|
Рајот во Исламот |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene sekogash me intrigiralo neshto kaj site religii koga se obiduvaat da mu go pretstavat Rajot na svojot vernik, a toa e zoshto seto onoa shto im e zabraneto na vernicite na zemniot zhivot potoa im go vetuvaat vo izobilie vo Rajot?
Ako toa neshto e haram na zemjata, kako mozhe da bide halal na neboto? Ako za neshto se bidnuva kaznet na zemjata, kako mozhe da se bide nagraden na neboto? Ako postojat preporaki i zakoni na zemjata, zoshto istite ne postojat i na neboto? Ako Alah e taka mislosrden i darezhliv na neboto, zoshto ne e isto tolku mislosrden i darezhliv na zemjata? Zoshto vernikot mora da trpi za onoa na zemjata za da go dobie istoto toa na neboto? Zoshto vo toj respekt ne postoi doslednost vo Alahoviot tretman prema vernicite? Isto taka, zoshto se tvrdi deka vo Islamot za Alah mazhot i zhenata se ramnopravni, koga toa ne go dokazhuva so nivniot tretman vo Rajot? Dali zhenata vo Rajot e nagradena ramnopravno so mazhot? Dali, an primer, taa dobiva 70 ili 90 mladi potentni mazhi za svoe uzhivanje ili ne? Ajde, postaviv dosta prashanja... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
D\\
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 03:40 |
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Амин. |
||
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден е и Создателот. За погорново во право си. |
||
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно е небото,една е земјата,еден ке биде и рајот и пеколот ЗА СИТЕ...
|
||
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме изнасмеа античкиов со Инд и Ганг. Нејсе, го поздравувам отварањето на оваа тема како референтно место за дискусии. Чиста десетка за модераторката. Вака треба, се на свое место да си биде. И јас се надевам на плодна дискусија. Можете слободно да поставувате прашања, и по можност цитатите кои ќе ги користете да бидат на македонски. Изменето од Superior - 26.Ноември.2009 во 15:34 |
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За нивниот рај , мислам дека се работеше за некоја фикција, каде во реките течело млеко и вино (вино- што е во колизија со нивното непиење алкохол- а ваму го кажуваат како Божји дар) и спиеле со ни повеќе ни помалку туку 70 девици... Значи Нивната перцепција за задгробниот живот им е дека -тој- муслиманецот- оптегнат како Али-паша Јанински на некоја ледина блудничи врз 70 невини девојчина - додека од лево пие Млеко од Инд а десно пие вино од Ганг...
Прилично јак хофман...лол... |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |