IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 34>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 17:21
tolku li e tesko da si ja sakate?????изненадување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 17:08
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

јас лично не можам а и не сакам да сторам нешто ........ но затоа како што гледам , има тука и такви кои се подготвени да сторат се’ ....... виртуелно и од безбедна раздалеченост намигнување

доста стори ти време е нешто и македонија да ти врати [:-&]
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 16:46
јас лично не можам а и не сакам да сторам нешто ........ но затоа како што гледам , има тука и такви кои се подготвени да сторат се’ ....... виртуелно и од безбедна раздалеченост намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 16:32
Лесно е да речиш излези сам ќе ти се приклучат,ама штета што Македонците не се     виножито за нив цел амбасадорски кор дојде да им даде подршка.

е на кое тереџе е дојден Македонецот во своја земја гостин
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 00:59
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Од лично искуство на времето кога одев со старото македонско знаме нашите борци од НОБ го плукаа тоа знаме а и мене затоа што тогаш на влас беше Б.Ц.

Слободно излези како единка ако како ќе си одиш дома

Далечна е 1948... БЦ за тоа знаме практикуваше полоши методи од оние  на елините - македономахос... во Елада... а за комунистите не мора да се разговара...
Само се прашувам: До кога бе ова комунистиве ќе не мачат, едно време тие сега и децата нивни...

за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 16:00
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

За тоа има други теми.

Точно но која е силата на единката во ваквото општество?

Општеството е такво какви што сме НИЕ.
Силата на единката Е (поточно може да биде) огромна, индивидуално.Кога таквата сила колективно се мултиплицира, ефектот се гледа во функционирањето на државата и општеството, на сите нивоа.Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред... наместо во рикверц.Сите ние го правиме тој колективитет, државата, и кога таа ќе се погледне од гро-план може да се донесе заклучок со какви единки располага државата.Исто и преку политичарите: и тие се единки, и тие произлегуваат од народот... каков е народот, такви му се и политичарите.губитникИ друго нешто кај нас - премногу полагаме или се потпираме на колективното: е сега баш јас ли за тоа да се секирам, е баш јас ли тоа да го сработам кога може друг, е баш јас ли ќе променам нешто, е па од мене ли зависи...Не излегуваат на избори (од мене ли зависи), не одат и не организираат протести (е од мене ли зависи)....А зависи, зависи од сите нас.Моето мото секогаш е: почни прво од себеси!Сите располагаме со некаква сила, сите можеме по нешто добро да направиме за државата... работата е во волјата, дали тоа го сакаме или не.не%20знам

Да почни прво од себеси ама другиот ден ќе дојдат од петата колона и не ќе знајш каде ти е главата.

Од лично искуство на времето кога одев со старото македонско знаме нашите борци од НОБ го плукаа тоа знаме а и мене затоа што тогаш на влас беше Б.Ц.

Слободно излези како единка ако како ќе си одиш дома
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 10:05

... Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред...

In medias res!аплауз
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 01:23

За тоа има други теми.

Општеството е такво какви што сме НИЕ.

Силата на единката Е (поточно може да биде) огромна, индивидуално.
Кога таквата сила колективно се мултиплицира, ефектот се гледа во функционирањето на државата и општеството, на сите нивоа.

Проблемот кај нас ми се чини е во недостатокот на критична маса единки кои располагаат со таква движечка сила која општеството би го туркала напред... наместо во рикверц.
Сите ние го правиме тој колективитет, државата, и кога таа ќе се погледне од гро-план може да се донесе заклучок со какви единки располага државата.
Исто и преку политичарите: и тие се единки, и тие произлегуваат од народот... каков е народот, такви му се и политичарите.губитник

И друго нешто кај нас - премногу полагаме или се потпираме на колективното: е сега баш јас ли за тоа да се секирам, е баш јас ли тоа да го сработам кога може друг, е баш јас ли ќе променам нешто, е па од мене ли зависи...
Не излегуваат на избори (од мене ли зависи), не одат и не организираат протести (е од мене ли зависи)....
А зависи, зависи од сите нас.

Моето мото секогаш е: почни прво од себеси!
Сите располагаме со некаква сила, сите можеме по нешто добро да направиме за државата... работата е во волјата, дали тоа го сакаме или не.не%20знам

Изменето од Анастеа - 25.Ноември.2009 во 01:28
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 00:25
Да супер е тој владика и еден од ретките
Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2009 во 00:11
Владиката Тимотеј

За почеток треба да ја исчистиме државава од лажговци, политичари и преваранти, ама се плашам дека тогаш нема да остане никој во државава
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 23:28
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

за почеток , добро би дошло да престанат да му веруваат на оној кој нема појма што прави и каде ја води државава ...........

Добар почеток...

Да добар почеток но дајте еден пример на личност за која мислите дека има капацитет да ја подобри состојбата
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 21:21

за почеток , добро би дошло да престанат да му веруваат на оној кој нема појма што прави и каде ја води државава ...........

Добар почеток...
Homo homini lupus est...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 21:19
за почеток , добро би дошло да престанат да му веруваат на оној кој нема појма што прави и каде е води државава ...........
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2009 во 21:17

За тоа има други теми.

Огромна, доволно е да се има здрава идеологија ...

П.С. - Само полицијата да не не истепа!!!
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.