|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 8687888990 98> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако постапувате според Моите повелби и ги запазувате Моите наредби, и ги исполнувате, ќе ви дадам дожд во своeтo време, и земјата ќе го даде родот свој, и дрвјата полски ќе го дадат својот плод, и
*вршидбата ќе трае кај вас до гроздоберот, гроздоберот ќе трае до
сеидбата, и ќе го јадете својот леб до наситка и ќе се настаните на
земјата ваша со сигурност, и војна нема да мине по целата ваша земја. ( 3 Mojseeva 26: 3-5) |
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:18 |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Поизмамливо од сè е срцето, и е страшно болно, кој може да проникне во него?" ( Eremija 17:9) |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Впрочем, браќа, сè што е вистинско, што е чесно, што е праведно, што е чисто, што е љубезно, што е на добар глас - ако е некаква добродетел, ако е некаква пофалба - мислете на тоа!" ( Filipjanite 4:8) |
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Зборовите на мојата уста и размислувањата на моето срце, нека бидат угодни пред Тебе, Господи, Тврдино моја и Избавителу мој." ( Psalmi 19: 14) |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ти, сине Соломоне, да го познаваш Бога, твојот Татко, и да Му служиш од се срце и со сета душа своја, зашто Господ ги испитува сите срца и ги знае сите движења на мислите. Ако Го бараш, ќе Го најдеш; ако Го оставиш, Он ќе те остави засекогаш. ( 1 Letopisi 28:9 ) |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види, сега е Времето на Милоста! Види, сега е Денот на Спасението!2 Коринт. 6:2 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јован 17:24 Оче, сакам и оние што си Ми ги дал да бидат со Мене, каде што сум Јас, за да ја гледаат Мојата слава што си Ми ја дал, зашто ме возљуби уште пред да се создаде светот.
|
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zborovi na ISUS za Hristijanite: Ќе останете во Мојата љубов, ако ги запазите Моите заповеди, како што и Јас ги запазив заповедите на Мојот Татко и останувам во Неговата љубов.( Jovan 15:10) |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
3 И чув силен глас од небото, велејќи: „Еве го Божјиот Шатор меѓу луѓето; и Тој ќе живее со нив, и тие ќе бидат Негов народ, и Самиот Бог ќе биде со нив, 4 и ќе ја избрише секоја солза од нивните очи, и смрт нема да има веќе, ни тага, ни плач, ниту болка, зашто првото помина. 5 И
Оној, Кој седи на престолот рече: „Ете, правам сè ново.” Уште рече:
„Напиши, зашто овие зборови се верни и вистинити!” ( Otkrovenie 21:3,4,5) |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И рече Марија: „Мојата душа Го велича Господа, и мојот дух се зарадува во Бога, Спасителот мој,
зашто ја погледа смиреноста на слугинката Своја, и ете, отсега ќе ме нарекуваат блажена сите поколенија; зашто Силниот ми направи големи дела, и Свето е Неговото Име; и Милоста Негова е од колено на колено за оние што се бојат од Него. Лука 1:46-50 Изменето од spiros - 21.Мај.2010 во 08:29 |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така ќе биде се’ додека не се излее врз вас Духот од Висините.
Тогаш пустината ќе стане овошник, а овошната градина ќе се претвори во гора. Правото ќе се настани во пустината, а правдата ќе престојува во плодоносното поле. Делото на правдата ќе биде мирот, а плодот на праведноста, спокојство и безопасност засекогаш. Исаи. 32:15 + 16 Изменето од spiros - 15.Мај.2010 во 10:46 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 8687888990 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |