|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 7891011 34> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
27.01 13:27 -
ЛЕДЕНА ЛЮБОВ
бръсначи нежни- вените ми режат опитват се да стигнат до стръвта студът ме пари-мислите ми лъжат нима такава ще е любовта сърцето ми-трънлив букет от рози при всеки нежен порив ме боли мисълта угасна-искра не проси огромен камък се изтрополи копнея страстно-искам те сега от обич спира и смръзва се кръвта студът ме гали-нежен е снега вятъра ме милва-туй е любовта НиКо |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барај ме |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... Knowing that I could never find that feeling with anyone other than you... |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Your love gives me strength to keep on,
Your love makes my heart so soft, Your love is all i ever wanted, Your love is all that i have found, Your love is all for me.... All for love, Forever you and me.... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... I thought love was just a mirage of the mind, it's an illusion, it's fake, impossible to find. But the day I met you, I began to see, that love is real, and exists in me. |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
how do i suppose to live without u....
i`m like a wandering beast with a stone cold heart, but heart with a bleeding wound, a wound from an eternal love... every day, every minute, every second, i become a pray just because of you, how do i suppose to live without you.... posveteno na ubavicata... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neverna zena
Povedoh je ja do reke misleci da devojka je al udata ona bese. To bi nocu Svetog Jaga, i skoro po dogovoru. Fenjeri su gasili se, cvrcci poceli da svetle. Iza zadnjih gradskih kuca dotakoh joj grudi snene i one se rascvetase kao zumbul grane nezne. Sustanje sam ja slusao ustirkane suknje njene, kao kada komad svile deset ostrih kama sece. Krosnje drveca bez sjaja postajale su sve vece. Vidik pasa lajao je u daljini iznad reke. I prodjosmo kraj kupina, trnja i trske zelene. Ispod njene pundje na tlu tad napravih udubljenje. Ja odvezah svoju mashnu. Ona skide vel sa sebe. Ja opasach s revolverom. Ona jeleke svilene. Niti smilje nit puzevi nisu koze tako lepe, ni kristali mesecevi takvim sjajem ne trepere. Noge njene bezahu mi kao ribe uplasene, do pola jos uvek hladne, a od pola sasvim vrele. Najlepsom sam od putanja jezdio te noci cele, na kobili sedefastoj bez dizgina i opreme. Ja ne mogu ponoviti stvari koje ona rece. Da obazriv budem pamet nalaze mi i postenje. Prljava od poljubaca i od peska podje s reke. A na vetar ljiljani su potezali sablje bele. Kao pravi ciganin sam vladao se celo vece. Najzad sam joj poklonio kosaru od svile meke. Al u nju se ne zaljubih jer udata ona bese, a rece da devojka je kad povedoh je do reke. Federiko Garsija Lorka |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мy body, My hand
My heaven, My land My guardian angel is mine And you say… My dreams, My head My sex, My bed And it's my Corona with lime And then I say .. Maybe we could divide it in two Maybe my animals live in Your Zoo And You say.. My head, My frown My kingdom, My crown My palace and court is mine And You say.. My lights, My show My years to grow The time that I spend is fine And then I say .. Maybe we could divide it in two Maybe my animals live in Your Zoo And then I say .. Maybe Maybe I'm in love with You… But You say… My coat, My hat My bones, My fat My zipper is shut by me And You say.. My Skin, My blood My devil, My God My freedom is what You see But then I say Maybe we could divide it in two Maybe my animals live in Your Zoo Then I say Maybe Maybe I'm in love with You…. But then I say Maybe we could divide it in two Maybe my animals live in Your Zoo Then I say Maybe Maybe I'm in love with You…. My beginning, My end My nuclear bomb to pretend….. My beginning, My end My nuclear BOMB |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти Немирен скитачу Разбуден дух на минатото Ти Кој го знаеш крајот на времето Кажими ноќва Додека полниов месец празнува Каде е почетокот Да застанам Првото раѓање да го видам Првиот зрак повторно да го допрам Праисконот да ме благослови Гревовите да ги изгори Прашината од вековите збрана да ја одвее Се збрала ридови тешки станале Тежат сеќавањата од патувањата Ти Немирен скитачу Разбуден дух на минатото Ти Кој го знаеш крајот на времето Кажими ноќва Дал будна да бидам Ил сништата да ги канам повторно.............!!! |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Love’s SecretI told my love, I told my love, Trembling, cold, in ghastly fears, Изменето од pagane - 25.Ноември.2009 во 23:43 |
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понудена дама
Еден ден може нема да има потреба од зборување. Еден ден |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од сега, до засекогаш
Измести ме, Ене го Вардар се шири како магла, Да си мој повторно веќе е неопходно. Законот на гравитација – е заебанција. Сè е кажано, напишано, нацртано, снимено... ТИ во мене – јас гробна дупка и сандак. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |