IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Албанците и нивните права
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Албанците и нивните права

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
Автор
Порака Обратен редослед
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 09:04
Полна вреќа (како кај Дедо Мраз) ...на ДЕКЛАРАТИВНИ  заложби и ветувања...досега
Барам (со свои очи да видам) да почнат ...да се плаќаат сметките за струја ,вода и другите потрепштини..
И да нема она што секидневно се презентира на ударните вести..
И да не бидат „учесници„ во скоро сите ВЕСТИ..секојпат со негативна конотација.
И да се разбере дека албанија и косово...се ДРУГИ територии..и се одвоени со граници.
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 08:40
Jas ja custvuvaam ova zemja kako moja zatoasto i moite predci bile tuka otsekogas pa nema pricina da ne ja custvuvaam za svoja Albanija i Kosovo sekako se moi braca-sestri no jas si ziveam vo Makedonija i sekogas ke ja sakam pozz do site
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 04:36
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Ке замолам некој Албанец да ни се приклучи во анализа на темата која е дадена и да даде свое мислење. Колку тој ја чуствува Македонија како своја земја и дали има лијалност кон неа, ако ја нема нека ја каже причината за да можеме да да дискутираме и да си помогнеме едни на други...

Pricinata mislam site ja znaeme kako i sto sigurno e deka site ja sakame ova zemja i treba da ja sakame mislam deka treba da se sl*game nie megu sebe politicarite nastrana mislam deka treba da se postuvame eden so drug treba da si pomogneme eden na drug toa e idnina za site nas a za prava na albancite toa e katastrofa jas ne mu veruvam ni na edna albanska partija ni na makedonska partija kade e idninata na mladite jas kako albanec sakam site mladi da imat idnina da rabotat da se postuvat megu sebe kolku mladi zavrsele skolo diplomi imat a si sedat doma celiot narod bez razlika na nacionalnost sakam da gi vidam da rabotat ne sakam da kazam bas site normalno e deka nemoze site da bidat vraboteni cela drzava no politikata zatvara politikata otvara rabota da se investira milion raboti ima sto moze da se investira jas albanec sum imam drugari makedonci so godini i toa mnogu se druzime rabotime zaedno no i moite drugari makedonci znat deka ne,e vo red politikata nee vo pravec kako sto treba no toa e ne mozeme da ja smenime nie mozebi nekoj den ke se smeni ama mora nie da mislime za idnina zaedno ne treba da imame omraza megu sebe oti toa e najlosata rabota vo planetava jas cesto pati se mislam koga jadam dali vo toj moment ima nekoj sto mozebi i nema da jade mozebi nekoj i place nema da jade mene toa me boli nesakam da vidam nikogo gladen sakam site da gi vidam nasmeani site da imat site da rabotat no najbitno e slogata kade ima sloga ima boga kade nema sloga nema ni boga.   
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:50
клучен момент .... да се произнесе дали е а  доколку не е , зошто е тоа така .......

Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:50
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:46
Ке замолам некој Албанец да ни се приклучи во анализа на темата која е дадена и да даде свое мислење. Колку тој ја чуствува Македонија како своја земја и дали има лијалност кон неа, ако ја нема нека ја каже причината за да можеме да да дискутираме и да си помогнеме едни на други...

Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:38
многу е важно интегрирањето а никако дезинтегрирањето .....
да некому објасниш дека треба да го почитува словото на законот и државата во која живее , треба да овозможиш да тоа и го почувствува .........да биде дел од системот ......  секоја изолација води кон гетоизација која носи само негативности .........

Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:34
Маршале, знаеме и можеме само е потребна воља а не романтизам.

Мене не ми пречи да имам “рамковец“ како колега на работа, дури сум изненаден колку се внесува во работата. Секој од нас (како индивиуи) сакаме да си го подобриме животниот стандард и се бориме за подобар успех во работата и животот. Зошто да не им се дозволи и ним исто така и со самото интегрирање во општеството ништо не губиме. Напротив, со самото подобрување на економска моќ ќе се плаќаат и даноци кон државата, сметките и останатото.

Многу е битна конк*рентноста на пазарот (економијата) со пто ке се подобри и професионализмот.
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:27

како и да е , ќе треба уште многу време и трпеливост па и балансирање од двете страни да дојде до тоа ........ факт е дека самите не можеме и не знаеме а не дека не сакаме ........ треба некој од страна , доволно влијателен да не “ научи “ на толеранција и разбирање ...... а тоа во моментов не се никако идеите за изградба на верски објекти под покровителство на државата а уште помалку дозволување да во државната политика на секуларна држава имаат влијание лица од верскиот живот на граѓаните ..........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:22
Originally posted by Boromir Boromir напиша:

A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?

Колку брзо забораваш на: - “за шиптари гасна комора, гасна комора....“

Од двете страни има гнасен пристап кој е за срамење, но сеуште очекувам некој Албанец да се произнесе и да се извини за тие песни испеани од група “млади момчиња“ (така медиите би ги нарекла нашите момчиња).

Ваквиот пристап не носи ништо сем продлабочување на и така тешките односи со Албанците, и води кон поделба на Македонија. Можеби ке речеш не е точно и зошто?

Имаме доволно примери од 90-те па наваму каде што нетрпеливоста доведе до расцеп.

Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:19
најпрвин , МОРА да се расчисти со праксата на кршење на правата и обврските па дури и на законот во целост само поради одредена партиска припадност ........ кога еднаш засекогаш ќе се престане со таа пракса , верувам дека и многу други нешта ќе се сменат ......
дури и ќе се научиме да ги почитуваме редот и законот .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:16
Да додадам, ако секој од нас добро размисли кај нас правата се само пишани правила, за секој а не само за Албанците. Колку има кршење на правата на граѓанинот не само од национална, туку и од политичка страна да целата “фарса“ пред меѓународната заедница е дел од актерски тим а не министерски или владин тим.

Кои права имаат граѓаните?

Само ако некој ателевизија отиде во некој дом на некој бескуќник кој едвај преживува, и во координација со самите ТВ куќи утредента некој од минисерството покажал “гооолллееммааа грижа“ за кутриот наш сограѓанин, ами не дека го жали туку да си го крене рејтингот.

Колку и да се трудиме да дискутираме за ПРАВА на етнникуми пред се треба да се прашаме дали функционираме како правна држава!!??
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:14
можам да се пофалам дека имам повеќе албанци пријатели од Македонци .......... и можам да кажам дека во не мал број на случаи се дури и потолерантни ...... барем за местото во кое живеам .......

Изменето од МАРШАЛ - 25.Октомври.2009 во 22:17
Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:14
A,сакаш да кажеш дека ти е не пеат ништо? СМРТ ЗА КАУРИ,МАКЕДНОСКО ДЕВОЈЧЕ К*РВА ГОЛЕМА,СЛОВЕНИ ВРАТЕТЕСЕ ЗАД КАРПАТИТЕ,СЛОБОДНА ИЛИРИДА?
Кон врв
Vercingetorix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vercingetorix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2009 во 22:13
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Тие секогаш се крајно дискриминрани,никогаш немаат права,се чуствуваат како граѓани од втор ред(тие сакаат прв),а уствари тие имаат повеќе права него ние македонците...
и ТОЛЕРАНТНИ СМЕ што е најбитно
Изгледа премногу сме им попуштиле,па земаат сила уште да ни палат знаме.

Nie mislime deka sme tolerantni, no ne e taka. Kolkumina od nas imaat prijateli Albanci? Dali se druzime so niv?

Ili Albancite, zosto ne se druzat povekje so Makedoncite?

Sto se odnesuva do pravat, Albancite imaa prava samo na hartija pred Ramkovniot dogovor. Sega e veke podruga rabota.

Ako sme tolerantni edni kon drugi, zosto togas citame izjavi od tipot:

Samo mrtov siptar e dobar siptar, ili :

"Siptari vo gasna komora".

Kako vrv na se e pesnata na navivacite koga igra reprezentacijata na Makedonija : "Neka razberat kletite siptari, makedonsko ime, nema da zagine."

Imam eden prijatel Albanec koj otisol da naviva za Makedonija na Gradskiot stadion i koga ja slusnal ovaa pesna si otisol od stadionot na sred utakmica so gorcina vo srceto.

Mislam deka go razbiram covekot. Treba malku da se stavime vo kozata na drugiot i da razbereme kako se cuvstvuva.

Pozdrav do site dobri lugje so dobra volja, posebno pozdrav do Albaneso, da zivee Makedonija!
Тие се дволични од една страна ти се "ПРИЈАТЕЛИ" а од друга страна ти копаат гроб(сакаат да успеат во созадавњето на Голема Албанија,која ќе се случи во блиска иднина,ако не влеземе во ЕУ или НАТО.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.