|
Колку пријателите ви се навистина пријатели |
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Автор | |
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а бе викаат...
за едно дупе... пријателство не се расипува... ја затоа си сакам женски пријателчиња... |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto znam kako da definiram
ako si mu vistinski prijatel i toj ,normalno ke ti bide vistinski prijatel... |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве една интересна приказна во врска со пријателството ...
Еден ден глувчето ги видело фармерот и неговата жена како отвораат некој пакет. Се запрашало за каква храна овој пат станува збор. Но, кога......открил дека станува збор за стапица за глувци, го фатило страв.Трчало низ дворот на фармата и ги предупредувало останатите викајќи:
“Во куќата има стапица!“.Кокошката ја подигнала главата и му одговорила:
“Господине глушец, тоа е сериозен проблем за тебе, но нема никакви последица за мене. Јас не морам да се грижам за тоа.“ Глушецот се свртел кон прасето и викнал: “Во куќата има стапица! Во куќата има стапица!“.Прасето сочувствувало, но му одговорило... “Многу ми е жал господине глушец, но јас не можам ништо да направам освен да се молам за тебе. Биди сигурен дека си во моите молитви.“
На крај глушецот се свртел кон кравата и викнал: “Во куќата има стапица! Во куќата има стапица!“ Кравата одговорила: “Ох, господине глушец, жал ми е за тебе, но од мене нема да фали парче кожа.“ Така, глувчето се вратило одбиено со крената глава во куќата за сам да се соочи со стапицата на фармерот. Таа ноќ се чул чуден звук во куќата – како звук кога стапицата ќе го фати својот плен. Жената на фармерот побрзала да види што се фатило. Во темницата не забележала дека стапицата фатила отровна змија за опашот. Змијата ја гризнала. Фармерот брзо ја одвел жена си во болница и дома се вратила со температура. Температурата најчесто се лечи со пилешка супа, па фармерот ја заклал кокошката. Болеста на жена му продолжила, па во посета дошле пријателите и соседите. За да ги нахрани, фармерот го заклал прасето. Жената на фармерот за жал не оздравела и умрела. На нејзиниот погреб дошле многу луѓе па фармерот морал да ја заколе и кравата за да се осигура дека ќе има доволно месо за сите. Глувчето тажно го гледало сето ова низ својата пукнатина во ѕидот. ....Затоа..... кога ќе слушнеш дека некој се соочува со проблем за кој сметаш дека не те засега.... сети се – кога еден од нас е загрозен... сите сме во опасност.....
Сите сме заедно во патувањето наречено живот. Мораме да внимаваме едни на други и понекогаш да направиме додатен труд за да охрабриме некој од нас. Една од најдобрите работи на овој свет е пријателството...... |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се прнаоѓам во овој твој пост..и јас се разочарав од луѓето за кои мислев дека никогаш намерно нема да ме разочараат..но као што викаш не се единствените другарки кои ке ги имам во животот..потполно се согласувам со тебе |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е жалосно да се слушне изјава како горната.
Фала Му на Бога јас имам пријатели и пријателки вистински....Има луѓе за кои сум сигурна дека нема да ме разочараат никогаш (намерно)....Е сега, никој не е безгрешен...сите правиме грешки....важно е да се толерираме и да си простуваме.....и да сме свесни дека и ние самите не сме секогаш најсовршени пријатели. |
|
МИР со сите
|
|
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Единствента вистинска пријателка што никогаш во животот не ме разочара неодамна почина.Моногу ми недостига.
Другите се само пријатели колку за друштво.Не сум сигурна во нивната лојалност, но ги прифаќам такви какви што се. Но нема веќе личност на која можам целосно да и се доверам и да бидам сигурна дека ќе бидам сфатена. Осамена сум без вистински пријател. |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema sansi prijatel da te razocara, ama ima sansi samata da si se prejdes |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tesko e deka veke ostanaa vistinski prijateli, i da gi ima sigurno se mnogu malku za toa tie dobrite treba da se cuvaat....
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најтешко е сам себе си да си пријател...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што знам, во последно време видов и дека тие што сум мислела дека ми се пријатели ме разочараа на чисто, но...идемо даље.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovde samo edna rabota me spasuva,
jas gi baram lugjeto, "prijatelite", tie sto ke me najdat , begam od niv... |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниедно мое пријателство не е такво какво што сум мислела дека е... за жал, моите другарки не се разликуваат во ништо од поголем дел од луѓето, мислат само за себе, глумат, те користат... но, барем едно научив... не се ниту единствени другарки што ќе ги имам во животов
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobriot prijatel
treba da ima golema dupka |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeee ova e dobro...taka nekako ispagja
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |