![]() |
|
ПМС - Пред менструален синдром |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
За сите тешки ПМС страдалници: вреди да го погледнете ОВА
http://familydoctor.org/online/famdocen/home/women/mental/752.html Имено, се работи за premenstrual dysphoric disorder (PMDD), кој претставува потежок облик на ПМС. Од овој синдром страдаат 2-10% од жените кои веќе страдаат од ПМС (а тоа се околу 75%). Симптомите се слични но поизразени одколку кај ПМС. *Тага, безнадежност, можни суицидални мисли *Тензија и анксиозност *Панични напади *Нагли промени на расположенијата *Постојана иритабилност и агресија, лутина која ги расипува односите со другите луѓе *Незаинтересираност за обавување на секојдневните рутински активности и односи со другите. *Тешкотии при концентрирањето *Замор или немање енергија *Желба за одреден вид храна или прејадување *Чувство на немање контрола врз случувањата *Физички симптоми, слични на ПМС но поизразени: надуеност, осетливост на градите, главоболка и болки во зглобовите и мускулите. Доколку се востанови (незнам колку нашиве еќими знаат за ова), овој синдром се третира со давање антидепресант 10-14 дена пред започнување на цилкусот (тоа незначи дека таа жена страда од депресија, но кај ПМДД е потребен третман бидејќи симптомите се такви да го попречуваат нормалното функционирање на единката и ги расипуваат нејзините односи со околината. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Ena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 798 |
Ништо не ми се случува, само малку ми отекуваат и ме болат ц....те
![]() ![]() |
|
Рај за очите,пекол за душата, а чистилиште за џебот сме ние жените ....хахахах....
|
|
![]() |
|
emkas ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Sega sum vo PMS
![]() |
|
![]() |
|
trepetlika ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Mene me rastura PMS-ot!Vo toj period, site sto me poznavaat, a mi "se najdat na patot", me prasuvaat: "Ustvari, tebe da ne treba da ti dojde?"
![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
е овде сум мирна како бубачка...
ништо не ми смета ,ништо не ме нервира..само...
воопшто не ми се јаде ништо...
![]() |
|
![]() |
|
R-C-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
blueprauer posle pms ne zbori so nikoj
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
накај тргнавте ПМС стварно ќе стане пребегај македонче сирото
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
devojki moi moram da vi priznam
koga dobro kje razmislam poarno e da se bricis sekoj den i ako se koles kako prase no ne e tolku strasno- pogotovo so gi izmislija tie EXEL drive so 4 brica koga se koles - zakoli se Quatro ![]() Изменето од anakin - 31.Јануари.2008 во 23:59 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
добра тема......... машки да си знаете........
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
хахаха ![]() Чувајте се подобро, нема помош ![]() Јас само гледам во тој период да имам доволно слатки до мене. И некој да ме слуша/или да се смее ако сум хиперактивно забавно расположена ![]() Изменето од Kali - 28.Јануари.2008 во 22:19 |
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Nemam nekoja promena vo apetitot,ama zatoa vo raspolozenie imamepten golema promena..nervozna sum use nedela dena pred da dobijam..a bolkite vo stomak fala bogu poleka kako izminuva vremeto se namaluvaat..za bolki inace preporacuvam caj od nane ili majcina dusica..ili ketonal ili kafetin menstrual..pomagaat epten
|
|
![]() |
|
mysterious ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 09.Јануари.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 5 |
batalete ishrana zosto nekogas toa ne mi pomaga,kazete koi apcinja se najdobri.
fala |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Добро е што сте ја отвориле оваа тема, бар ќе знаеме како да помогнеме или како да се чуваме.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
eutanazia ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8 |
И јас го имав тој проблем,но веќе не
Земајте мултивитамински препарати особено Zn пијте зелен чај редовно секој ден еднаш до двапати И прекинете или max:намалете конзумирање на сирење кравјо.овчо,мешано(естрогените од невареното млеко од кое се припрема сирењето) Проверено верувајте јас веќе ги немам проблемите на дуење отеченост и тромост |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |