IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Родителски грешки
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Родителски грешки

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака Обратен редослед
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2007 во 23:39
Не им замерувам за ништо на моите. Далеку се од совршени, но сепак премногу ми дале и сум презадоволен со тоа.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2007 во 23:35
да, тоа дека на нивна возраст тешко се влијае во поглед на промена на став и воспитни навики и мене ми станува јасно...
но приметувам дека нивниот метод сакаат да го применат и на нашите партнери, во смисла девојката на брат ми МОРА да го задоволува критериумот на мајка ми и мајка ми уште од сега знае како ке и се викаат внуците (нормално ако е женско ке се викало по нејзе ако е машко по татко ми) Confused која снаа ке сака такво ‘мешање‘?
затоа пробувам да им променам некој концепт дека денес времето е поразлично од тоа нивното кај што свекрвата била ЗАКОН и главниот збор го имале старите а не младите, ама за сега OuchOuchOuch

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2007 во 23:30

Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2007 во 23:26
а најмногу што ме ‘нервира‘ на некој начин, е што моите никогаш нема да признаат дека згрешиле, тој знак на слабост и на проголтување на сопствената гордост нема да дочекам да го видам Confused иако јас не ни барам да ми паднат на колена и да ми се извинат, би било убаво кога би си признале барем самите на себе си дека мааалку застраниле во воспитувањето и дека никогаш не е доцна да почнеме како што треба!!!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 09:27
на моите родители, уште не сум им простил, што не ме запишале на спорт....AngryAngryAngry
Кон врв
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2007
Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 14:08
Originally posted by beleg beleg напиша:

ShockedHugkaj mene da ,pravele greshki...svesno i nesvesno,no mislam deka dodeka edniot roditel sekogash gresheshe nesvesno,sakajki da napravi shto podobro za nas...drugiot praveshe greshki od sebichnost...no mu prostiv,odamna mu prostiv za da mozam da prodolzam ponatamuTongue

Clap

Make love and respect your profession

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 12:39

Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 12:09
грешката на моите родители е што премногу се служеа и и ден-денес се служат со методот - ќотекот излегол од рајот - , тоа е еден механизам на ‘воспитување‘ кој никогаш нема да го применам на моите деца!!!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2007 во 16:20
zivotot nosi sekakvi komplikuvani i nesakani situacii, obicno napusteni se onie deca koi se rodeni od maloletnicki, a neretko tie i sakaat da gi zadrzat tie deca , megjutoa ne se mokni, obicno nivnite roditeli gi nosat takvite odluki....

a normalno deka edna oformena i zrela licnost koja svesno odlucila da rodi dete, se ke stori za toa dete da ima ubav zivot.
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2007 во 14:14
За детето се би направила за да го зачувама ако терба и в ц ке чистам за да го одгледувам чим сум го родила , а не да го фрлам у домDeadDeadDeadDead

нема никакви оправдувања...
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2007 во 22:59
i onie sto gi napustaat svoite deca ne sekogas go pravat toa zatoa sto sakaat taka
Кон врв
begu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај begu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2007 во 15:35
Да се биде родител е многу убаво. Но секогаш па и сега е тешко да се биде родител.. Да одрастеш убаво здраво и воспитано дете од аспект на родител бара пред се работа трпение и чекор со времето.
Не ретко внесувам доста емоции при одредени ситуации со децата. Несвесно наметнувам некој свој поглед и своја вистина што во сегашно време и услови не поминува кај децата. Родителот со години се повеќе станува класичар и големите промени го плашаат а сходно на тоа и почнува да се наметнува на децата што пак од друга страна се поставува бариера.
Имам четири деца и четири ,,воспитни формули,, од причини што во прашање се четири карактери.
најлесно ми оди со девојчињата а најтешко се разбирам со синот. Се нека си сметаме еден на друг во одредени ситуаци. Што јас мислам дека е претерано тој смета за нормално и така.
Сепак во суштина сум задоволен од своите деца и од себе во однос на воспитување и покрај одредени недоразбирања .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2007 во 15:24
I vo Indija,  lugeto t.e roditelite i decata se mnogu posrekni za razlika od tukaWink

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2007 во 15:21
Originally posted by mamma mamma напиша:

I sega ...posto se akademski gradjani-pazi-AKADEMSKI gradjani,i nemaat komu da se obratat za pomos treba da si gi frlaat decata vo kontejneri???
Abe fatete se za rabota-bilo kakva,bilo sto ako sakas da prezivees,ne da se falat uste deka se akademski gradjani,pa biraat rabota,pa ne sakale ovaa,pa,mala plata....i red drugo.
Drzavata ne e kriva sto site sakaat da bidat akademski gradjani- nikoj ne saka da bide rabotnik.Ne prasuvaat sto ke rabotam-prasuvaat za kolku pari ke rabotam....ama toa e veke druga tema.

Ne spomnav nikakvi kontejneri i ne bidete smesna bitna ni e idninata kade bi korespondirale so realnosta vo nekoja zapadnoevropska zemja se razbira  i kolku tolku dobriot zivot. A za onie roditeli koi se fakultetski obrazovani ikoi se veke roditeli , sveta dolznost e da go pdignat toa dete. Akademski gragjanin znaci idnina na ovaa zemja koja e mafijanizirana i sme kako "ribi na suvo".
   Vie ja mesate temata a ne jas pocituvan/a Smile.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.