|
БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 24> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Justinijan - toa shto sakav da kazham e deka redosledot ne e tochen. Isus ne e "posle" Jehova, nitu pak e negova "zamena" vo Hristijanstvoto. Jehova e samo imeto Bozhje, a Isus e del od Trojstvoto, a ne Bog... Toa sakav da kazham.
Pogledni po temite, ima objasnuvanja za toa. Изменето од zidarski - 16.Јануари.2008 во 17:48 |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski: Tebe izgleda deka uste ne tie jasno deka messenger vo svojata retorika ni se potsmeva na site nas,od nego vece e jasna porakata deka ne e bitna verata kako ce se vika,tuku biten e samo Kreatorot.Zarem ne citas celo vreme kako povikuva da go otfrlime "bagazhot"!Prasaj go messenger sto podrazbira pod "bagazh",i ako e iskren se nadevam deka iskreno ce ti odgovori.A navrati se malce i na odlicnata replika koja connected mu ja dade.Citaj be brat malce i pomedju redovi.Ce vidis deka ce ti se otvorat novi vidici.
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
justinijan
Група Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
paq zidarski so dolzna pocit no mislam deka jehova nazivot postoi pred isus hristos a uste poveke pred alah. ako mislese na ovoj redosled.
a za zaklucokot moj vidi vo sustinata na site ,,dogmatiki,,. mislam deka ke me razberes. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Justinian, pogreshen ti e redosledot shto go naveduvash i konstatacijata...
Efendija - jas sum Hristijanin, no pak sum na mislenje kako Messenger. Jas veruvam vo mojata vistina, no ako ti ne veruvash vo nea, kje se pomolam za tebe, nema da te ubeduvam ili ushte polosho da te navreduvam zaradi toa. |
||
justinijan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas komentirav na tvojot post. ne zboruvam za ,,iminjata,, na bog.
a koga veke spomna mislam deka ne sme sposobni da go ,,izgovorime,, imeto na vecniot. |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Skokni na forumov do temata IMeto na Gospod,i procackaj malce tamu,ne mozeme sega nekoi diskusii nanovo da gi startuvame.
|
||
|
||
justinijan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama coveku zosto alah koga od porano postojat jehova, pa isus sega treba li i tret?
koja e logikata? ajde da davame iminja i da veruvame vo poslanici na sekoi 500 god? taka nema kraj .. i samo ke se menja u nedogled.... zosto ne svatime deka vecnosta nema potreba od stalno menuvanje? mislam deka nie lugjeto imame takva tendencija da ja komplicirame ednostavnosta, i da komplicirame...i komplicirame.... dodeka ne se iskomplikuvame do tolku sto ne ke znaeme koj e koj i sto e sto --a site protiv site-do samounistuvanje. Изменето од justinijan - 16.Јануари.2008 во 17:26 |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti sakas da ni upatis samo edna poraka:Deka ne tie stalo tebe do religiite,posto da bese vernik hristijanin,nemase vakvo nesto da napises.Ili se lazam? |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Po mojata logika ispadja vaka:
"O,sledbenici na Knigata!(Evrei i Hristijani)-dojdete da se sobereme okolu eden zbor,zaednicki i za vas i za nas:NIKOMU DA NE MU SE KLANJAME OSVEN NA ALLAH(BOG), -NIKOGO NEMU DA NE MU PRIPISUVAME ZA DRUGAR, -I EDNI SO DRUGI POKRAJ ALLAH DRUGI BOGOVI DA NE SLEDIME I POCITUVAME, -Pa ako tie ne se slozat,vie recete im: "TOGAS BIDITE NI SVEDOCI DEKA NIE SME MUSLIMANI!" (Ali Imran, 64 ajet) |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zamislete sega da se pojavi nova religija i nekoj nov bozhji svedok, koj ke proglasi deka vsushnost toj e posledniot nositel na vistinata i site drugi treba da go pratat nego...
... i da si navede izvadoci od site knigi so koi ke se obide da go valorizira svoeto uchenje... Sto mislite kako ke se odnesuvaat evreite, hristijanite i muslimanite prema taa religija ? Ajde, evreite i hrisijanite veke se naucheni da im se kazhuva deka nivnite veri ne se poslednite, ama muslimanite ??? Kazhete mi koja religija samata ke si reche deka sepak, barem nekade, bila vo zabluda ? Deka nekoja nejzina dogma bila pogreshna ? Koga, na primer, evreite bi rekle "abre navistina Isus beshe Mesajata"... ili hristijanite da prifatat deka "Isus ne umre na krstot za nas i nash*te grevovi"... ili muslimanite da se slozhat deka "Muhamed vsushnost ne bil posledniot..." So drugi zbororvi sakam da vi kazham deka sekoja diskusija vo toj pravec e kompletno kontraproduktivna. Ne vodi nikade. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija, po taa logika, Hristijanite gi prifakjaat i muslimanite ako go sledat Hrista!
Razbiram kakva poenta sakash da izvedesh, no ne se taka rabotite... |
||
justinijan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa zatoa verovatno posoi - vistina -poluvistina i laga.ili mozebi laga-vistina-poluvistina? .......
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaes connected interesn mie triagolnikov:evrejstvo,hristijanstvo i Islam! Evreite ne gi priznavaat nitu hristijanite nitu muslimanite,zosto tie se:ODBRANIOT NAROD!-batali gi drugite. Hristijanite gi prifacaat Evreite(no so zabeleska,deka evreite treba da go sledat hristijanstvoto,posto Isus dosol posle Mojsej itn.)a ne gi prifacaat muslimanite. A Muslimanite pak?----Sto mislis ti? |
||
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...само ти продолжи да читаш
поздрав |
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |