|
Тетоважата како доживотен белег!! |
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Автор | |
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 07.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama koga ke se snajdam ima da ve poplavam . Ako ako facaj seir samo pomogni mi
|
|
strumf
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се снашол али јас му помагам
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се снајде ли штрумфче со сликите ајде некоја пушти
|
|
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 07.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inace deckoto saka da ima sliki od site tattoo artisti. i ke ima
|
|
strumf
|
|
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ke go vidam bambi ke napravam cela sesija photosi
|
|
strumf
|
|
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za sva vremena
|
|
strumf
|
|
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas isto
|
|
strumf
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повторно ке си ставам белег доживоптен на мене
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, не е за слика
|
|
ice_dmx
Сениор Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daj be slika od tipov
|
|
dudenz
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Игор Мицковски-Бамби
Цело тело со тетоважи Исшаран со бодливи жици, трајбли, рогови на овен и ѓаволи, 26-годишниот Игор Мицковски-Бамби важи меѓу скопските тетоватори за човек што има најмногу тетоважи на своето тело. Торзото речиси целосно му е покриено со цртежи, а досега поминал стотина часови под иглата на мајсторите. Вели дека толку се навикнал на убодот на иглата што може да го тетовираат додека спие. Благодарение на тетоважите, играл и во филмот "Балканкан". - Ова е зависност. Постојано сакам некоја нова тетоважа, поубава од претходните. Ќе престанам да се тетовирам кога ќе ми снема празно место на телото или ако ми здосади брмчењето на машинката - вели Бамби. Првата тетоважа ја направил на 13 години и оттогаш на секои 3 до 4 месеци ја збогатува "уметничката колекција" на телото со нова тетоважа. - По аматерскиот трајбл, што со игла и мастило ми го нацрта еден другар, отидов кај Алпин, еден од најдобрите уметници за тетовирање кај нас. Првите 70 германски марки ги потрошив за да го покријам "никаквиот" трајбл со бодлива жица. Во следната година го истетовирав џокерот, што ми е единствена тетоважа во боја. Оттогаш не можам да престанам - раскажува Игор. Во следните години ги направил тетоважите на лактите, а на левата рака го истетовирал и своето куче - германската дога Адолф. За да не купува алки, си истетовирал по една на зглобовите на рацете. Пред шест години почнал да го тетовира и грбот. - За многумина, вратот е најболното место за тетовирање. Но јас најголема болка чувствувам на грбот. Тоа е како некој директно да ти ја допира коската. Цртежите на буквите имортал и получовек-полуѓавол се протегаат на целиот грб. Фасциниран сум од биомеханиката и планирам празните места да ми ги исцртаат со црева - вели Игор. На градите Игор има рогови на овен, што го симболизираат неговиот хороскопски знак. Под нив има истетовирана глава од получовек-полуовен. Наскоро планира да ги доцрта рацете. - Меѓу тетоважите на левата рака ќе истетотвирам пламни, а на десната цветови - вели тој.
Според мајсторите на овој занает, максималното време што се препорачува за тетовирање е 4 до 5 часа, зашто потоа кожата станува премногу чувствителна и болката е преголема. - Рекорд во тетовирање ми се седум часа. Додека ми го тетовираа трајблот, правев само паузи од 5 до 10 минути, зашто местото брзо се лади и чувствителноста е поголема - вели тој. За ова задоволство тој потрошил мало богатство, а дал и компјутер на компензација. Тетоважите најчесто ги прави зиме, зашто тогаш полесно се одржуваат. Игор вели дека најголем непријател на тетоважите се осите и цигарите. - Секогаш внимавам да не ме изгорат со цигара и прво на што помислувам кога ќе паднам од мотор е дали некоја тетоважа се оштетила - вели тој. Бамби вели дека најмногу му пречат погледите на луѓето, а често на улица го застануваат баби и дедовци и го "караат". - Полицајците секогаш ме претресуваат и јас сум секогаш првиот осомничен. На плажите во Охрид им ги покриваат очите на децата, велејќи им дека сум "сатаната". Кај нас владее стереотипот: ако си тетовиран - "бараба" си. Но, не се ретки и луѓето што ја знаат вистинската вредност на оваа уметност - објаснува Игор. Тој најавува и хепенинг во кој ќе учествуваат наши тетовирачи и од странство, а ќе има и изложба на слики за тетовирање. Секоја тетоважа на Игор е приказна за себе и го потсетува на некој момент од неговиот живот. - Знам дека кога ќе остарам нема да се каам за ниедна тетоважа што сум ја направил. Сите цртежи се мои оригинални идеи. Тоа се слики што мене ми значат - вели тој. Бамбииииии
Tattoo passion- hmmm fabulously Изменето од SeXY - 10.Февруари.2007 во 12:01 |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да да едино е тоа решение и со кремче да се мачкаш за сјај
|
|
ice_dmx
Сениор Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima resenie i za toa ke otides na majstor ke ti ja povtori i ke bide kako nova
|
|
dudenz
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SOCNA I SVEZA DOBRO TI E OVA
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |