|
Родителски грешки |
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Автор | |
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не им замерувам за ништо на моите. Далеку се од совршени, но сепак премногу ми дале и сум презадоволен со тоа.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, тоа дека на нивна возраст тешко се влијае во поглед на промена на став и воспитни навики и мене ми станува јасно...
но приметувам дека нивниот метод сакаат да го применат и на нашите партнери, во смисла девојката на брат ми МОРА да го задоволува критериумот на мајка ми и мајка ми уште од сега знае како ке и се викаат внуците (нормално ако е женско ке се викало по нејзе ако е машко по татко ми) која снаа ке сака такво ‘мешање‘? затоа пробувам да им променам некој концепт дека денес времето е поразлично од тоа нивното кај што свекрвата била ЗАКОН и главниот збор го имале старите а не младите, ама за сега |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21 |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а најмногу што ме ‘нервира‘ на некој начин, е што моите никогаш нема да признаат дека згрешиле, тој знак на слабост и на проголтување на сопствената гордост нема да дочекам да го видам иако јас не ни барам да ми паднат на колена и да ми се извинат, би било убаво кога би си признале барем самите на себе си дека мааалку застраниле во воспитувањето и дека никогаш не е доцна да почнеме како што треба!!!
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на моите родители, уште не сум им простил, што не ме запишале на спорт....
|
|
gocefbn
Сениор Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Make love and respect your profession
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21 |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грешката на моите родители е што премногу се служеа и и ден-денес се служат со методот - ќотекот излегол од рајот - , тоа е еден механизам на ‘воспитување‘ кој никогаш нема да го применам на моите деца!!!
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zivotot nosi sekakvi komplikuvani i nesakani situacii, obicno napusteni se onie deca koi se rodeni od maloletnicki, a neretko tie i sakaat da gi zadrzat tie deca , megjutoa ne se mokni, obicno nivnite roditeli gi nosat takvite odluki....
a normalno deka edna oformena i zrela licnost koja svesno odlucila da rodi dete, se ke stori za toa dete da ima ubav zivot. |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За детето се би направила за да го зачувама ако терба и в ц ке чистам за да го одгледувам чим сум го родила , а не да го фрлам у дом
нема никакви оправдувања... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i onie sto gi napustaat svoite deca ne sekogas go pravat toa zatoa sto sakaat taka
|
|
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се биде родител е многу убаво. Но секогаш па и сега е тешко да се биде родител.. Да одрастеш убаво здраво и воспитано дете од аспект на родител бара пред се работа трпение и чекор со времето.
Не ретко внесувам доста емоции при одредени ситуации со децата. Несвесно наметнувам некој свој поглед и своја вистина што во сегашно време и услови не поминува кај децата. Родителот со години се повеќе станува класичар и големите промени го плашаат а сходно на тоа и почнува да се наметнува на децата што пак од друга страна се поставува бариера. Имам четири деца и четири ,,воспитни формули,, од причини што во прашање се четири карактери. најлесно ми оди со девојчињата а најтешко се разбирам со синот. Се нека си сметаме еден на друг во одредени ситуаци. Што јас мислам дека е претерано тој смета за нормално и така. Сепак во суштина сум задоволен од своите деца и од себе во однос на воспитување и покрај одредени недоразбирања . |
|
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I vo Indija, lugeto t.e roditelite i decata se mnogu posrekni za razlika od tuka
|
|
|
|
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne spomnav nikakvi kontejneri i ne bidete smesna bitna ni e idninata kade bi korespondirale so realnosta vo nekoja zapadnoevropska zemja se razbira i kolku tolku dobriot zivot. A za onie roditeli koi se fakultetski obrazovani ikoi se veke roditeli , sveta dolznost e da go pdignat toa dete. Akademski gragjanin znaci idnina na ovaa zemja koja e mafijanizirana i sme kako "ribi na suvo". Vie ja mesate temata a ne jas pocituvan/a . |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |