![]() |
|
За хомосексуализмот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 17> |
Автор | |||
GoXI ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
a vie sto ne ste protiv homoseksualcite i sto ne vi e gajle za niv sto sakaat neka pravat, aj zamislete vasiot sin da vi donese domazad ili vasata kerka snaa? Ili pak zamislete vaseto dete da bide posvoeno vo homoseksualen brak? Ke se pomirete vednas so taa vistina? Veruvam ne.
Ako ste vistinski vernici vie treba strogo da gi osuduvate vakvite pojavi na izopaceni formi na intimni odnosi. Ako nekoj legne so maz kako so zena, i obajcata izvrsile gnasno delo: da bidat ubieni, vinovni se. (3Moj. 20:13) Ovoj stih ne vi kazuva nesto? |
|||
![]() |
|||
Goran71 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
||
Ti da ne si ziveel slucajno vo toa vreme, da ne si mu bil sovremenik na Aleksandar. Ili si pak nekoja nova baba Vangja, i znaes sto se slucuvalo vo minatoto. Ako e taka daj nekoi tvoi predviduvanja i za idninata, normalno ako ti fakja radarot natamu. |
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Taka e brat Anakine, Bog ke gi kazni ne samo niv, tuku site sto gresat protiv Bozjite zakoni. Nie ne treba da gi kaznuvame nitu da im sudime na drugite. Sepak, treba da gi predupreduvame lugeto koga ke zabegaat vo neispraven pravec, da go kazeme naseto mislenje koe se temeli na Bozjata Rec. |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
АКО НЕ Е ПО ВОЉА НА БОГ..НЕКА ГИ КАЗНИ БОГ ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ
НЕЛИ??? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Homoseksualcite so svoeto odnesuvanje pravat pometnja vo drustvoto. Gej lobito, megu koi ima poznati glumci, peaci i reziseri plakjaat golemi pari za da ja pretstavat taa nastranost kako nesto normalno i kako stil na ziveenje... Brate Anakin, ako se srusi branata na moralnosta, ke pocnaat da baraat prava i pedofilite(imase takva inicijatica vo Holandija mislam), pa tranvestitite, pa zoofilite itn...Kaj ke ni bide krajot? Mora da se napravi razlika megu prirodno i neprirodno, megu normalno i nenormalno. Toa ne e po voljata na BOG . |
|||
![]() |
|||
||
Siluvanjeto e isto osudeno vo Biblijata. NIKADE ne sum rekol deka ako maz siluva zena e normalno za mene. Poveli, citiraj me ako sum go rekol nekade toa. |
|||
![]() |
|||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
||
Изгледа дека ова не сум го разбрала баш најдобро... но затоа сте вие тука да ме поправите.... ![]() |
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Pcelka, ако ги читаше погорните псотови јасно кажавме дека и во Стариот и во Новиот Завет има прецизни определби за оваа појава. Во Стариот Завет овие лицфа биоле исклучувани од заедницата и погубувани, додека според Новиот завет-исто така е одредено нивно исклучување од заедницата. Горниот бил многу прецизен по однос на ова и многу прашања. А тоа што вакви работи се среќаваат и помеѓу свештенството, треба да се разбере дека тие луѓе не се ангели и светци туку луѓе со свои страсти и склоности како сите нас, и секој ќе си одговара за направеното зло. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
pcelke, хомосексуалноста е осудена и во стариот и во новиот завет.
А за тоа дали е можно меѓу монасите, поповите и владиците да има хомосексуализам, погледни ги следниве линкови:
![]() Изменето од EvAngelos - 18.Јуни.2009 во 22:45 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
||
Ако никаде ни во Стариот ни во Новиот завет, не се прецизира
дали се прифаќа или подржува, или негира, тогаш Бог мора да го испуштил ова.... Може не помислил дека вакви луѓе ќе се изродат и ќе
се мешаат и шетаат по земјава со нормалните луѓе...
Ме интересира дали е можно да има и меѓу, монасите, поповите, владиците ..хомосексуализам.. ???
|
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Бачиос, дали не е ова судир меѓу Хипократовата заклетва и верските норми? Дали на пример ако ти дојде хомосексуалец и побара помош од тебе (лекарска), дали ќе му ја пружиш, или ќе го отфрлиш? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
ti ne me citas, ocigledno za brak sum, ako sakaat neka se zemat, ic ne me briga no deca nemozat da posvojat, moze samo polnoletni nad 18, koi sami mozat da odlucat dali sakaat da bidat dete vo homosexualen brak citaj Kingdavide kako sto pisuvam travestitite ptavat pometnja vo drustvoto so nivno odnesuvanje sum protiv pedifilite gi zlostavuvat maloletnicite.. za toa si ima zakon i zatvor zoofilite gi povreduvaat zivotnite.. zakon si ima i za toa incest e zabranet so zakon,,, radi genetikata i za toa sum protiv drugo so te interesira? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
||
Нема нималку сличност помеѓу хомосексуалност и педофилија, или било кои други илии Хомосексуалноста е слободна волја на двата партнера, кои се понолетни |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
![]() |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |