IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Други хобија
  Активни теми Активни теми RSS - Тетоважата како доживотен белег!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тетоважата како доживотен белег!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 17>
Автор
Порака Обратен редослед
STRUMF Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај STRUMF Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2007 во 00:07
 Ama koga ke se snajdam ima da ve poplavam LOL. Ako ako facaj seir samo pomogni mi Embarrassed
strumf
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2007 во 00:03
Не се снашол али јас му помагамTongue
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2007 во 00:01
Се снајде ли штрумфче со сликите ајде некоја пушти
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај STRUMF Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2007 во 00:01
   Inace deckoto saka da ima sliki od site tattoo artisti. i ke ima

strumf
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај STRUMF Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 23:53
 koga ke go vidam bambi ke napravam cela sesija photosi

strumf
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај STRUMF Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 23:51
 za sva vremena

strumf
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај STRUMF Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 23:49
i jas isto

strumf
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 18:24
Повторно ке си ставам белег доживоптен на мене TongueTongueTongue
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2007 во 18:38
Originally posted by ice dmx ice dmx напиша:

daj be slika od tipov

Не, не е за слика  LOL  LOL  LOL  LOL
Кон врв
ice_dmx Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2006
Локација: Jamaica
Поени: 390
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ice_dmx Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2007 во 20:42
daj be slika od tipov
dudenz
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2007 во 11:42
Игор Мицковски-Бамби
Цело тело со тетоважи

Исшаран со бодливи жици, трајбли, рогови на овен и ѓаволи, 26-годишниот Игор Мицковски-Бамби важи меѓу скопските тетоватори за човек што има најмногу тетоважи на своето тело. Торзото речиси целосно му е покриено со цртежи, а досега поминал стотина часови под иглата на мајсторите. Вели дека толку се навикнал на убодот на иглата што може да го тетовираат додека спие. Благодарение на тетоважите, играл и во филмот "Балканкан".

- Ова е зависност. Постојано сакам некоја нова тетоважа, поубава од претходните. Ќе престанам да се тетовирам кога ќе ми снема празно место на телото или ако ми здосади брмчењето на машинката - вели Бамби.

Првата тетоважа ја направил на 13 години и оттогаш на секои 3 до 4 месеци ја збогатува "уметничката колекција" на телото со нова тетоважа.

- По аматерскиот трајбл, што со игла и мастило ми го нацрта еден другар, отидов кај Алпин, еден од најдобрите уметници за тетовирање кај нас. Првите 70 германски марки ги потрошив за да го покријам "никаквиот" трајбл со бодлива жица. Во следната година го истетовирав џокерот, што ми е единствена тетоважа во боја. Оттогаш не можам да престанам - раскажува Игор.

Во следните години ги направил тетоважите на лактите, а на левата рака го истетовирал и своето куче - германската дога Адолф. За да не купува алки, си истетовирал по една на зглобовите на рацете. Пред шест години почнал да го тетовира и грбот.

- За многумина, вратот е најболното место за тетовирање. Но јас најголема болка чувствувам на грбот. Тоа е како некој директно да ти ја допира коската. Цртежите на буквите имортал и получовек-полуѓавол се протегаат на целиот грб. Фасциниран сум од биомеханиката и планирам празните места да ми ги исцртаат со црева - вели Игор.

На градите Игор има рогови на овен, што го симболизираат неговиот хороскопски знак. Под нив има истетовирана глава од получовек-полуовен.

Наскоро планира да ги доцрта рацете.
- Меѓу тетоважите на левата рака ќе истетотвирам пламни, а на десната цветови - вели тој.

Според мајсторите на овој занает, максималното време што се препорачува за тетовирање е 4 до 5 часа, зашто потоа кожата станува премногу чувствителна и болката е преголема.

- Рекорд во тетовирање ми се седум часа. Додека ми го тетовираа трајблот, правев само паузи од 5 до 10 минути, зашто местото брзо се лади и чувствителноста е поголема - вели тој.

За ова задоволство тој потрошил мало богатство, а дал и компјутер на компензација. Тетоважите најчесто ги прави зиме, зашто тогаш полесно се одржуваат. Игор вели дека најголем непријател на тетоважите се осите и цигарите.

- Секогаш внимавам да не ме изгорат со цигара и прво на што помислувам кога ќе паднам од мотор е дали некоја тетоважа се оштетила - вели тој.

Бамби вели дека најмногу му пречат погледите на луѓето, а често на улица го застануваат баби и дедовци и го "караат".

- Полицајците секогаш ме претресуваат и јас сум секогаш првиот осомничен. На плажите во Охрид им ги покриваат очите на децата, велејќи им дека сум "сатаната". Кај нас владее стереотипот: ако си тетовиран - "бараба" си. Но, не се ретки и луѓето што ја знаат вистинската вредност на оваа уметност - објаснува Игор.

Тој најавува и хепенинг во кој ќе учествуваат наши тетовирачи и од странство, а ќе има и изложба на слики за тетовирање.

Секоја тетоважа на Игор е приказна за себе и го потсетува на некој момент од неговиот живот.

- Знам дека кога ќе остарам нема да се каам за ниедна тетоважа што сум ја направил. Сите цртежи се мои оригинални идеи. Тоа се слики што мене ми значат - вели тој.

Бамбииииии  LOL  LOL  LOL 

Tattoo passion- hmmm fabulously LOL  LOL 

Изменето од SeXY - 10.Февруари.2007 во 12:01
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 11:22
Да да едино е тоа решение Wink и со кремче да се мачкаш за сјај
Кон врв
ice_dmx Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2006
Локација: Jamaica
Поени: 390
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ice_dmx Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2007 во 04:32
ima resenie i za toa ke otides na majstor ke ti ja povtori i ke bide kako nova
dudenz
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2007 во 01:45
SOCNA I SVEZA DOBRO TI E OVA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,221 секунди.