|
Наоѓање работа без врски? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 21> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ima mamma ....ima...!za 500 evra sekade ke najdes rabota,samo treba da rabotis....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavisi od toa,dali nekomu mu treba rabota,ili rabotno mesto
(mislam na dobra pozicija na rabotnoto mesto). Rabota,...za onoj shto saka da raboti....ima i bez vrski |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можеш без врски во Македонија. Не особено некои добри раб.места.
некогаш дури и за у кафич треба некој да изусти добар збор за тебе. Ја работев подолг период на супер раб.место, плата топ,и нормално да не се лажеме, влегов со јаки врски и ништо не беше случајно. Без врски можеш да добиеш само некоја физичка работа, минималец примања. Мора некој да ги бутне работите инаку ќе си останеш заглавен. Лошо е многу тоа, бидејќи вистинските луѓе немаат секогаш можност да бидат на вистинските места, туку на кој му се може. Сега веќе немам такви маки.и Фала богу за тоа, зашто не морам да си го трошам времето на закажување состаноци и ручеци со луѓе, молење по телефони, и преправање. Сега можам да се сконцентрирам на работата и да си земам препораки за понатамошни или идни вработувања. Чисто и едноставно, колегите и претпоставените ќе сведочат за тебе. Изменето од GlenKlouz - 26.Септември.2008 во 11:39 |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко, без врски и партија се е залудно.
Трагично |
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veruvam na zalost e taka .Bez vrski vrabotuvanje ili partiska pripadnost teshko.Mozebi i jas bev od tie bez k'smet pa pred 35 god. a rodena vo Skopje se vrabotiv prvo vo edno malo gradce vo Srbija godina i polovina ,pa od tamu vo Gostivar edna godina /normalno na konk*rs/ a potoa vo Skopje so vrska potocno so vrskata koja ja imase mojata najdobra drugarka.E potoa bese lesno ,rabotev ,se trudev bajagi i napreduvav i se iskacuvav skalilo po skalilo do poslednoto mozno vo mojata profesija.Ostaviv mlada odlicna ekipa i srekna zaminav vo penzija.Veruvav vo mladite,im davav potpolna kreativna sloboda vo rabotenjeto .sega skoro sakav da pomognam na mlada osoba diplomirana pred tri godini i prvo sto me prasaa na koja partija e clen ,a taa na niedna ... nisto ...bese pukanje vo prazno...na zalost....
|
|
Daki
Група Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rbota bez vrski???????!!!!!!! VIC NA GODINATA
|
|
ema.ska
Нов член Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako trgnete po "makedonskite salteri" ke sfatite kolku za rabota ne se potrebni vrski. Kerkite i sinovite sto rabotat tamu vrska nemaat, ama bitno rabotat, SRAMOTA!
+ ke te iznerviraa mnoooguuuu! |
|
cobebobo1
Нов член Регистриран: 22.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA NAJDES RABOTA BEZ VRSKA VO RM E NAUCNA FANTASTIKA, A DOKOLKU JA NAJDES TREBA DA SE ZAPRASAS USTE TOLKU PATI KOLKU VRSKI KE MI TREBAAT DA JA ZADRZIS RABOTATA.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите работи ги најдов(досега 3-4) преку „Огласник М„ или агенција со СV , освен хонорарните ангажмани кои беа далеку повеќе платени. Тоа одеше преку познаници но не во форма на врски туку едноставно во моментот немаа кому да се обратат а беше хитно.
Во една ситуација морав да одбијам понуда добиена преку пријател - едноставно не бев дораснат на барањето во моментот, а понудениот хонорар за 4 дена работа беше навистина примамлив, имено со тие пари ќе можев да седам без работа наредните 3 месеци. Но важни се и етиката и моралот. Сакаш и друга прилика да добиеш а не само една! Изменето од Majkl - 22.Август.2008 во 20:28 |
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..veke edna godina sedam doma bez rabota...vreme e za promeni...
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...veke edna godina sum vo ovaa firma...vreme e za promeni...
|
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИМА,САМО ТРЕБА ДА СЕ РАБОТИ..И ТОА КАКО!!!
|
|
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбира дека може! Само не заборавајте и секогаш имајте на ум дека СЕ Е РЕЛАТИВНО, па дури и тоа како и каква работа ќе најдете. Според мене, за наоѓањето работа влијаат две работи: 1. секој е ковач на својата сопствена судбина + 2. малку среќа (без разлика дали е од Господ или од склоп на околности). Инаку, точно е тоа дека денес, за разлика од порано, би требало да има повеќе вработувања на основа на квалитет, отколку на врски. Затоа што ако не те бива и родителот не би те запослил во својата фирма (бидејќи ќе му го упропастиш бизнисот ) Ако си навистина квалитетен може и да се потепаат по тебе неколку фирми (само зависи од струката). А за платите - тоа е друга приказна. Нормално дека има еден куп преваранти кои сакаат да го искористат туѓиот труд и тие да заработат, а ти да земаш некоја бедна плата (и згора на тоа да не си осигуран). А пак ако си добро платен, да не си го видиш ни домот, ни фамилијата и секогаш да висиш на конец. Како што реков - не е се ни црно, ни бело, туку мешавина од тоа - СИВО! СЕ Е РЕЛАТИВНО! |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa da.....i plus toa ako rabotodavacot e od tvojata okolina i navistina znae da proceni kolku vredis sto i kako sigurno deka nema da vraboti nekoj od ne znam ti kade.....zatoa zavisi od poveke faktori
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |