|
Владата ќе дозволи увоз на стари автомоби |
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Автор | |||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе се намалат или укинат акцизите и на половните и на новите автомобили, а за возила до 3.000 евра нема да се наплаќа акциза.
Наместо како досега, според зафатнината на моторот, акцизата ќе се пресметува врз основа на фактурата. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eve ,..jas ke ti go dadam povolno mojot makedonski krsh,...pa, ke mu trknam do germanija da si zemem germanski shut...vozen po shiroki i glatki patishta,..pa makar i so 150 000 pminato za nekolku godini
..ps,...samo ke treba da mu smenish i amortizeri na tvojot nov domashen ljubumec,...go iskrshiv eskivirajki gi ovie ,..makedonski "patni" dupki ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Diogen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според мене, најдобро со ова одлука е фактот дека неминовно, цената на половните возила кај нас ќе падне, зашто до скоро имаше преценети употребувани возила. Сега, кога и на нив ќе им падне цената, не ќе морам да одам до Бугарија или Германија, би си купил половно возило купено кај нас, и нормално со некаква сервисна историја (одржувано во овластени сервиси, купено од овластен увозник...)
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Твојот пост е доказ дека е невозможно да му угодиш на нашиот човек...Освенн тоа законот е „ОЛЕСНУВАЊЕ„ при увоз, а ќе се намалат и акцизите...Што ќе рече тебе никој на сила не те тера да увезуваш Германски КРШ... Но сепак ако немаш услови за подобро нешто тогаш е многу подобро колата да ја регистрираш во Македонија отколку како досега да вадиш бугарска лична карта или пасош , да ја регистрираш колата таму , да плаќаш таму а да ја возиш во МК... Но јас мислам дека не е проблем новиот закон туку нашата политичка заслепеност , па така што и да направи оној кого не го симпатизираме тоа е лошо и спротивното... Лично мислам дека овој закон е добар не затоа што е идеален туку затоа што овозможува на секој граѓанин според можностите да купи автомобил и на крај подобро 12 годишна опел астра возена во Германија отколку 30 годишна лада или 101 возена во Македонија... |
|||
Diogen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оваа одлука е чист маркетинг според мене. Имав контакти до скоро со повеќе реномирани плацеви во Германија за половни коли, редовно ја гледав нивната понуда. Она што е добро сочувано и со мала километража, има висока цена за наши поими, а е нешто пониска од ново возило (никој не е будала да остави одлично сочувано возило за ситна пара). Најголемиот дел од тие “евтини“ возила се возила кои се јасно обележани како хаварисани и (или) со “огромна“ километража.
Е баш тие “евтини“ возила сум ги гледал товарени на Бугарски камиони, оштетени возила или “архивски“ модели со којзнае колкава километража, како одат од Германија накај Бугарија...И таму се прикрпуваат да заличат малку, се враќа километража и добиваш “коска“ Голфче за ич пари.
Најдобро е во целава комедија со увоз на стари коли што ќе се разработат сервиси и продавници за резервни делови, така да ќе се врти пара и тука, а и ќе се отворат нови работни места. Освен, какви што сме клети, за инат ќе идеме “у Грчка“ по “џабе“ делови, оти тука сите крадат , нели, и увозници на коли, и сервисери, и влада , и држава...
Но, како што пишав на почетокот, да беше Дедо Мраз од Кока Кола сега , ќе пееше : “ Избори се ближат, избори се ближат....“ Изменето од Diogen - 14.Февруари.2010 во 07:31 |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pari i marketing sekogash treba druzje.
Ako na ova vlast ne i bide dohodoven ovoj marketing, togash slednata kje go iskoristi............ Shtolosho gledash vo toa? A parata mora da vrti, inaku nishto od biznisot............. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сепак ќе е до пари работава ......... ама не преку царини и акцизи туку до оние покрупните залаци кои доаѓаат преку држење на власта а таа се добива со добри маркетиншки потези .......... не велам дека ова што ќе се стори не е добро но велам дека е малку чудно што се случува сега кога гласините за предвремени избори стануваат посилни
а тоа со “ новите “ членови вопшто не е чудно Изменето од МАРШАЛ - 12.Февруари.2010 во 21:11 |
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu cudno i interesno.. novi clenovi odma se stavaat u politika da davaat poddrska ... hahahahhahahahah
|
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
SunGirl01
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ми се допаѓа ова. Супер.
|
|||
Trojaner
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa ke dozvoli zosto da ne mu trebat pari biznisot e vo prasanje ne narodot.
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А кој па рече дека неможеш да си ја порачаш колата преку некој дилер, или роднина или пријател ако ја најдеш на германски веб сајт... Што па морам да одам до Бг, или да ја купам тука од шиткач... Ќе си отворам веб сајт, ќе се договорам со дилерот или сопственикот во Германија, и ќе порачам да ми ја донесе некој пријател... Нема да одам до БГ или тука да плаќам 35 % провизија.... |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Александров
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бугарија е членка на ЕУ така да и процедурата за увезување коли од ЕУ членки е многу олесната и бројот и изборот е поголем отколку да речеме од тие што ќе бидат носени во Македонија и не верувам дека Македонија има услови да ги намали цените за папири до онаа точка како и во Бугарија |
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |