|
Феноменот “гром-громобран“, нешто општо за... |
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аууу.... што ни направи...
или тоа... Но тука нема громови... па како да има кога нема вода... a тука е зачетокот на црниот онтолошки гром,... Анастеа... комета најмила срцка си,... пс за да не се збунат потенцијалните “кандидат членови“ на институтот... подобро е вака илустративно, со помалку зборови да се објасни феноменот “гром-громобран“.... Изменето од Tetratka - 02.Декември.2009 во 01:36 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ништо без женска рака...
Професоре Марко, немој да ме деградираш во обична чистачка на темава, кога јас веќе се самопрогласив за комета и тоа не обична туку музичка комета (значи еден прелет над темава, опашката автоматски брише по 5-6 постови, по принципот на правосмукалка) Сега ќе ви светнам еден музички гром, за инспирација ... отварајте чадорите и летајте... а Баунти сместа да се врати на темава, да не му се скарам... |
||
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Копањето на дупката кое ме донесе до институтот со реноме на светско-подземна нуклеарна ниституција за експертско истражување на громовите и притоа стигнав до една проблематика на етногенетската народна мудрост во која се содржани некои одговори за потеклото на громобраните ,а тоа е во тесна врска со алтернативната кујна преку која доаќаме до лукот како облакотворечки зеленчук кој резултира со веке споматиот заштитен облак кој е доста ефективен во громобранителските активности! Значи не тврдам туку научно сакам да се консултитирам со тука присутните форумџии кои електронската хартија се надевам ке ја искористат во полза на научните трудови и ке дадат научно мислење за громобранителскиот ефект на ЛУКОТ и дали тој податок се согледува во народната изрека : "ЛУК БАТ ДОНТ ТАЧ" ви благодарам однапред за соработката |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
опа.... ова е мотив за тема... Гром - громобран; стапица - примка.... Значи некој сака да ме намести... гром од ведронебо - незапаметена појава последните 100 години... речиси нема живи сведоци или тоа е заборавено во народното предание и умотворбата на феноменот прикаска од колено на колено... од уста на уста,... од ракла на рака... а чад никако да пушти... како во американските филмови... или индијанските логори, демек: дувај да не згаснит... Не е лесно да си индијанец... син на громот,... или коњот гром... но да не должиме многу... Знаеме дека угледниот меѓународен, интернационален, вонвселенски, внатре-галактичен, надворешно-орбитен интроспективен психосоматски феномен на направата громобран во елемент на фундаменталната стигмата сврзана со теогонските толкувања на гром громобран, и причините за последиците или лажните направи предизвикани од чадот на индијанците вршејќи лсд илузија или масовна хипноза допринело институтот да заборави за овие “помалку“ вашни работи... Кога бев мал, често пати ми викаа дека во една простосложена реченица понегогаш се став и точка... но тоа не е поврзано со громовите... да не идам оффтопик,., Значи институтот има реноме на светско-подземна нуклеарна ниституција за експертско истражување на громовите, нозашто подземна... затоа што таму громовите се недостапни или немаат кредит... Некој ке се запраша: Тогаш како овие вршат експерименти е тоа е тајна... тука станува збор за вештачки гром... кога ке заврши докторската десертација на некои членови - -ке рзговараме и за тоа... Репетирот... копај дупка за сам да паднеш во неа... тоа се вика стапица гром.,.. се надевам добар осговор,,.. добра поента... Млад господие bounty_hunter ваше височество - има ли нешто нејасно |
||
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ноќна смена на работа е еден полицаец, кој многу се лути на мои коментари и мава по раце, силно многуууууу, да не можам да пишувам. Ми мести и некои метални работи до мене кои го привлекувале громот да удри во нив и околу нив. Ништо од седење пред PC вечерва.
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bounty_hunter... btw и ја сум млад како тебе и слушам Doors .... не мора многу да се внесуваш во текстот,,,
кажи шо те мачи за темата има решение... има разбирање... Изменето од Анастеа - 02.Декември.2009 во 01:10 |
||
|
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако не беше до мене коментарот тогаш не пишувај "поучете ме малку" зашто се пронаогам во множината а,ако мене ме праша за научно објаснување за појава на громот ке ти кажам за порецизни информации да се обратиш кај нашиот фрекфентен дискус кој го има тука на оваа тема и се именува со името ТЕТРАТКА или пак гледаја рекламана со УЧЕЊЕТО Е СИЛА УЧЕЊЕТО Е МОЌ уствари не рекламата е за ВЕРОНАУКА и таму кажуват дека громот е електрично празнење ама јас пак ке ти речам муабетот првично шо го правевме можит да те донесит до многу одговори ако добро размислиш на тие теми ама без предрасуди поздрав |
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не заборавајте ова е: институт за теогонските процеси на диалошкиот
монолог поврзан со Јужно-мексиканската космогонија и онтологијата на
феноменот “гром - громобран“
|
||
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак исто, не се однесуваше мојот коментар на тебе Ај сега пак моето прашање: ај научно кажи ми сега на што е последица громот. |
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали темата се разгромобранува... дали институтот треба да напиши пријави....
тоа ке го проверам, но покасно.... сега имам друга работа... |
||
|
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А еј Марко не си заборавен, уживај, и фала за титулите со тетратка и сега во тој прагматично-парадигмичен контекст за лукот што го спомнафте вака :
јас мислам од моите лично опшествени и пошироки искуства дека лукот е еден од најпрагматичните громобранители а тоа го заклучив од просто проширената реченица која го опфака лукот како тематика а станува збор за следниот реченичен склоп познат и како народна изрека кој ке пофторам го објаснува лукот како доста ефективен громобран : "Лук бат донт тач" !!! п.с. е ај сега нека го чепни громот ! Изменето од repetitor - 02.Декември.2009 во 00:16 |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Солото е... гром |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како прво bounty_hunter , не сум јас некој што треба да се става во функција на учител и тука ука да ти делам или да ти наметнувам нешто и фторо и многу важно : направивме муабет - за кој ти реков дека не треба да ми одговориш туку доволно е да си размислиш на тие теми што пишувавме и немора ништо да ми докажеш.
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
xD...Толку од просветлувањето...
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |