|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 7891011 46> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- лесно - со Вим и четка за рибање, ама после остануваат гребаници Анџушка таа убава |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знам и јас во твојот, на пример во таа со истокот, и во таа со простиот сендвич, и во таа со бенџаминот, и во таа со сонот и искршеното стакло, и во таа со светот кој сега неа ја чека... те гушкам Изменето од kejt-d-grejt - 16.Август.2009 во 12:19 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by kejt-d-grejt
Секое мое утре ќе го бара нашето вчера.
Јас знам дека беше тешко да ме следиш премногу сенки, илузии, колачиња тага маскирани со шлаг од потребни насмевки. Не мораше толку силно да ме ошамариш. Имам душа потрпрена на дршка од есенско ливче дувни ме, ќе паднам сега...и тебе дланките те болат. Само спушти ја ролетната и оди. Време ми е да го започнам своето непостоење. Тие веќе раздаваат за душа - сепак е ова нивни свет. Поштеди ме од лицемерие или не дај боже сожалување. Не е важно дали се каеш смртната казна е пресуда без право на жалба. Не требаше вака да биде. секоја реченица од “чудово такозвано песна“ предизвика по еден мал земјотрес во мојата душа и уште нешто кажи ми...те молам...како се мие извалкана љубов? Изменето од Andjelina - 16.Август.2009 во 11:44 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vidi ja ma ti nea od tebe poveke nemam muda da pisuvam pesni. ama zatoa uzivam da te citam. cestopati, ona sto ne sum "stignala" da go napisam, si go naogjam vo tvojot "opus" Изменето од filmadzijka - 16.Август.2009 во 09:54 |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе да е до аватарот
се зезам - црвче, благодарам што ги читаш |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене оваа многу ми се допаѓа
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Блу ма, буцкало едно мало,
глаата ти е таму од кај шо ти тече памет а газо ти е тоа згодното од позади, врцо прцо една |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
благодарам мајсторче, едно време имав добар учител
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by kejt-d-grejt
Не е точно мили, дека реалноста е сурова - таа едноставно е кичаста како пластично цвеќе во навредлива имитација на кинески порцелан. Сликајќи безобразно субјективен автопортрет на совршеност, полни со себе надмено се кезат. Но тоа не е доказ за злоба, само на неумешност и заспаност. Зошто инаку суетниот би извикувал, - Зло е суетата! И зошто би аплаудирале кога ја цитира глупоста? Бесполезно е да им судиш. Од сите твои совети, овој ми е најдраг, - Тивко пред хиените, мила порази ги со тишина! Во менгеме стегни ги зборовите. До глувите уши ќе стигне само молчењето. -Ovaa Kejt ne e normalna.... znae kako da me izdribla so fenomenalni stihovi da ne znam kade mi e gazo a kade glaata...prekrasna si Kejt |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се согласувам со тебе - зборивте звучат поинаку од нивното значење... аргумент: ти си поет кој маестрално жонглира со зборови... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------- Збунет, шо да ти кажам...жалосно што ова го чита само форумов преубаво е пре... пре... преубаво |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, мајсторче...овие стихови се за смртта, но се вдахнати со голема желба за живот...Зошто тој е дијалектичен - оди од крајност во крајност. Дрвото ќе го засадам, ветувам.
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако метафорите се метаформозираат во јаглики, а песната во ливада, убаво е да си засадис некое дрво со голема кросна на падинката над ливадата и да узивас во зивотот што зраци скриен во секоја нејзина пора... Зенјата е полна со зивот исто како и твоите стихови, а кај што има живот, неизбежна е и смррта како преодна фаза до еден друг живот во бескрајниот циклус на менувањето на облиците на материјата... Ете, јас одамна си засадив дрво и сега узивам ловејќи го и најмалото пулсирање на животот во ливадата што ти ја создаде... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Приказна
Секоја вечер се враќаш здробен а јас се радувам што уште си цел. Детето прашува „Што работи тато?“ „Тато го спасува светот.“ „Тато е Супермен? Спајдермен? Бетмен?“ „Не, тато е изморен.“ И додека на рамо ми заспиваш Ти мојот свет го спасуваш. -------------------------------------------------------- овие стихови ми ги нападнаа сетилата сосема суптилно ненаметливо и пријатно а на моето лице нацртаа ------> кејти ма, каков тато |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |