![]() |
|
Вампири |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 13> |
Автор | |
bilja.flower ![]() Нов член ![]() Регистриран: 08.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.vampires.nu/pages/Vampires.cfm/PageID/8
|
|
![]() |
|
bilja.flower ![]() Нов член ![]() Регистриран: 08.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire
![]() |
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Mozebi - shtom ima tolku mnogu filmovi i knigi....
Od kade idejata kaj lugjeto za takvo nashto??? Mislam ako ne postoele , kako im tekanalo da pravat takvi filmovi??? |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() тоа се само измислувања...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bibka ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 84 |
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Верувам дека постојат вампири, ама не онакви за кои зборувавте претходно
Постојат т.н. ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИ
Тоа се луѓе во чие присуство се чувствувате вознемирено, незнам како да ги дефинирам тие типови ама ете, просто ментално те исцрпуваат,
после разговор со нив си како исцеден лимон.
На пример, ми се случува да се исфрлам цела по деколтето досека сум во присуство на таков човек
Тропа, тропа, тропа, те исцрпува со забелешки, оговарања, прашања, а ти го слушаш, климаш со глава, се молиш што побрзо да фати магла...
Ви се случило ли такво нешто, сериозно прашувам?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
TIGAR ![]() Група ![]() ![]() ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Не знам баш
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Ако од значењето на поимот вампир го изолирам сегментот „крвопиец“, мислам дека последниве две децении во Македонија се намножија многу вампири. А за оние, митолошките, пет пари не давам. До сега ниеден од нив не ми направил ништо лошо. Се што претрпев беше од живи луге.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
TIGAR ![]() Група ![]() ![]() ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Е во вампири јас мислам дека многу луѓе не веруваат,а и јас сум помеѓу нив не верувам во никакви вампири.Само сакаат да ве заплашат или нешто со тие детски филмови.Белки верувате?
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Влад Тепеш (на романски: Vlad Ţepeş; околу 1431-1476год) т.н. Влад Прободувачот
роден е во едно мало село во близина на Târgovista, Романија. Уште како дете, татко му го дал во рацете на турците. Станал заложник во рамките на некоја политичка спогодба, па неговата склоност кон насилство ја ’развил’ токму тогаш кога ги набљудувал османлиските методи на мачење. Влад Тепеш [img=http://img145.imageshack.us/img145/3757/180pxvladtepesbh5ux3.jpg"> Во 1456год. Станал владетел на Романија. Станува збор за еден од најужасните европски тирани. Се проценува дека наредил да се убијат околу 20000 жители на Трансилванија. Слика(мислам дека станува збор за резба во дрво) од Влад Тепеш и она по што бил ’познат’: Имал обичај додека јаде пред него да се извршуваат убиствата, во случајов: масовно прободување на колец на невини жртви. [img=http://img145.imageshack.us/img145/5083/200pximpaledig4do9.gif"> ’Дракула’ значи ’дракуловиот син’ – синот на змејот. Влад според легендата умрел во заседа. Некои велат дека бил убиен од неговите војници, за да го заменат неговото место за турски војсководец. Му ја откинале главата и му ја пратиле на Мехмед, турскиот цар а воедно и голем непријател на Влад. Според легендата, телото му било осакатено и закопано под олтарот во манастирот на островот Snagov. По ликот на овој владетел е создаден најпознатиот вампир на сите времиња, грофот Дракула. Изменето од MAKEDON-FILIP II - 05.Јануари.2008 во 06:34 |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
MAKEDON-FILIP II
![]() |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Абе вампири си се вампири и единствено објаснување е дека тие се вампири и ако не се тие немаше да имаме вампири.
![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
prikazni za deca...
ne , ne , i tie ne veruvaat vo ova...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
KIKO_ivanovski ![]() Сениор ![]() The good boy Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 126 |
se slozuvam
|
|
SREKNA NOVA 2008 godina na site vo ovoj prekrasen forum
POZDRAV |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |