|
Добрососедско ми е |
Внеси реплика | страница <1 678910 34> |
Автор | ||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од д4б3 - 27.Март.2014 во 15:17 |
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Што, за војна да не се спремате? Само да не дојде до некој left-right conflict, па да фати некој offroad накај Македонија. |
||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=3AE3009A1E555C45B9C2629895019277
Грчки борбени авиони ќе почнат да патролираат на небото над Бугарија Министерствата за одбрана на двете земји соопштуваат дека минатата недела потпишале договор со кој се уредуваат прекуграничните воздушни операции, со кој летала од едната земја ќе може да патролираат и над територијата на другата земја. |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=D219FD8E7547324391C239F8473FF935
Kога некој сака Македонија да ја претвори во земја на цвеќето, земја на розите, не може, а да не погледне кон соседството за да не се случи да ја обвини некој нашата убава земја за плагијат или за копирање. Имено, Бугарија одамна во своја сопственост ги има брендот и славата како земја на розите. Но не само за украс или за одгадување на човековата околина, туку за производство на масло од рози. Според некои информации, кои и не мора да се најточни, Бугарија произведува речиси 70 отсто од вкупните потреби од розово масло, една од основните состојки во светската индустрија за парфеми. Во градот Kазанлак, колепката на надалеку познатата Долина на розите, секоја година во првите денови на јуни се одбележува Празникот на розите, отворен е Музеј на розата, има Институт за роза. Некои цинични Бугари велат дека во Долината на розите с` што треба има, само рози веќе нема. Истите тие може да ја посочат Македонија за кражба на хортикултурното бугарско наследство и тоа да биде уште една причина да се попречува македонскиот пат кон Европската Унија. Објаснувањето би било дека македонската ружа не е со самобитен идентитет и не може да ~ биде рамна на бугарската роза и од тоа да се изведува заклучок дека Македонија не е цвеќе за мирисање. Убу бе - макот е македонскот цвете от кай па сега и розата Изменето од д4б3 - 20.Март.2014 во 13:11 |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.armenskipop.com/
|
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://vecer.com.mk/?ItemID=8FD55E49ED8C4745AD2017EDDF81184D
Во трката во машка конК*ренција победи Митко Ценов од Бугарија, кој е актуелен европски првак на 3.000 метри стиплчејс, како и второпласиран од последното Европско првенство во крос. Второто место го освои Јоло Николов од Бугарија, додека третото место го освои Кокан Ајановски од Македонија. Во трката во женска конК*ренција прва заврши националната јуниорска рекордерка на 5000 метри од Бугарија, Милица Мирчева, втора заврши Ангелина Јорданова, исто така од Бугарија, додека третото место го освои домашната маратонка Росица Костова. |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.utrinski.mk/?ItemID=36FDC004C23EF74DA403FB71A9C41517&arc=1
Додека Србија го заборава еден од најголемите свои умови, Македонците се' повеќе го „усвојуваат“ |
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со кого сте се споиле емиле?
|
||||
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е така ми е ептен добрососедско кога се споијме и си уживкаме во Бугарија
|
||||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Море соседу, што има врска како ме нарекол Била Евангелина, Енагелина, Лина, Мина, се знаеме кој е кој тука. Ама ти добрососедски да поправиш а
|
||||
||||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Немав никаква намера да предавам за етимологија и сл, намерата ми беше да му објаснам со примери на соседов наш, кој збор за што се употребува во нашиот јазик. Да не дојде во МК па да се обрука човекот.
Ама многу ме заинтересира, зошто за Вардарска се интересира?
|
||||
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
K |
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Море остави, ај што тебе те изненадувам, ама што и самиот себе се изненадувам. Како сум можел тој момент да го пропуштам?! |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
Внеси реплика | страница <1 678910 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |