![]() |
|
Зависности - коцка, дрога, алкохол |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Автор | |
plamenko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SAMO KOCKATA NE JA SVACAM PA I KOGA CE RAZMISLAM AKO IMAS PARI PA KOJ K...R I DA SE PROKOCKAS:)PA I OD POCETOK DA POCNES:)
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Znaes deka mozebi si vo pravo? Samo od site zavisnosti najgolema enigma mi e kockata. Kaj zavisnostite povrzani so droga i alkohol, motivot za zemanje e cuvstvoto na "high". A sto se slucuva kaj zavisnicite od kocka ne mi e jasno. ![]() |
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Јас се пронајдов.
![]() |
|
![]() |
|
vikicka ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 36 |
ti se pronajde ili
|
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Pozadi sekoj problem so zavisnostite postoi dlabok emocionalen problem. Cestopati mesto da se pobara resenie za takvite problemi kaj psihoterapevt ili psihijatar, ovie lugje posegnuvaat po nekoja od ovie zavisnosti. Navistina zalno. Imav drugar koj bese zavisnik od drogi dolgo vreme i postojano ziveese vo svet na lagi, lazejki gi drugite no najpoveke sebe. Se povreduvase i sebesi i najbliskite, no nikoj ne mozese da mu pomogne dodeka toj samiot ne odluci da smeni nesto. Toa i go napravi. Se iscisti od drogite i zapocna da odi na intenzivna terapija kaj psihoterapevt. Bravo za nego. Sekoj den e borba, toa mi go kazal, no odlukata da bide cist ja donese samiot i jas go poddrzuvam.
|
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Јас имав искуство со една блиска личност, тотално ја промени дрогата. Кога видов дека неможам никако да и помогнам, се тргнав настрана. Можам да кажам само дека најслабите карактери посегнуваат по нешто такво и што е најлошо, не се откажуваат од тоа.
Многу многу жално ![]() |
|
![]() |
|
speed ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
ima edna anketa koja tvrdi
deka od site poroci najmalku luge se izlecile od kocka potocno od POKER... |
|
speed
|
|
![]() |
|
Veke stanaa del od naseto sekojdnevie - kockata, drogata, alkoholot. Bi sakala navistina da se aktuelizira ova tema na forumot i da slusneme mislenja od lugje koi bile vo toj svet i mozat da spodelat so nas koj e nacinot da se nadmine ovoj problem. Problemot e realen - barame resenie. Dali dnevnite centri za zavisnosti pomagaat i kolku, bi sakala da slusnam vase mislenje? Sekade okolu nas postojat lugje koi gi poznavame, a se navlezeni vo svetot na edna od ovie zavisnosti. Kako da se pomogne, kako da se najde resenie za ovoj problem? Se nadevam ke profunkcionira temata na forumot i ke bide edukativna za site. Ne sme ovde da osuduvame - toa e moeto moto.
Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 15:54 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |