|
Србија ја поддржува Грција во спорот за името |
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Автор | ||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хммммм??? СРБИЈА НЕ ГО МЕНУВА СТАВОТ ЗА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Република Србија ја призна Република Македонија под нејзиното уставно име и тој став нема да се промени, се наведува во заедничкото комунике на претседателите на двете земји Борис Тадиќ и Ѓорге Иванов, издадено по нивната вечерашна средба во Белград. Сител |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto ve gledam smesni, samo postavete si go prasanjeto koj e glaven igrac na Balkanot, odgovorete si realno i ke vi bide jasno zosto e toa taka. A ova e tek pocetok na zateganjeto na odnosite na Makedonija so site nejzini sosedi.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зошто воопшто се замарате со Србија или било која друга балканска држава, за нашиов проблем треба сами да се потрудиме (за жал никој не го прави тоа), нема што да чекаме некој друг да не поддржел или да ни помогнел
ако Србија сака да ја поддржи Грција за да влезе во сојузите, во ред, нека го направи тоа, никој не ја сопира никој од надвор не ни е крив, никој не го негира името на Србија колку што знам, туку го негираат нашето |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ауу, за прв пат се сретнав со вистината за 91 г. |
||
PetarMKD
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ќе слушнам како ние сме го признале Косово па ни се наљутиле овие чиј главен град е белград и затоа сме заслужиле таков однос ми се темни. Божем претходно ни ја признаваа црквата, божем претходно не правеа план за поелба на Македонија со оние чиј што главен град е атина 1991, како претходно да не не' делеа 1913... Срамота што има уште луѓе кои ги бранат кога е повеќе од јасно и очигледно дека не ни мислат добро.
Изменето од PetarMKD - 19.Ноември.2009 во 20:24 |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не можеш по коњот , удри по самарот
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми е јасно зошто веднаш во секоја тема секој став различен од другите се толкува како припадност на нешто друго. Не се сеќавам дека на форумов прогласивме едноумие или еднонационалие.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене се’ уште не ми е јасно зошто толкава галама околу изјавата на јеремиќ ? ......... секоја држава има право на свој став по основ на било какви прашања ......... како што и ние имавме свој став во врска со признавањето на косово ........ некој тука спомна дека сме им помогнале на србите кога сме им продавале нафта за време на ембаргото ........ па убаво кажа ......... СМЕ ИМ ПРОДАВАЛЕ , не сме им давале за гратис .......... штом сме им продавале , значи и дека сме оствариле профит на нивна сметка .......не гледам тука никаква помош ......... напротив ...... само економски интерес ............... Изменето од МАРШАЛ - 19.Ноември.2009 во 19:24 |
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tocno taka so svoj kamen po glava
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маршале, за жал но не се слагам со тебе. Ние не можеме да бидеме “во сенка“ на Србија и со децении да им “праиме ќеиф“. Ако ја прочитаме историјата, јасна е старата Српско-Грчка коалиција, а да не говориме за втората балканска војна. Ако убаво го прочитаме дневникот на Крсте П. Мисирков, каде детално објаснува за каква братска љубов е помеѓу тие два народа, не знам зошто толку голема грижа за северниот сосед и посебно Косово. Навистина не ми е јасно зошто секогаш Косово темата ја наметнуваме во прашање кое е многу важно за нас а Јеремиќ денес беше јасен со неговата изјава и подршката кон Грција. Може Косово да е само еден мал дел (освета) но Грчката страна отсекогаш уживала повеќе симпатии за разлика од Македонија. Србија НИКОГАШ нема да ги разниша добрите односи со Грција и досега можела да лобира за Македонија, за жал никогаш не го сторила поради своите политички цели, воедно и етнографската карта во Македонија и оди во прилог. Нивниот проблем отсекогаш сакала да го префрли на “наш терен“. Тоа е јасно како ден. (Целиот коментар се оденсува за дипломатијата а не за србите како народ) Изменето од Buggyman - 19.Ноември.2009 во 18:45 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
комшиите мои кога играше порано, нели така, Југославија (тогаш Србија и Црна Гора) фудбал...
викаа играат нашите... еее... а ја се чудев кои наши... а бе уште се чудам.. и ги викав Југоносталгичари... упс... имаше и тема таква на форумов... и сеа... всушност сакав да казам... Србија ја поддрзува Грција во спорот со името... е ја поддрзува де... ја поддрзува... и би го цитирал еден колега... а бе кој ги е**... а кој фактор се они у ствари у светската политика... и каква тезина има нивниот збор... море ајде... |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А вие пак да навивате србија да победи во фудбал,евровизија,да одите на аџилак во Белград.
|
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе да договорот од Милошевиќ со Грците уште е на сила.Така треба братски се тие народи,мора да си помагаат заедно делеја нешто што не е нивно.
|
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da da vo pravo si Zlatnik sekoja cest |
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |