|
Вистинскиот маж никогаш не удира жена! |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
zezok
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zena ne se udira, se neguva
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se raboti za toa dali smeesh ili nesmeesh,nego dali mazot bi se chuvstvuval kako pogolem ''maz'' ako udri zena? Aman lugje 21-vi vek sme |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...nesmees da udris zena!
moze da ti izbega za drug i plus da te tuzi...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има една арапска поговорка ..........
“ тепај ја жената секое утро ....... доколку и самиот не знаеш зошто , биди сигурен дека таа знае “ .............
зошто вака
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мизерија, здравје поголема.
Скопјанец ја натепал сопругата Полицијата поднесе кривична пријава против Г.Т. (31) од Скопје затоа што ја претепал својата 25-годишна сопруга. Според МВР, инцидентот се случил завчера, околу 4,30 часот, кога нивното едногодишно бебе почнало да плаче. Мајката се разбудила и се обидела да го смири бебето, но, бидејќи не успеала, Г.Т. ја натепал. Потоа ја избркал од дома. Жената го пријавила случајот во полиција. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj ve l'ze be?!....ili so toa se tesh*te,...deka nekoj koga ke ve akne....ne bil mashko !...
...jas , pre bi rekol...obratno deka e!....osobeno koga ke mu se kachite na glava...a, toj si misli deka ne e maz ,..ako vi akne edna! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто не осетиле што значи психичко насилство....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто сите мислат дека само тепањето е насилство ?
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто никој не прави есап за мажите што се жртви на насилство....
Па и психичкото насилство е насилство....а го трпат 90% од мажите.....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...vie ne ste tepani izgleda.............
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако се задлабочиме малку повеќе во статистиката која открива страотно податоци за оваа проблематика ке видиме дека секоја
шеста жена во Македонија е жртва на физичко, а секоја десетта на
сексуално насилство. Најчести жртви се невработени жени, на возраст од
40 до 50 години, со средно образование. Освен од партнерите, расте
бројот и на жени кои се малтретирани од своите деца. Исто така се
спушта и границата, па има и девојки под 20 години кои се малтретирани
и од партнерот и од родителите.
Страшно е што во Македонија на ова се пристапува некако многу несериозно па единственото прифатилиште за овие жени има капацитет само за 25 души и најголем проблем за жените кои престојувале во центарот, е што по престојот таму, мораат повторно да се вратат во домот на насилникот. |
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja poddrzuvam kampanjata i mislam deka nikoj ni zena ni pak vo slucai koga mazot e zrtva ne treba da bidat tepani...
potrebni se poveke vakvi kampanji...i maltretiranje ne e samo udiranjeto,tepanjeto...da ne go zaboravime i seksulanoto zloupotrebuvanje na zenata vo brakot a isto taka i psihickoto maltretiranje. Site da bideme potoleranti, informirani, da vnimavame vo svoite postapki za da ne doaga do vakvi nemili sceni. a ako nestoto ne zavisi od vas, ako nemozete da ja razresite situacijata po miren pat, da ne se sramite i da ne se cuvstvuvate nezgodno da seto toa go prijavite vo sluzbite koi se zanimavaat so taa problematika...ne treba zrtvata da se zasrami, treba "toj" drugiot!!
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
fiore
Сениор Регистриран: 22.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто да добие, зарем сама не може или не треба да си купи, земе?
ne mislev za raboti koi treba da si gi kupi ili napravi samostojno...tuku za razlicni razmisluvanja i svakjanja za koi e potreben kompromis ili soglasuvanje od dvete strani. Изменето од fiore - 27.Октомври.2009 во 16:52 |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако жената добие хистеричен напад и го напаѓа, навредува пред другите едноставно може да и сврти грб, да ја игнорира и таа да остане посрамотена но да и удри шамар излегува дека хиетријата е произлезена од некои претходни шамари.
Да добие нешто со тактика? А зошто да добие, зарем сама не може или не треба да си купи, земе? Вистински маж не удира жена - факт каква и да е жената. |
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |