|
Развод !!! |
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zivotot e filozofija koja treba da se odzivee. Edna greshka moze da ja plakjash cel zivot ili so eden dobar poteg cel zivot da ti bide super.
Slika 1: Kupuvash mebel za domot- birash odbirash, srce ti potskoknuva od cenite ama pusto oci ne ti se dvojat od nego i..zavrshuvash rabota sam si se zaglavil sam kje otplatish ama kejfot e golem, uzivash. Trae 1, 10, 20 godini dodeka si ziv ne ti se menuva ni za ziva glava. Slika 2: Kupuvash mebel za domot, Gledash, razgleduvash, pa se odlucuvash za neshto poevtinko, ne ti e po kejf ama kje ja zavrshi rabotata za shto e nameneto, a i prva prilika kje go zamenish. Arno ama minuvaat godini, edna, 10, 20 se ispartali sega ti e ushte poodvraten, ama ne mozesh da go smenish, niti imash moznost, niti imash hrabrost. Slika 3: Treba da kupish mebel za domot, ne kupuvash, te mrzi da shetash, nemash bash moznost , pa se odlucuvash da si prodolzish so ovoj mebel koj ti go odbrale roditelite. Aj da se ima kaj, na shto da se legne, prikasne, zgotvi pa shto e vazno. Minuvaat edna, 10, 20 godini, ne ti e po kjejf, ne ti e udobno, zivotarish, se nadevash deka nekogash kje promenish, ama ne se slucuva toa i se pomiruvash. Taka e i so ljubovta. Nekoi lugje od prva se zaljubuvaat, ubavo im e zaedno, sekogash naogjaat neshto interesno, ednostavno dadeno im e da se zaedno. Drugi od pocetok rabotite im odea padni-stani ama pusta nadez deka kje se izmenat rabotite gi nateralo da stanat zarobenici na slucajniot izbor. Treti, onaka kako i so mebelot, nekoj im sugeriral deka ovoj partner/partnerka kje e aren/arna za niv i tie prifatile. Zivotarele, ama ne ziveele. Kako i so mebelot , nekoj se trudel, menuval, kupuval novi pokrivki, go pretapaciral i nekako si pravel da mu e dobro. Drug fatil go isfrlil od doma pa ako treba kje spie na gola zemja. Tret kupil nov ama i toj ne mu se pogodil. Primeri ima mnogu. Zivotot ne e crno/bela slika. Ima mnogu sivilo, ama ima i mnogu boja. Shto kje odberesh zavisi od sebe samiot. |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nikoj ne donesol lesno takva odluka...smetam deka e hrabrost da se presece...kolku partneri ostanuvaat vo losa vrska -brak samo od strav da smenat nesto od monotonijata vo nivniot zivot....lesno e da se delat soveti....tesko e da preseces....tuka nema sovet...sekoj slucaj e prikazna za sebe... |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj ima pravo na spokoen zivot poln so harmonija i ljubov i ako dojdi do razvod doslo poradi nekoj pricini.
Sekoj ke si odluci sam kolku golem krst saka da nosi na grb |
||
pajache
Нов член Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.......totalno ste vo pravo mamamd...........no koga ne odi ,ne odi....a so sila ubavina ne biva....
|
||
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
razvod mislam deka ne treba da dojde do toa poradi decata.A seuste sum srekna vo brakot
|
||
jovana-sk
Нов член Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se plasam od razvod,ne pordi mene tuku poradi decata.A dojdov vo edna takva bliska situacija
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
razvodot e trauma i za sopruznicite i za decata. teshko na onie koi moraat da ja projdat taa faza.
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Разводот го оправдувам од проста причина што сите ние се менуваме и тоа значи дека и нашите чувства за личноста со која го поминуваме животот можат да се сменат.Доколку дојде до развод,тоа не значи дека е крај на светот, и покрај тоа што работите нема да бидат баш исти како порано
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно. И во овој случај родителите ич и не ги жалам, барем имаат некаков избор... макар што почесто им е поважно што ќе кажат комшиите отколку самите дали се среќни. Жално е за децата, затоа што разбирањето на животот, семејството, љубовта го формираат врз база на караници и отворена или прикриена омраза. И на крај некој ќе им каже дека треба да бидат благодарни затоа што родителите наводно не се развеле заради нив. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Разделбата е болка и мака. По голема мака е кога гледаш дека секоjа лjубов и разбиране се останали во минатото. И едино кое ви држи заедно се децата. Секако е добро да се наjде компромис. Но понекогаш е неможен. Наj добрата одлука и решение е таа коjа мисли првом на децата. А таа е : ако двама страдат, не треба и трети да страда.
Живимо во 21 столече и има начини и споразуми кои не би дозволили ниокj да се осeкjа оштетен. Важно е да се сачува детското во децата, нивниот мир, добриот старт во животот зависи од двамата родители. |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам негативно мислење за разводот, ниту за вонбрачни заедници, ни за бракот...имам само против парови кои не ги бива заедно, не ги бива никако, на никој не му прават услуга а се заедно и имаат деца.
И пак на крај никому не можеш да му забраниш да биде или не биде со некој што сака, да ствараат деца и да прават секакви бељи у живот. |
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хмм... може, не сум знаела, ама мило ми е |
||
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova go kazal Dame Gruev a ne nekoj vo sosedna drzava razvodite ostavaat negativni psihichki posledici vrz decata...loshiot brak isto taka...ama podobro e lugje koi navistina na se trpat da se razvedat, za da ne dojde do neshto polosho, a decata mislam polesno ke prebrodat ravod od kolku da gledaat sekojdnevni karanici i nepochituvanje, pa koga ke porasnat i samite nema da znaat kako da se odnesuvaat kon sprotivniot pol, duri moze nekoi raboti da si gi prifatat kako normalni vo odnesuvanjeto i nema da znaat kako normanlo da komuniciraat i da reshavaat problemi bez vikanje...imam videno dosta vakvi primeri...zalno. |
||
Miriam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што велат во една наша соседна држава, подобро ужасен крај отколку ужас без крај.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |