![]() |
|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 25> |
Автор | ||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ti si Bozha ekspresija i kako takov si del od Nego. Koga ke se krenesh na Hristova svest, togash ke imash potpolno pravo da go kashesh ova sto go reche sega.
![]() A nishto ne e nevozmozhno. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
abe znaev jas deka sum BOG
![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Da. Vo tebe.
Isus go kazhal istoto i go razapnaa kako primer na drugite, da znaat deka e eres uchenjeto oti Bog e vo nas i nie sme vo Nego. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
znam mesi, se toa mi e jasno
ovde vo ova tema razotkrivme so e vera, tvorec a so e religija orizje na edniot da go plasi drugiot no kazi ti kako isprakjac na poraki kade se ostvaruva taa vrska so gospoda, nadvor od religiskite obicai polni so laga i religisko shou?????????? postoi li takvo mesto mesto kade GOSPOD GLEDA SO BLAGONAKLONOST |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
Ne velam deka nema vistina i vo toa sto go velish ti... no velam da pravish razlika megju lichnoto prosvetluvanje i teologijata.
Vprochem ti si eden dobar primer... toa sto ne prifakjash na slepo bilo kakva teologija koja se pretstavuva kako avtentichna religija ne te negira kako tragach po svoeto prosvetluvanje. Vsushnost, tvoite pochetni porodilni maki se i tvojot najdobar vlog za TVOJOT pat. ![]() Изменето од Messenger - 22.Октомври.2008 во 16:54 |
||
|
||
![]() |
||
|
I TOA OD PROSTA PRICINA
EDNIOT DA GO PLASI DRUGIOT SO NEGO ![]() TAKA DA PRVIOT SMISLIL RELIGIJA ZA VTORIOT Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 16:45 |
||
|
||
![]() |
||
|
GRESKA SI ICH NEMA DA MU TEKNIT ZA NEGO TAKA DA SI ZNAIS POTREBNI SE MINIMUM DVAJCA DA GO SMISLAT GOSPOD |
||
|
||
![]() |
||
|
anakin, ne e zaboraven od Gospod, mislam deka ti objasniv vo prethodniot komentar. Toj e zaboraven od TEOLOGIJATA (sto e potpolno vo red), no ne e zaboraven od Boga, od negoviot Kreator.
![]() A faktot deka chovekot ja prakticira svojata sloboda da kreira po svoj izbor i razbiranje ne znachi deka Bog krenal race od nego i deka go zaboravil. Tokmu sprotivnoto, Bog saka chovekot da go pravi toa i zatoa go sozdade takov. Poentata e deka chovekovite teologii, dogmi, tradicii i obichai ne ja prezentiraat vistinata za Kreatorot, tuku CHOVEKOVATA INTERPRETACIJA za Nego. Изменето од Messenger - 22.Октомври.2008 во 16:46 |
||
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
Изменето од Majkl - 22.Октомври.2008 во 16:42 |
||
![]() |
||
|
NEMAT VRSKA ZNAM A GOSPOD TOA GO GLEDA DEKA IMA MIKRONCE LJUGJE KOI IMAT SO NEGO VRSKA SITE OSTANATI SE VTURNATI VO teologiite, obichaite, veruvanjata, metaniite i site drugi raboti ZNACI SITE GI ZABORAVIL, DA OSTVARI VRSKA SO NIV Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 16:41 |
||
|
||
![]() |
||
|
sto e???? pa ti tazav ZABORAVEN OD GOSPOD |
||
|
||
![]() |
||
|
anakin, chovekot e sozdaden spored Bozhjiot lik i Kreatorot ja vgradil vo negovata srzh bozhenstvenata iskra, onoj konektor koj mu ovozmozhuva sekogash da bide vo kontakt so Tvorecot.
Zatoa, bez obzir kade se naogja i so kogo se naogja (ili ne naogja) chovekot, sekogash mozhe, dokolku saka (slobodnata volja i zhelbata za toa) da bide vo postojan dopir so Kreatorot. No toa ne znachi deka MORA da slushni za nekoja religija ili da prati nekakva teologija za da bide vo unison so Seprisutnoto, Semozhnoto i Semokjnoto. Toj e VEKJE del od toa, sakal ili ne. Znachi teologiite, obichaite, veruvanjata, metaniite i site drugi raboti nemaat apsolutno nishto so direktnata vrska megju chovekot i Boga. I kako sto objavi isus - ne treba nitu da imaat! Megju Kreatorot i Kreacijata nema potreba od nikakov medijator. |
||
|
||
![]() |
||
stanlio ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
|
Сакала нејќела, мора да се помириш со нив. Особено како неверник, ќе мораш без поговор да ги прифатиш. Додека пак верните, не само што во својот ум не се помируваат со лошите нешта, туку и Бог во нив работи на искоренување на злото, на победа над Сатанските сили и на вовед во славна иднина. Гледаш како верата е клуч за среќата? Изменето од stanlio - 22.Октомври.2008 во 15:59 |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Nashiot ostrvlajnin ako e sam na toj ostrov - moze samo da bide degenrik mentalno zaostanat licnost t.e zivotno...toj ce bide voden od bazicni instinkti i nisto drugo, toj nema da ima socijalen zivot koj ce go nauci na bilo kakvi normi na odnesvanje koi pak na nekoj nacin ce ja razvijat negovata licnost..toj e sam ..Aristotel rekol COVEK KOJ MOZE DA ZIVEE SAM E ILI LUD ILI BOG - sto e nasiot ostrovljanin????
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |