IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 31>
Автор
Порака Обратен редослед
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:12
pa i jas mislam nesto kako majkl kiton ke da e .....ama toj bese kloniran pa si velam ne e taka...
a osven toa jas bev toj sto rece da smenime kanal i jas bev toj sto rece ne moze.....zamisli........jas zboruvam a sedam na tri mesta istovremeno

a bre ovoj ajnstajn znel deka moze taka....na pazlicni mest vo isto vreme??????

end off days 15...14...13....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:08
keaton mi beshe antipatichen,...ama od toj film ,..mi stana simpatichenголема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:05
a mozebi i ne
ti si izgleda toj MICHAEL KEATON so bil 4 pati repliciran
ili kako cacko koga go kopiraa vo XEROX kopir aparatголемо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:04
treba da se lecis brateголемо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:02
MARKO 16:19
А Господ Исус, откако им го рече тоа, се вознесе на небо и седна оддесно на Бога.

si odam doma vleguvam vo sobata i gledam tuka sum jas gledam televizija....se vrtam levo gledam jas uste ednas ....si velam aj ke sednam desno ...... od mene....

sto sum jas????????

a) BOG
b) SHIZOFRENICAR

inreresno vo situacijata ke bide koga jas ke recam ajde da go smenime kanalot a JAS
  ke mi rece ne moze sega e moj red da gledam sto sakam....
interesna konverzacija pomegu mene
end off days 15...14...13....
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 18:25
Butel2, не знам што не ти е јасно од тоа што ACELERA ти пишува, но библијата многу јасно си кажува за и околу воскреснатите тела, барем толку колку што сака да ни каже и колку што имаме капацитет да разбереме.
Не е точно твоето тврдење дека секој може да си ја толкува Библијата како што сака, бидејќи таа недвосмислено си ги искажува своите вистини, а тоа што некој си толкува на свој-погрешен начин, тоа не ја засега Библијата,  ниту пак нејзината веродостојност.

Христос воскреснал во славно тело. Ако не знаеме какво ќе биде тоа славно тело,  тоа не значи дека тоа ќе биде исто како и ова сегашново грешно тело. Христос во една прилика кажа дека воскреснатите тела ќе бидат "како ангелите", а пак за ангелите знаеме дека имале способност да се материјализираат (од духовни да стануваат телесни). Има многу примери каде ангелите станувале луѓе исти како нас и не ги препознавале дека се ангели, а не луѓе. Значи немале крилја на грбот. 
Дури и Исус, по воскресението, неколкупати се појавил меѓу учениците и тие не го познале. Исус немал крилја. Исусовото воскреснато тело имало способност да преминува низ затворени врати (Јован 20:26).

Сметам дека саркастично прашуваш дали на воскреснатите луѓе ќе им пораснат крилја за да летнат кон Бог, па затоа и нема да го коментирам тоа. Но ако искрено прашуваш, можеме да дискутираме за тоа.
Исусовото тело не е во гробот. Алилуја! А каде е телото? Добро прашање за оние кои не веруваат во Неговото воскресение намигнување
Поздрав!
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:55

Znam deka ke bidam napadnat,iako nisto loso nema da kazam

Sekoe ZIVO SUSTESTVO KE UKUSI SMRT.
Toa e i edna od mnogute pricini za vtoroto doagjanje na Isa a.s-Isus.

Ne e edinstven slucaj kade sto Allah dz.s odrzuval tela vo zivot i vo dlaboka koma. Ima slucaj koj e zabelezan vo Qur'anot i Hadisite kade sto Allah dz.s gi zaspal nekoi selani vo pesterata i razbudeni se posle 300 godini.
I spored Islamot,spored Qur'anot,Allah dz.s veli deka Dusata mu ja zel i kaj nego go vozdignal togas koga neprijatelite negovi posakale zlo da mu nanesat.
Kade e,kako go vozdignal negovoto telo fizicko tie raboti mozat da im se objasnat na ateistite kolku sto moze da im se objasni na bebeto duri e vo majcinata utroba,deka postojat i drugi kako nego (oti toa ne gleda osven sebe nisto) deka vo ovoj nas svet ima avtomobili,deka eden den i toa ke vozi (a nikogas ni videlo nit culo) deka na noze ke se dvizi,deka zabi ke mu porasnat,deka ke jade kroz ustata a ne preku popokot.....  zanego e seto toa nesvatlivo. Pred mnoogu mnogu godini nekoj covek zaspal vo nekoja planina (evlija covek) koga se razbudil im kazal na lugeto ona sto videl vo son deka ke ima zmii  sto ke ja ispijat seta voda i deka kosacot ke treba voda od doma da si nosi,oti nema da ima nitu edno izvorce deka taa goolema zmija ke ja ispie celata voda. Kolku li bilo tesko covekot da mu go objasni toa,sekako,budala go napravile,oti tolkava zmija kaj ima a i voda tolku da pie ??? Toj go videl ovoj denesen moderen svet uste togas,preku son i sive ovie podzemni cevki preku koi cirkulira celata voda,no kako da im objasni,koga ni sam neznae deka toa se plasticni cevki.
Taka nekoi raboti i vie nemozete da gi svatite.

Isa a.s ke se vrati povtorno na zemjata za da im demantira na Hristijanite deka ne e Bog. Da im demantira na Evreite zaradi nivnite zborovi i tvrdenja deka go Ubile Isa a.s sinot na Merjem-Marija. Da ja ukusi smrtta. I zelbata negova da bide del od Ummetot na Muhammed s.a.w.s.

Ima nebeski tela i Zemni tela. Isusovoto telo bilo zemno telo,kako i sekoe nase telo,koe cuvstvuva bolka,krvari,potreba za jadenje,pienje..... ni pomalku ni poveke razlicito.
Duhot i Dusata nebi trebalo da se mesaat. Dusata e edno Duhot e drugo Teloto e treto.
Ponataka,,, posle nasata smrt,site nie ke bideme povtorno oziveni,vo tela,kako bi mozele,onie koi zasluzile zlo,zlo da osetat,onie koi zasluzile dobro dobro da osetat.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:43
па штом се повикуваме на Библијата,како Божји Збор логично е да цитираме од Библијата за вакви прашања...јас ако тропам од памет..голема%20насмевка не би било веродостојносреќа
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:19
te molam ne mi kopiraj izvadoci, veke rekov, pisaniot tekst sekoj si go tolkuva na svoj nacin.

ako znaes samata da dades odgovor vo red, ako ne, ne e strasno da kazes - ne znam
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:16
па, Бог ке ги пробрази нивните тела во славни тела...еве ПАК извадок од Библијата за телата

40 Има и небесни тела и земни тела, но друг е сјајот на небесните тела, друг на земните.

41 Друг е сјајот на сонцето, а друг е сјајот на месечината; а друг е сјајот на ѕвездите, зашто ѕвезда од ѕвезда се разликува по сјајот.

42 Така е и со воскресението на мртвите; се сее во распадливост, воскреснува во нераспадливост;

43 се сее без чест, воскреснува во слава; се сее во слабост, воскреснува во сила;

44 се сее природно тело, воскреснува духовно тело. Ако има природно тело, има и духовно тело.

45 Така е напишано: „Првиот човек, Адам, стана жива душа”; а последниот Адам - животворен Дух.

46 Но не е прво она што е духовно, туку е прво природното, а духовното доаѓа потоа.

47 Првиот човек е од земја, земјен; вториот Човек е од небото.

48 Каков е земниот, такви се и земните; каков е небесниот, такви се и небесните.

49 И како што го носиме обликот на земниот, така ќе го носиме и обликот на небесниот.

50 Ова ви го велам, браќа: телото и крвта не можат да го наследат Божјото Царство; ниту распадливото го наследува нераспадливото.

51 Еве! Ви кажувам тајна: не ќе - умреме сите, но сите ќе се измениме,

52 во еден миг, во миг на окото, при гласот на последната труба: имено трубата ќе затруби и мртвите ќе воскреснат нераспадливи, а ние ќе се измениме,

53 зашто треба ова распадливото да се облече во нераспадливо; и ова смртното да се облече во бесмртност.

54 А кога, ова, распадливото ќе се облече во нераспадливост; и, ова, смртното ќе се облече во бесмртност, тогаш ќе се збидне напишаното слово: „Победата ја проголта смртта.

Изменето од ACELERA - 31.Јули.2007 во 17:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:12
pa sega, neli e malku pogolema fantazija deka letnal ....mu porasnale krila? taka ke se preobrazat site tela na lugjeto koga ke voskresnat? ke im porasnat krila i ke mozat da letnat kaj Bog?
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 17:07
Исус 40 дена по воскресението им се јавуваше на своите ученици, апостолите,а после се вознесе на небото. И сега е таму.
незнам зошто фантазија, зарем има нешто невозможно за Бог?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 16:53
znaci.... se e nekoja fantazija i predpostavka, nisto konkretno, blagodaram
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 16:53
таму отиде по пат на вознесение...на пообичен начин кажано летнал во облаците, се издигнал во облаците
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.