|
Алергија |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | ||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
VoNi.. moze od sonceto da e ... zemi nekoja krema koja ima aloe vo nea...
|
||
VoNi
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 179 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas sum dete i imam nekoja alergija na racete...i neznam od sto e ali otkako otidovme na odmor i se soncav na sonceto celi race mi stanaa so tocki i mnogu me cesaat taka da mislam deka e od sonceti |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
malku temava e aktuelna...
iako ne e bas za muabetenje... ama ima mnogu tipovi na alergii... na hrana... prasina.. pesticidi... konzervansi... hemikalii... no najvazno e deka covek treba da si obrati vnimanie na sebe... isto kako sto nie maskite vodime smetka koga treba da se zameni maslo na kolata... heheee |
||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so denesnata ishrana i upotreba na hemiski sredstva doma i najvazno so padjanje na imunitetot... ete ti alergija...
potrebna pravilna ishrana... jak imunitet i da ne se koristat sredstva koi se na baza na fosfat... tuku ekoloski sredstva... |
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako i da e nesto sto ne bi sakala niedna majka da go pomine so svoeto dete. |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
no dokolku alergijata nastane veće od drugi raboti kako što se antibioticite togaš toa e pak druga rabota kaj nas vo makedonija znam dekas imaše eden sirup koj se dava na dečinjata od sipanici alergii i drugi takvi raboti koj vo sebe pretpostavuvam dekaima nekoi supstanci koi go smiruvat deteto i go uspivaat za da ne se češa i toj perio polesno da go prebrodi
|
||
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
alergijata ne e ednostavna rabota no tuka e i biten faktorot poradi koj nastanuva alergijatajas bev eden period alergična na kikiriki pa se se sredi dodeka mojata kerkička beše eden period alergična na med ili barem na nekoja sostojka od med pa sega se e vo red
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Белег мила да ти се обратам ако може...
Ок е тоа што го напиша и го подржувам се е опасно кога е алергија во прашање... Болва ме има каснато знам какви пликови се.. Кортикостероидот страшно го избегнувам и го забранувам на сите зашто стручно лице мене ми го препиша да го мачкам 2 пати дбневно по една туба на мачкање??? Што отпосле дознав дека ствара флеки, атрофација, белези, стерилност и останати компликации кои ти се многу добро познати... После јас имав проблем со кортикото додека ја оправив кожата која беше да кажам зависна од него.. Пликови од комарци да ми се случува првите периоди да ги имам на прво каснување на комарец.. Но кај вампирчето е чисто чешање верувај ми... Инаку фала за информација... |
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe alergijata na komarci ne e taka smeshna....sum videla da te kasne komarec i tolku da otechesh pa da primash synopen inekcija i dexametazon.....a sega za kortihosteroidite treba da se upotrebuvaat dolgo vreme neprekinato za da se shtetni...ako se tolku opasni nema da se proizveduvaat
a ranite i plikovite se javuvaat specificno...te kasnuva eden komarec a celo telo ti e so plikovi...taka se javuva i ako te kasne bolva na primer...isto takva reakcija ima....
|
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Alergicna sum na osi i pceli i doktorite mi rekoa deka vo rok od 3 min po ubod moram da primam inekcija zasto crno mi se pisuva. Isto alergicna sum i na med, jagodi i ketonal. za ova poslednovo ne znaev do pred 1 mesec koga se napiv za prv pat i pocnav da im pripagjam na rabota...!!! |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Beleg ajde daj obrazlozemie zosto i kako ne se upotrebuva ti si za ova STRUCHNA:)) |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кортикостероидната маст е многу штетна, се употребува само трипати во годината, милата вампирка да не ги чеша и нема толкави пликчиња да и се прават..Иначе тоа е обична реакција на комарци како и секоја реакција на убод..
Тинејџерка во бела пудра малку тешко А аутан или мрежи може да се преговара |
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гледај да ставиш заштитни мрежи на вратите и прозорите...лек да не те касаат аутан...ама кога ке отечеш и кога ке ти се направат рани само бетадин или бела пудра...а ако те чеша многу и таблети ке треба да ти препишат....и кортихостероидна маст...значи само превентива,ништо друго
|
||
|
||
maja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |