|
Судбина |
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
butel2, само да те надополнам...
но комшиите и роднините ни се предодредени. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka ne znaes sto znaci sudbina.
Ne zboruvame za donesuvanje odluki ili izbor, nesto sto zavisi isklucivo od nas samite. Samo ke citiram nekogo : " Prijatelite gi odbirame sami, no komsiite ni se predodredeni" |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da no, sekoj ima moznost da si ja smeni sudbinata(ne e nisto programirano)Sekoj od nas doaga do raskrsnici vo zivotot kade sto sam odlucuva kade ponatamu(a so taa odluka sto ke ja doneseme nie zavisat i nasite potomstva.....) |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci zeznata, ne ja kroi sekoj sam svojata sudbina...
|
|
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ima Sudbina, toa znachi se e predprogramirano, togajka nema mesto za neshto takvo kako Slobodna Volja, bidejki i Voljata e predprogramirana.
Ako vo Celost se pogledne Kreacijata i se misli vo termovi na Sudbina, togajka toa e eden "Matrix" i se e pred programirano. |
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoja odluka ne zavisi samo od nas postojat i drugi luge koi svesno ili nesvesno(borejki se za svoe jas)odlucuvaat za nas(t.e.ne poprecuvaat ili ni pruzaat) Toa sto nie postoime ovde kaj sto sme(sekoj poedinec) e odluka na nasite roditeli.Tie ne sozdale,ni dale patokaz(za koi oni mislele deka e najdobar za nas)kako da se snaogame ponatamu vo zivotot,kako da bideme samostojni (za da donesuvame sami odluki.....)tuka e i obrazovanieto za koe sami donesuvame odluka sto sakame ponatamu da bideme vo zivotot.......i mnogu drugi odluki koi ne ponele vo zivotot za da bideme denes toa sto sme i kade sto sme. |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sudbinata sami si ja kroime so momentalnite odluki koi gi donesuvame vo tekot zivotot
------------------ Kako ja donese ti odlukata vo koja zemja da se rodis, vo koj grad, vo koe semejstvo, koj se da ti bide rodnina? Nema da odam ponatamu , samo da cujam odgovor na ova prasanje. |
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mozam da ja izrazam realnosta koja mozam da ja zabelezam so svoite setila.Kako moze da se izrazi ona sto ne e vidlivo so golo oko ili ona sto uvoto ne moze da go cue?
Najlesno e da kazeme t.e. obvinime sudbinata e kriva(koga nemozeme da obvinime nekoj drug(a pretezno togas ja spomnuvame sudbinata))
Moto mislenje e :Sudbinata sami si ja kroime so momentalnite odluki koi gi donesuvame vo tekot zivotot .Ako ne vnimavame toa ni predstavuva precka,namesto da ni pomogne .Sme imale problem,sega se dva....i se taka ke bide dodeka ne se resi osnovniot problem,a osnovniot problem mozebi i nema da go znaeme ili mozebi ke go znaeme no momentot na odlukata pominal sega e veke kasno,pa ponatamu ke se trudime slednite problemi da gi resime i da vnimavame da donesuvame pravilni odluki...................
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sudbina da site imame sudbina ama koj je glavniot na nashata sudbina?nekogash imame dobri momenti nekogash ne bash dobri.kolku da se borime za da ja po odobrime nashata sudbina uvek neshto prechi. no shto i koj je toj ili toa shto ni vnosuva ili dava sudbina i kakva da je.nikoj od nas neki losho no i toa ni se sluchva i ako neznaeme zoshto i kako. jas ne mislam nie lugeto mozime se sami da poprajme za sudbinata ama sakam da znam vie shto mislite.od kade je taa sudbina .koj ni je vnosuva.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tochno, butel,....sudbina e, i toa zla,....shto se rodil chovek vo ovaa "drzava"!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku gi mesas poimite, sudbina e nesto sto ti se slucuva bez da sakas ili sakas , nesto na sto ti ne mozes da vlijaes.
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SREKATA E DEL OD SUDBINATA SUDBINATA SAMI SI JA KROIME SO TOA STO SAMI POVLEKUVAME POTEZI ZA NESTATA(dali ova-dali ona(sami si birame))..................... |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa bas i ne e sudbina tuku sreka
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SUDBINA E DA BIDES NA VISTINKOTO MESTO VO VISTINSKIOT MOMENT Изменето од zeznata - 29.Мај.2007 во 08:29 |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |