IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Наоѓање работа без врски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Наоѓање работа без врски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 21>
Автор
Порака Обратен редослед
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 12:15
...ima mamma ....ima...!za 500 evra sekade ke najdes rabota,samo treba da rabotis....
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 12:13
Zavisi od toa,dali nekomu mu treba rabota,ili rabotno mesto
(mislam na dobra pozicija na rabotnoto mesto).
Rabota,...za onoj shto saka da raboti....ima i bez vrski

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 11:38
Не можеш без врски во Македонија. Не особено некои добри раб.места.
некогаш дури и за у кафич треба некој да изусти добар збор за тебе.
Ја работев подолг период на супер раб.место, плата топ,и нормално да не се лажеме, влегов со јаки врски и ништо не беше случајно.
Без врски можеш да добиеш само некоја физичка работа, минималец примања.
Мора некој да ги бутне работите инаку ќе си останеш заглавен.
Лошо е многу тоа, бидејќи вистинските луѓе немаат секогаш можност да бидат на вистинските места, туку на кој му се може.
Сега веќе немам такви маки.и Фала богу за тоа, зашто не морам да си го трошам времето на закажување состаноци и ручеци со луѓе, молење по телефони, и преправање.
Сега можам да се сконцентрирам на работата и да си земам препораки за понатамошни или идни вработувања. Чисто и едноставно, колегите и претпоставените ќе сведочат за тебе.

Изменето од GlenKlouz - 26.Септември.2008 во 11:39
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 22:10
Тешко, без врски и партија се е залудно.

Трагично
Кон врв
super babicka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај super babicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 23:28
Ne veruvam na zalost e taka .Bez vrski vrabotuvanje ili partiska pripadnost teshko.Mozebi i jas bev od tie bez k'smet pa pred 35 god. a rodena vo Skopje se vrabotiv prvo vo edno malo gradce vo Srbija godina i polovina ,pa od tamu vo Gostivar edna godina /normalno na konk*rs/ a potoa vo Skopje so vrska potocno so vrskata koja ja imase mojata najdobra drugarka.E potoa bese lesno ,rabotev ,se trudev bajagi i napreduvav i se iskacuvav skalilo po skalilo do poslednoto mozno vo mojata profesija.Ostaviv mlada odlicna ekipa i srekna zaminav vo penzija.Veruvav vo mladite,im davav potpolna kreativna sloboda vo rabotenjeto .sega skoro sakav da pomognam na mlada osoba diplomirana pred tri godini i prvo sto me prasaa na koja partija e clen ,a taa na niedna ... nisto ...bese pukanje vo prazno...na zalost....
Кон врв
Daki Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Август.2008
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Daki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 23:02
Rbota bez vrski???????!!!!!!! VIC NA GODINATA
Кон врв
ema.ska Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2008
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ema.ska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 22:46
Ako trgnete po "makedonskite salteri" ke sfatite kolku za rabota ne se potrebni vrski. Kerkite i sinovite sto rabotat tamu vrska nemaat, ama bitno rabotat, SRAMOTA!
+ ke te iznerviraa mnoooguuuu!
Кон врв
cobebobo1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2008
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cobebobo1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2008 во 14:37
DA NAJDES RABOTA BEZ VRSKA VO RM E NAUCNA FANTASTIKA, A DOKOLKU JA NAJDES TREBA DA SE ZAPRASAS USTE TOLKU PATI KOLKU VRSKI KE MI TREBAAT DA JA ZADRZIS RABOTATA.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2008 во 20:25
Сите работи ги најдов(досега 3-4) преку „Огласник М„ или агенција со СV , освен хонорарните ангажмани кои беа далеку повеќе платени. Тоа одеше преку познаници но не во форма на врски туку едноставно во моментот немаа кому да се обратат а беше хитно.

Во една ситуација морав да одбијам понуда добиена преку пријател - едноставно не бев дораснат на барањето во моментот, а понудениот хонорар за 4 дена работа беше навистина примамлив, имено со тие пари ќе можев да седам без работа наредните 3 месеци. Но важни се и етиката и моралот. Сакаш и друга прилика да добиеш а не само една!

Изменето од Majkl - 22.Август.2008 во 20:28
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2008 во 16:51
..veke edna godina sedam doma bez rabota...vreme e za promeni...голема%20насмевкаголема%20насмевка
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2008 во 10:47
...veke edna godina sum vo ovaa firma...vreme e za promeni...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2008 во 01:47
ИМА,САМО ТРЕБА ДА СЕ РАБОТИ..И ТОА КАКО!!!
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 14:16

Се разбира дека може! Само не заборавајте и секогаш имајте на ум дека СЕ Е РЕЛАТИВНО, па дури и тоа како и каква работа ќе најдете.
Според мене, за наоѓањето работа влијаат две работи:
1. секој е ковач на својата сопствена судбина +
2. малку среќа (без разлика дали е од Господ или од склоп на околности).
Инаку, точно е тоа дека денес, за разлика од порано, би требало да има повеќе вработувања на основа на квалитет, отколку на врски. Затоа што ако не те бива и родителот не би те запослил во својата фирма (бидејќи ќе му го упропастиш бизнисот ) Ако си навистина квалитетен може и да се потепаат по тебе неколку фирми (само зависи од струката).
А за платите - тоа е друга приказна. Нормално дека има еден куп преваранти кои сакаат да го искористат туѓиот труд и тие да заработат, а ти да земаш некоја бедна плата (и згора на тоа да не си осигуран). А пак ако си добро платен, да не си го видиш ни домот, ни фамилијата и секогаш да висиш на конец.
Како што реков - не е се ни црно, ни бело, туку мешавина од тоа - СИВО!

СЕ Е РЕЛАТИВНО!

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 01:13
e pa da.....i plus toa ako rabotodavacot e od tvojata okolina i navistina znae da proceni kolku vredis sto i kako sigurno deka nema da vraboti nekoj od ne znam ti kade.....zatoa zavisi od poveke faktori
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.