисли, секогаш сме близу,секогаш на иста мисла се ноѓаме...
колку си се најдов во ова... |
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убаво...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...иако си морска сирена, не ми е тешко да се носам со тебе. Иако знаеш
да ме повлечеш во длабочините за кои не може ни да се раскажува, те
изненадувам зошто знам дека воздухот не е неопходен, зошто знам дека ти
си, ни ти не знаеше. Ти докажав дека се’ друго постои заради тебе, не
беше тешко, видливо беше зошто сакав да видам. Еден поглед ми беше
доволен и ниедна далечина не можеше да ја сокрие твојата длабочина. Ние
сме едно и единствено, задоволни меѓу потонатите работи кои некогаш
постоеле заради другите, а сега постоиме заради нас и не се сомневаме
дека сме излезени од сенката на светот.
Покрај потоната Атлантида минуваме, како обично нешто ја гледаме, но изразите наши се менуваат кога ќе се погледнеме, четри пламена видливи во морските длабочини надалеку, на зборови човечки заборавивме, само сме тела и дела, повеќе и полесно се изразуваме. Секоја наша клетка од љубов е допрена, овековечена на дното да гори, а кога на површина ќе излеземе ѕвездена патека нови длабочини ни‘ нуди. Те прегрнувам и имам повеќе од било кој свет што може да понуди. Цел свет ми е понуден, твојот свет, во него живеам, го додавам и мојот, тој сега е огромен со неограничени простори, но ние сме јавачи на мисли, секогаш сме близу,секогаш на иста мисла се ноѓаме... |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |