IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Скептицизам !
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скептицизам !

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 14:56
Zakon na atrakcija.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 14:54
Somnezite so koi premnogu se optovaruvame.......premnogu brzo se ostvaruvaat....

Изменето од MyWay - 17.Јуни.2010 во 15:01

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 14:28

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 13:44
Originally posted by Kali Kali напиша:

Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

verbata go ragja somnezot

Да , колку што е сува водата
Chitaj go celo, vo kontekst.

Цитатот стави го и во “ Рат и мир “ , повторно не држи вода , според мене .

Каде што има верба , нема сомнеж .
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 10:10

Chitaj go celo, vo kontekst.
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 23:25

Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

skeptik pesimist

Зашто ги мешаш скептицизмот и песимизмот ?

koj go veli toa?? taka ti deluvam??размислување
jas samo збунетост   shto mozhe da sum?? ama skeptik definitivno.... Ne !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 23:11
Originally posted by Kali Kali напиша:

Skepticizam...ne mi se bendisuva neshto toj zbor...Somnevanje...DAUmeren somnezh e potreben za chovek da mozhe podobro da misli i rasuduva, da se izdignuva nad sebesi ...no, ne vo lugjeto, jas nemam navika da se somnevam vo lugjeto...Venko toa znae ubavo da go kazhe, za somnezhot:Ljubovta ja sozdava verbata, verbata go ragja somnezot, a somnezot ja utvrduva verbata.Onoj koj nikogas ne se somneva, toj ne veruva vistinski, toj samo obozhuva. Verbata bez somnez, e slepa bludnica, oti mozhe da gi menuva objektite na verbata bez prichina, red i pravilo. I bez ljubov, oti se veruva samo koga se saka ona vo shto se veruva.Verbata i somnezot se kako vdishuvanje i izdishuvanje. Ne mozhesh da vdishish, bez da izdishish. да

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 20:50
Скептицизмот во умерена доза доаѓа со искуството.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 18:48
Skepticizam...ne mi se bendisuva neshto toj zbor...

Somnevanje...DA

Umeren somnezh e potreben za chovek da mozhe podobro da misli i rasuduva, da se izdignuva nad sebesi ...no, ne vo lugjeto, jas nemam navika da se somnevam vo lugjeto...

Venko toa znae ubavo da go kazhe, za somnezhot:

Ljubovta ja sozdava verbata, verbata go ragja somnezot, a somnezot ja utvrduva verbata.
Onoj koj nikogas ne se somneva, toj ne veruva vistinski, toj samo obozhuva. Verbata bez somnez, e slepa bludnica, oti mozhe da gi menuva objektite na verbata bez prichina, red i pravilo. I bez ljubov, oti se veruva samo koga se saka ona vo shto se veruva.
Verbata i somnezot se kako vdishuvanje i izdishuvanje. Ne mozhesh da vdishish, bez da izdishish.

да
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 18:24

skeptik ne postoi vo pozitivna konotacija

ako site mislat deka rabotata nema da ja bide , a samo toj e skeptik i deka kje ja bide ... toa e mozno ama samo u negativna konotacija

primer site mislat deka bombata nema da explodira samo toj misli deka kje  ako bombata napravi steta - togas e pesimista, ako bombata treba da otvori nekoj tunel - togas e optimista - ali ne e skeptik
hahahhaha
malku uvrnuto no taka e

zatoa i speptik e u nekoja raka i pesimist i u nekoja raka i nihilista

mala e razlikata u tie tri pojma

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 18:15
Koj збор е опонент на скептик? Јас сум тоа
Ама не се сметам себе си за глупава...изненадување цк...
Е што... не можам да проценам човек? 
Можам, ама неќам. Неќам да проценувам.
Ќе ме повреди? Па што... ќе помине..малку цигули мигули и готово... А вака, треба постојано да бидам на штрек.

Кога запознавам некого, маж или жена, првиот впечаток ми е секогаш еуфоричен, објаснувам, гестикулирам со раце и со нозе, се воодушевувам ко осмоодделенка на полуматура.
Енџи во тие моменти мудро молчи и ми вика, не труди се, знаеш дека не му верувам на твојот првичен впечаток
Обично по некое време ми вика, Мразам кога морам да ти речам, Е кога ти велев не летај...

п.с. тоа од шо е покварена, не од шо е така вистинаизненадување

И шо кажав сега?
се изнапишував, ништо не кажав
Значи, не, не сум скептик!!!

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 17:28
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

skeptik pesimist

Зашто ги мешаш скептицизмот и песимизмот ?
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 17:14
Edna od bolestite na covekoviot nedooformen um.Zakrzlaven vo svojata luspa bez ni najmal zrak na nadvoresni drazbi.Sostojba na mozokot koja producira negativni vibracii i cesto nosi patetiki od najvisok stepenсреќа

....nesreka za coveckiot duh LJAK
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 17:00
Несомневањето во сопственото гледиште,а сомнеж во се друго...

Инаку скептицизмот во умерени количини е нужен,овозможува напредок на мислата,да не ги земаме работите здраво за готово и стигнеме до фаза на догматизам.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.