|
Зошто мора да се плашиме од Господ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Автор | |
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekogash teba da se pritisne nekoe kopce malce posilno da se zaraboti mashinata ALI NA COEK NEMOJSh DA MU DAJSh SOSILA, SOSILA MOJSh DA MU ZEMISh - rekol Itar Pejo |
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stravot ne e samo za da pravis dobri dela, tuku pred se za da se cuvas od losi dela!!! Tolku li ne e jasno?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospod koga go odbral Pratenikot Muhammed, n.b.m.n., za Pratenik, mu go iscistil srceto do site negativni primesi. I veli vo Quranot: "Samo so Allahova milost ti si blag kon niv, a da ne si, bi se razbegale od tvoja blizina." Znaci blagosta bila taa koja go krasela vernickoto srce na Pratenikot, n.b.m.n.
POnekogas ne odusevuva milosta koja postoi na ovoj svet. No Gospod ni veli deka milosta na ovoj svet e samo 1% od Negovata celokupna milost, koja ja ostavil za onoj svet. Gospod treba pred se da go obozuvame od ljubov,Bidejki Samo On e dostoen za obozuvanje. No ako ne moze da ima ljubov vo nas od nedovolnoto poznavanje na Boga, togas sigurno ke postoi strav od odfrelnosta. Strav od kaznata.Koga ne bi postoel stravot, bi bila tipicna anarhija. Sekoj ke go povreduva tugoto pravo, bez da se plasi.... varvarsko vreme. PObeduva posilniot. No sto e so soznanieto, deka da ti mene ke me pobedis posilen si, no ima i Posilen od tebe. Nekoj Komu Mu pripaga posledniot sud, i Koj e Najpraveden!!!!!!!!!!!! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Apsolutno se slozhuvam tofu. Se raboti za svesta na lugjeto, za nivnoto iskustvo i celiot onoj bagazh sto im e daden vo nasledstvo od pamtivek pa do denes.
Kaj nekoi "mudrosta" im veli "kjotekot izlegol od Rajot", a kaj drugi sovetuva "pchelite pobrzo ke gi soberesh so med otkolku so stap". Od iskustvo znam deka so LJUBOV se reshava se, a so strav, zakani i kazni ne se se reshava nishto. Represijata mozhe samo da prikrie nekoi raboti, no nikogash nemozhe da gi smeni ili iskoreni. LJUBOVTA transformira, a stravot transgresira. Изменето од Messenger - 04.Март.2008 во 16:26 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човек што е воспитан со казна мисли дека само со насилство се постигнуваат работите. Човек што е воспитан со љубов на се му пристапува со љубов.
|
|
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm,,,mi tekna edna storija,,bash za ova,,
se zalubil sinot na kralot, vo kerkata na eden covek, poznat huliganec, koj ne poznavase kultura,dobro odnesuvanje,,nisto,,, i kralot,,gi "send"-odnesuva,,negovite ministri, kaj nego, da ja pobaraat rakata na kerka mu,,, vlezaat onie,,tropaat na vrata, go pozdravuvaat covekot,,i vaka se so ubavo odnesuvanje,,i kazhuvaat deka eve ne pratil kralot za da ja pobara kerka mu, za negoviot sin,Princot.. no ,,za cudenje,,covekot negira,,i ne prifaka da mu ja dava nejzinata kerka,,i ic oko ne mu trepne... kralot,,,nekolku pati se obiduva,,no pak nisto,, i eden den,,on taka depresiran,,setajki se niz ulica,,sretnuva eden obicen covek, od tipot na huliganot.. koj go prasuva zoshto e "sad"-(depresiran),,i koga on mu kazuva zosto,,,togas covekot mu vetuva na kralot, deka toj ke ja resi rabotata,,i ne treba voopsto da se grizi,.. odi covekot,,ja krsi vratata,,vleguva vnatre,,,i so pcuenje ,,navreda..so sila,,,mu nareduva na huliganot,,vednas da ja davas tvojata kerka kaj kralot,,i nemoj da pravis veke problemi,,po sto ,,hmmmm,, huliganot ,,se pokoren,,odgovara "da,da Aga,,vednas,,"i bez problemi,,,ja zavrsuva rabotata... i taka,,nekoi lugje ednostavno "NE POZNAVAAT",,,lubeznost, kultura,,dobro odnesuvanje,,i kaj niv nisto od pristojnosta ne pie voda.. |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da.. obrazovanieto ne treba, i ne mora da se pravi so kazna, i jas ne rekov deka "mora",,tuku postojat isklucoci,,i zatoa i rekov deka onie koi treba da imaat strav, se onie koi se odnesuvaat nesoodvetno so covekovata priroda.. sto da pravime so lugjeto koi ne poznavaat lubov, ne poznavaat nisto,,tuku edinstveno STRAVOT im e poznat poim?!...kako niv ke gi stavis vo granicite na covestvoto,,kako niv ke gi "zapres", da ne ja unistuvaat "prirodnata harmonija",,??!! ,,,zavisno od toa kakva "granica" poznava covekot,,takov i metodot za edukacija treba da bide,,, |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova sto go velish mi izgleda kako da izleglo od nekoj muslimanski avtor. OK, ako ti se slozhuvash so ravenkata LJUBOV = KAZNA, togash normalno e deka ke se slozhish i so avtorot.
Jas ne se slozhuvam deka obrazovanieto treba/mora da se pravi so kaznuvanje, no ima lugje koi ne znaat toa da go pravat na drug nachin, pa zatoa i nemozhat da ja vidat drugata strana. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Fantastic Lady
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bazh za ova tema, imam citano edna kniga, kade sto avtorot mnogu ubavo objasnuvashe zoshto lugjeto “treba” da se plashat od Gospod, zoshto on gi kaznuva, iako postojano kazhuvame deka Gopod e Milosen, ne saka site,,itn.
On veleshe, deka koga lugjeto ja postavuvaat ova prashanje tie zaboravaat deka i tie samite iako gi sakaat bezgranicno nivnite deca, sepak gi kaznuvaat, nekogash so “po nekoja shlakanica”, nekogash gi ostavaat bez pari,,I taka se odnesuvaat rigorozno sprema nivnite deca.. I... ako ova lubov, sprema deteto e posilna, se posilna ke bide i nivnata zainteresiranost za educiranje na decata...Ako educiranjeto ja ostavaat nastrana ,,togash “svetot” ke gi tuzhi,,so pretekst deka ne gi sakaat nivnite deca,,,I za niv ke kazhat deka se nevnimatelni roditeli, I deka na nivnite deca ne im obrnuvaat vnimanie.. I osven toa, zarem ocekuvame od Gospod da gi saka nasilnicite, ubijcite, terroristite???!!!….. na onie da,,,stvarno treba da im e strav,,no se dodeka ti si primer na Pravda, Milost, primer na Dobrina,,nema sto da se plashime tuka,,,posto ednostavno zhiveesh spored negoviot “Law”-Zakon... |
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odlicno messenger za toa i zboruvam celo vreme. |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogash koga ima posrednik megju chovekot i Boga ke ima i manipulacii. Tie si postoele i ke postojat, a drugo prashanje e dali lugjeto se svesni za toa. Se razbira toj posrednik, toj medijator, nema nikogash da se slozhi so ova, bidejki vo sprotivno ke treba da si ja soblechi uniformata i da ja napushti svojata rabota.
Tokmu poradi toa manipuliranje so lugjeto Isus reche deka ne treba da ima nikakov medijator megju vernikot i Bog. Patot megju chovekovoto srce i Kreatorot e eden ednostaven i direkten pat, onaka kako sto go sozdal Bog i sekoja popatna stanica i raspetija vodat samo vo bezpatija i kjor sokaci. Bozhiot plan raboti, chovekoviot ne. |
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno, velis deka so seta pretpazlivost tesko deka nekoj ce bide voden vo onaa sprotivnoto, no ima mnogu ludje koi se uste naveduvaat kon toa sprotivnoto i ludje koi se vece navedeni kon toa sprotivnoto neznam dali se sl*gas so mene no toa e moeto mislenje. Pozz |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Manipulacijata so zborovite i iskoristuvanje na svetite knigi za postignuvanje na nekoi skrieni celovi e prisutna niz istorijata, koristena e od site religii i den denes se koristi.
Eve ce navedam eden primer od istorijata znaci nema da cepakm vo islamot tuku prost primer od hristijanstvoto. Za vreme na vladeenjeto na kralskite dinastiji vo Srbija edno od motata na srpskata vojska bilo "S verom u boga za kralja i otadzbinu" ili na makedosnki So verba vo gospod bog za kralot i tatkovinata" ocigledno deka verbata vo boga se stava vo funkcija na dvizecki motiv ne za postignuvanje na bozijite celi tuku celite na kralskoto semejstvo i tatkovinata.... |
|
Give me your secrets
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |