IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Колумна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колумна

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака Обратен редослед
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2007 во 09:26
E pa vakaa. Znam samo deka roevi od kapki go mokrea liceto nejzino koe poleka go gubese oblikot, no ocite ostanaa da zarat i mi ja gorat dusata, dodeka vo mislite gavolot vo kazan me varese i rasipano se kikotese.Znam samo deka mnogu me bolese sto me prinuduvase se poveke da se nasmevnuvam zosto bolkata e mojot prijatel koj da me napusti nikogas nema. I pokraj kapkite dozdovni solzite nejzini vidlivi bea kako zvezdicki sto pagaat, a jas kako nozevi gi cuvstvuvav.
 - Sekogas koga na tebe ke pomislam, znam deka dignat ke mi bide !
 - Bidi ozbilen bar sega za da se setam na tebe i kako takov
 - Ne mi ja stiskaj rakata, ke mi ja sines nema da mozam da si go drkam,
Me bakna, no toa baknez ne bese, znam samo deka pred oci mi se stemni i na kolena padnav. Mala panika, rastrepereno srce na moeto uvo, mirisot nejzin i kosa sto me golica, dodeka se obiduva da me stane.
 - Uf, se sopnav
Ne mi poveruva. Pocna glasno da place. Ekot na placot me zaglusi i pomisliv kolku surov znae da bide gospod. Neutesno i mumlav vetuvanja dodeka ja isprakav niz hodnikot se do terminalot.
Se razdelivme brgu, ne se svrte, samo se podgrbave . . .
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 14:43
E pa vakaa, si letam ja takaa, koga ono na neboder natrtena plava skroznaskroz gola i si vikam, ovaa mene me ceka i dzuuuum ! ja na nea odpozadi so cel da i go bapnam i taka u let i go zakopav, ama koga gledam ne reagira. Po nepolni pet sekundi pred mene AAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Koga ono svativ deka nevidliviot covek ja dupel, a ja po greska sum mu go zakopal nego. Poleka go izvadiv za mnogu da ne go boli so edno neubedlivo izvini ! I kidnav letajki najbrzo  sto mozam ispraten so kletvite i zakanite na nevidlivot . . .

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 08:57
Ova nema da bide nesto napisano, a ne doziveano. Ova ke bide poslednoto nesto sto mi se sluci pretoceno vo zborovi....da. custva iskazani normalno so zborovi. Koga nekogo sakas moze da si svesen za toa, a moze i da ne si. Lugjeto koi veke ednas sakale nekogo, potoa se svesni deka sakaat. Dodeka nekoi dur ne im se sluci nesto, ne svakjaat kolku taa licnost na niv im znaci i im e potrebna. Jas znaev, sigurna bev deka go sakam...ama deka olku ke mi falese a se razdelivme na nepolni 5 dena-iskreno ne ocekuvav. Ocekuvav da mi e tesko, ocekuvav da mi fali...no ne ocekuvav da se zatvoram doma, da ne pustam muzika, pa duri ni na forumov da ne se priklucuvam...Eve sinojka si dojde, sedevme do 5 a.m. i sega sum na rabota. Ne mi e krivo sto ne spiev poveke od 1 saat...krivo mi e sto ne mozevme poveke da sme zaedno. Mislam deka se sto mu kazav ne bese potrebno, zatoa sto on me znae, i moze da go procita toa od moite oci, potezi, izrazi. Sto e poentata na ova sto go napisav. Prvo da vi kazam kolku dlaboko i iskreno sum zaljubena, a vtoro deka sekoe cekanje koga se raboti za single ne e za djabe. Bev single dolgo vreme, cekalv i najdov...edno vistinsko golemo srce.

Изменето од blueprayer - 12.Декември.2007 во 16:25
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 11:07

- Zaedno ste, nikogas ne ste se custvuvale tolku ispolneto, srekno i sakate toa da prodolzi taka. Vo poslednite  5 zbora lezi odgovorot. Ednostavno strav vi e da ne go izgubite. Vie samo sakate da bide se vo red. No nekoi raboti mora da se prifatat, kako na primer izmenite. Vrskata ako pocnala so gledanje 2 pati nedelno ne mora da znaci deka toa taka ke ostane-logicno, no isto taka i vrskata koja pocnala so gledanje sekoj Bozji den ne znaci deka taka i ke ostane. Znam deka ova vtorovo e malku potesko, no sepak, vie za toa ne ste vinovni. Obvrski, los tajming, pat, seriozni problemi...i red drugi pricini moze da go prekinat toa. No ljubovta ne moze nikoj osven vie dvajca. Vie odlucuvate za vasata segasnost i vie odlucuvate za vasata idnina. Koj e poslab ke padne, loso e samo sto so toa go vlece i drugiot. Ako vasata vrska e nasocena kon pogresna pateka poradi vasiot strav i somnez, ne ocekuvajte nisto od toa. Bidete svesni i samokriticni. Primetete go toa na vreme ako se pojavi. No tuka e i toa drugoto-losata intuicija. Ja narekov taka zatoa sto najcesto ja imame koga treba nesto loso da se sluci. Nekoj bi rekol kako da go sakame toa. Sigurna sum deka ne e taka. Ona custvo sto te grize, ne ti dava mir, ne te ostava da spies noke...ne e toa poradi toa sto nie taka sakame. Tuka mora da ima nesto. Kako posle toa??? Za ova ne mozam da dadam odgovor ako ne znam zosto doslo do toa, odnosno koj e problemot vo vrskata ili potocno kazano sto se slucilo. Moze da ima mavanje so se sto ti stigne pri raka, a moze da pomine i mnogu mirno. Toa vtoroto e pobolno, veruvajte mi. Mislam deka sekoja tema dosega sto ja otvoriv, sekoja moja replika-ne dava konkreten odgovor, so isklucok na edna. Ima nekakov si odgovor vo site, no ne celosen. Zasto e toa taka? Pa nekoi raboti ne se citaat od internet nitu pak od vesnik, toa samo nie odlucuvame kako ke postapime. A toa sto go pisuvam jas e samo eden sovet do site sto ke go procitaat toa. Kade da pazat, da bidat oprezni, da ne se sopnuvaat od najmalite kamcinja, a kako ke bide niven e izborot. Da se vratam na temata. Dali ako vasata vo ovoj slucaj losa intuicija ne ve izlaze i vi odgovorat deka ste vo pravo, potocno so dvete bukvi koi pomalku gi sakame vo ovoj slucaj, treba da vratime vo ista mera??? Mislam deka ne. Pa milicki, vie nisto ne gubite. Licnosta koja ja pogazila seta vasa ljubov, pocit i iskrenost ne e zasluzna da se simnuvate na isto nivo. Toa treba na site apsolutno da ni bide kako oce nas jasno. Karmata sama sleduva ne ja kreirate vie. Ostavete vremeto da vrati a ne vasite udari, vikanja, kavgi i se drugo. Koga ednas veke ke pocustvuvate deka se gubat takanarecenite peperutki vo stomakot, obidete se da gi vratite nazad. Ako ne uspeete, otkacete se na vreme od taa vrska za da ne e kasno. So toa kasno sakam da ka`am da se spasite sebesi, a i licnosta sto e so vas. Ako ne drugo, barem da se zapametite po dobro. Ljubovta nie ja kreirame na nekoj nacin, no ponekogas taa sama si zaminuva od nasite srca. Sepak postojat mnogu lugje, sepak postojat mnogu karakteri, a edna od tie licnosti sigurno ke bide za vas.

Изменето од blueprayer - 12.Декември.2007 во 16:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 12:48
Sekoja griza poteknuva od ljubovta kon covekot. Sekoj roditel se grizi, sekoj partner se grizi, sekoj zivoten sopatnik se grizi za svojata druga polovina. No do kade e granicata na dozvolenata griza??? Sme pomislile li nekogas deka preteruvame so toa??? Deka preteruvame so toa "ne daj Boze da se sluci nesto"? Neli mislime deka se e vo race na sudbinata ili veruvame deka nema sudbina??? Jas gi postaviv prasanjava, ocekuvam vasi mislenja, a utre kje go dadam svoeto.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 09:39
Kako bese vicot za kompjuterdziite... Zena mi misli deka sum so svalerkata, svalerkata misli deka sum doma so zenata, a jas na raat si programiram LOL
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 22:27
sram da ti  e:)
ah toj alien narecen pc :) sto zraci po doma na site vnimanieto ni go odzema:)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2007 во 14:35
pak pogresno me razbra....vo krajot na kolumnata pisuva koga kje go prepoznaeme toa....znaci otkoga kje naucime da se raduvame pa duri i na najmalata sitnica i da bideme srekjni i za malku sto sme dobile....togas navistina kje pocneme da prepoznavame sto e dobro i kolku e golemo a sto e loso i kolku e malo... ... ... ...
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2007 во 13:15
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

KAKO DA SE PREPOZNAVAAT OVIE DVE PONEKOGASH NA VREME???- objasnuvanje do tie sto mislat deka sepak na krajot go nema odgovorot...

site tie raboti na krajot na tekstot ako gi znaeme i sledime, bidete sigurni deka kje go znaeme i odgovorot na prasanjeto, kje prepoznavame....

Ke prepoznavame otposle, otkoga ke te izlazat, zgazat,... A toa ne e bash na vreme.
Inaku tocno e deka vo nedosting od "prepoznavanje na vreme", nisto drugo ne ni preostanuva osven da se obiduvame i isprobuvame so dobra nadez, i da go prifakjame seto ona sto ke proizleze.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2007 во 12:54

KAKO DA SE PREPOZNAVAAT OVIE DVE PONEKOGASH NA VREME???- objasnuvanje do tie sto mislat deka sepak na krajot go nema odgovorot...

site tie raboti na krajot na tekstot ako gi znaeme i sledime, bidete sigurni deka kje go znaeme i odgovorot na prasanjeto, kje prepoznavame....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2007 во 09:34
Ponekogash uzivame vo slasta na ljubovta, ponekogash se gushime od nejzinite solzi. Ponekogash posakuvame zasekogash da sme so nea, ponekogash ne sakame toa da e taka od strav da ne ne povredat. Ponekogash vleguvame vo neshto za shto ne sme sigurni a vremeto dodava pozitiva vo toa i ne pravi srekjni na kraj, ponekogash vleguvame cvrsto stoejkji na mislenjeto deka e vo red a vremeto nosi negativni raboti samo. KAKO DA SE PREPOZNAVAAT OVI DVE PONEKOGASH NA VREME??? Nacin? Nema! Bar spored mene. Zashto? Nemam poim ni toa. No znam deka vo se shto sum vlegla so skepsa ne sum izlegla takva t.e. voopshto ne sum ni izlegla. A za rabotite vo koi sum bila sigurna....hmmm....pa sigurno dobri 20% sum izlegla negativno od niv i zaebano ili sl.
Znam samo nekolku raboti koi mislam deka treba site da gi sledat-Bidete srekni, dozvolete si go toa. Bidete radosni iraduvajte se na sekoj nov den. Sakajte, bidete sigurni deka kje vi se vrati. Pocituvajte, nikoj nema da ve zgazi. Neka ne ve ponesuvat gordosta i egoizmot za da uzivate vo ljubovta. Bidete sigurni vo se, za da ne mora da ste oprezni na sekoj cekor. Koj kje ve izlaze, samiot se izlazal, koj kje vi zgreshi, toj gubi. Vie ostanuvate istite i ponatamu, zatoa ostajte losh*te lugje da se menuvaat, dobrite nema zashto...!!! !!! !!!

Изменето од blueprayer - 12.Декември.2007 во 16:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2007 во 15:28

Kako mali sekogash sme sakale shto pobrzo da porasneme. Toa ni bilo kako nekakov neostvaren son. Koga kje pocneme da rasteme, potocno periodot na adolescencija koj spored mene e mnogu biten del od zivotot, pocnuvame i da se sudruvame so zivotot na nekoj nacin. Prvi problemi koi se obvrzani so idninata, prvi greshki koi isto taka se obvrzani za toa shto nie kje sme, potocno kje postaneme eden den i slicno. Toj period kolku ni vlijaat problemite se izrazuva i na likot i na karakterot. Koga kje recam likot ne mislam na nasmevka ili tazen lik, tuku sjajot vo ocite, pa duri i mladosta se gubi. Ne velam deka stanuvame babi i dedovci, ednostavno izgledame postari od shto sme. Za primeri gi imam mnogu, zatoa shto se mnogumina okolu mene so teshko detstvo i seriozni problemi. No pokraj tolku dolgo vreme duri sega se zamisliv zashto sekogash me pravat postara. Odprvin mislev poradi karakterot, ne veruvajki deka toa mi e izrazeno na lik. No koga mozeshe nekoj shto prv pat vo zivotot me gleda da mi dade povekje godini, a toa da ne e samo eden covek pa da recesh zgreshil, Bogami i se zamisliv malce povekje. Gi gledam moite generacii i nekako sekoj mi lici na godinite…no prashanjeto e-zashto kaj mene toa ne e taka??? Pa da. Projdov niz mnogu raboti vo zivotot shto ne dolikuvaat za moite godini, no zashto ne sum kako drugite. Nikogash nikoj ne mi ni pobaral licna karta. Pa duri ni koga bev maloletna. Shto e? Ne koristam dovolno kremi za lice? Ne odam na kozmeticar? Smeshno zvuci! Koga sebe kje se poglednam i koga kje se zaprasham shto sakam, iskreno ne mozam da si odgovoram na prashanjeto, a samo pred 2 meseci da me prashashe nekoj kje mu gi raskazev narednite 10 godini. I koga seto toa kje ti se srushi, si vikash-ne mozesh se vo zivotot da imash. Toa te teshi. Pogledni ja drugata strana. Kako na primer ljubovta li???-pa jas sum samo eden golem talkac na kogo srceto od den na den se podivo mu stanuva. Ne zashto jas taka sakam, ednostavno nema koj da go zarobi. Talkajki naokolu si velam deka takvi mi se godinite, seushte mi e rano i treba da se raduvam za toa…no ne! Ne me raduva bash. Ne radi drugo, tuku radi prostiot fakt shto mi se smaci da se gledam sebesi vakva kakva shto sum. Ne sum osamena, no toj proklet nedostig na doverba od necija strana prosto ponekogash te ubiva. Ima nekolku lugje koi znam deka se tuka za mene sekogash koga ocajno kje mi trebaat, gi cenam i premnogu gi sakam.Tuka moram da ja satavam i izrekata koja veli-poznanik, ljubovnik, pa prijatel. Zashto? Zashto navistina taka ispagja na krajot. Denovive svakjam kolku edna licnost e do mene iako ne e sekogash fizicki do mene. Kako sekogash koga mi e potrebna se pojavuva. Toa e samo edna licnost takva na koja i nema zamena, za koja sekogash bi bila dostapna. Gi ima i drugi no ne kako ovaa licnost. Gi ima i mnogu za druzba, za zabava, za trac, za se…no malku se tie pravilnite…

I dodeka razgleduvav nekoj tetovazi vo studio, taka ne naspana i pretepana od zamor, naletav na edna tetovaza shto i pred toa ja imam gledano, no nikogash ne sum se zadrzala na nea. PATNIK. Da. Toa pishuvashe na grbot na eden decko. Na shala si rekov-shto saka poetot so ova da kaze?, no sega svakjam. Pa da. Jas sum taa koja sakashe so hiroglifi (za nikoj da ne razbere) da se istetovira pod stomakot talkac. Nie sme samo izgubeni dushi pushteni na zemjava da talkaat i da si ja najdat kakva-takvata srekja. Koj ja najde-super, koj ne-zalam. Iako sepak mislam deka site imame po nekoja srekjna zvezda. Iako mislam deka sekogash ima po nekoj svetol zrak zad oblacite. Iako mislam deka sekogash ima svetlina na krajot na tunelot. A shto so ovoj tekst saka poetot da  kaze? Zaklucete sami!!!

Изменето од blueprayer - 12.Декември.2007 во 16:14
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2007 во 17:57

Slucajno cepkav po formuot na idividi I naletav na edna tema “Izvini”. Prasanjeto bese kolku sme spremni da kazeme izvini, dali sekogas koga ke zgresime se izvinuvame ili pak izbegnuvame odgovornost da go kazeme toj zbor. Mislam deka toj e najteskiot zbor za izgovaranje. Sega mi doaga pesnata od Elton John “Sorry sims to be the hardest word”. Dali naviustina e najteskiot zbor? A sto e toa sto go pravi da bide tolku obsk*ren I problematicen? Nema teski bukvi za izgovaranje, 3 soglaski I 3 samoglaski, nema nekoja teska grupa na soglaski edna do druga za da ne mozat lesno da se izgovorat, megu niv stoi eden od poluotvorenite vokali “I”, a sepak e tezok. Zosto sekogas koga ke ja otvorime ustata da kazeme “izvini” vednas go gubime glasot, ni se zema zdivot I se gubime vo vremeto I prostorot? Odednas navleguvame vo edna nova dimenzija, pocnuvame so nekoi teski filozofii, nebare se spremame za ispit kaj gospodinot Ferid Muhic, I pocnuvame so  nekoi bescelni frazi koi nemaat nikakva povrzanost I smisla, I se obiduvame da kazeme se sto bi znacelo izvini ili prosti mi, zgresiv, kazuvame se po red, I pred najvazniot zbor da bide izgovoren, ja otvarame ustata, a od nea glas ne se slusa. Zosto?

Ponekogas e tesko da se dade odgovor na nekoi prasanja, mozebi vecno ke ostaneme vo ne znaenje no mozebi nekogas ke go doznaeme odgovorot na ova prasanje.

Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2007 во 14:55
Ne me razbra dobro ili pak ne se izjasniv dobro....sekoj shto kje pocustvuva ljubov ne custvuva odma potreba za seks. toa e toa. ne znaeci da se drzis samo za raka, ne znaci so drugi toa da go pravis, ednostavno ne ti e odma do toa. povekje sakas da ja osetis strasta na ljubovta otkolku strasta vo seksot, no toa ne znaci deka toa ostanuva taka....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.