|
Верски тероризам... |
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ал каеда има убиено повеќе муслимани од немуслимани во сите свои акции ......... што мислите , дали е терористичка или не ? ....... и доколку е терористичка , како тогаш е оправдувате нејзината поврзаност со најголемите живи духовни лидери во исламскиот свет ? .........
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пацифист, да ти биде јасно:Кога станува збор за муслиманите, тогаш сите тие се терористи, а кога станува збор за немуслиманите, е тогаш тоа е веќе нешто друго,оти кај нив нема терористи. Ич да не те буни ова. |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Синоћ 22.12 око 21ч убијен је старешина Вознесенске цркве, свештеник Александар Филипов. Он је изашао из свога стана у ходник да опомене тројицу пијаних мушкараца који су седели на степеништу и својом галамом узнемиравали станаре. Пијанцима се није допало то што им је отац Александар рекао и један од њих пуцао је из пиштоља и погодио у груди свештеника. Отац Александар преминуо је на лицу места а пијанци су побегли. Али оперативци подмосковског реона после неколико сати истраге ухапсили су убицу. То је Олег Шехов(39) који је од раније познат истражним органима. Отац Александар Филипов је од 1996 старешина Вознесенске цркве, имао је 39година, иза њега је остала супруга са три малолетне девојчице. Сваке суботе отац Александар је служио молебан за исцелење од пијанства и наркоманије. У Вознесенском храму се налазе чудотворне иконе Богородице Ахтирске и мученика Бонифација. Едноставно, некому не се бендисува,ама од вистината не се бега. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
22-12. On se, pored Allaha, klanja onome koji od njega ne može nikakvu štetu otkloniti niti mu može bilo kakvu korist pribaviti; to je, zaista, velika zabluda;
December 2009 •18th - Islamic New Year (1 Muharram 1431 H.) Please Note: Islamic dates are based on a lunar calendar, and may vary by 1-2 days from what is predicted here. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Симболиката која зборува преку убиството на Александар Филипов, зборува самата за себе!
Тој беше убиен на денот кога ноќта (темнината) е најдолга, а денот (светлината) најкратка! Изменето од spiros - 25.Декември.2009 во 12:20 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НОВО УБИСТВО ВО РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
Предстојателот на Вознесенскиот храм во селото сати-Русское во Подолски регион од Подмосковието, протоеереј Александар Филипов, бил убиен со истрел во срцето вечерта на 22 декември, вторник. За "Интерфакс-Религија" вдовицата на свештеникот, матушка Елена го соопштила следното: "Го убија отец Александар, само затоа што направи забелешка на луѓе, кои пред влезот од храмот ги задоволува своите природни потреби" - вели таа. 39-годишниот отец Александар има три мали ќерки. Полицијата успеала да ги задржи двајцата извршители. Ова е второто за последниот месец убиство на православен свештеник во областа на рускиот главен град. На 19 ноември со истрел во главата беше убиен предстојателот на московскиот храм "Св. апостол Тома ", познатиот мисионер отец Даниил Сисоев. Од 1990 година до денес, во Русија се убиени вкупно 26 православни свештенослужители. Изменето од Tetratka - 25.Декември.2009 во 09:08 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
HAHAHAHAHAAAAAAAA se borele za slobodaaa ovaa definitivno e vic na godinata |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Западните медиуми, источните медиуми, српските медиуми, бошњачките медиуми, македонските медиуми, албанските медиуми, ... имаат за мене некаква важност само кога се ЛОГОСАНАЛОГОС! Додека беше конфликтот во македонија, на првото македонско национално радио - помеѓу другите вести - македонските журналисти објавија и вест за едно малечко албанско девојче во тетово кое беше убиено од залутана граната на АРМ. Тоа се за мене журналисти! Тоа се за мене медиуми, кога кажуваат тоа што е, па колгу и да болело и да било контрапродуктивно за “својата“ страна! Ако размислиме малку подлабоко, јас сигурен сум дека ќе видиме дека сите ние сме - всушност - наши, дека сите сме браќа и сестри а дека БОГ е Единсвениот ВИСТИНСКИ ОТЕЦ! Кој поаѓа од Суштината, тој живее пред сè за Вистината и е Нејзино љубено Чедо! Поздрав п.с. Од медиумите кои се трудат да ги сокријат јасеновац, сребреница и слични случаеви, ми се гади! п.п.с Чедата на Вистината нити обучуваат, нити учествуваат во оружани акции и војни, тие што правеле тоа во арачиново и на други места, засигурно не се Чеда на Вистината! Изменето од spiros - 25.Декември.2009 во 01:02 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
recisi nikogas ne sum go posetill ovoj podforum nitu sum komentirall na nekoja tema vo Veroispoved ... vecerva rekov aj da gledam sto ima i pocnav da prelistuvam mallku po temi ... eden dell od komentarot koj mi go privlece vnimanieto e deka allbancite od Kosova vodelle vojna vrz verska osnova ... toa ne e tocno ... allbancite se borea za svojata slloboda ... a za podatokot deka se ruseni 300 pravosllavni hramovi , toa ne znam kade si go najdell ... samo po srpskite vesnici se pisuvaat vakvi llagi ...
ova sto go pisav nema tollku vrska so vera ili religija no me iritirase toj dell od komentarot ... demek allbancite se muslimanski teroristi ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.......... едукација ....... едукација е проблем .... ама не верска
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа што таму нема православни! Изменето од deshad - 24.Декември.2009 во 22:05 |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а што мислиш , зошто швајцарија или австрија не се буре барут .....
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |