IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Резонанција во кујна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Резонанција во кујна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2008 во 07:58
 
 
 
    Анакин и сојата...нека се сакаат...колку што сакаат....
    мене ми требаат...рецепти...за ...нешто...диво.....плазење    смеење
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2008 во 03:58
i sojata go saka anakin

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2008 во 00:43
Anakin e ...po sojata...задоволство
mnogu ja saka...


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 23:47
so ne ti e jasno moriiiiiiiiiiiii големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 23:37
 
 
    Мамамд...Дејан...Мамма....Ви благодарам...за рецептот....
    А ова од ...Анакин...малку не ми е јасно......
    ..........збунетост      голема%20насмевка


Изменето од blashka - 18.Август.2008 во 23:38
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 22:17
газење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 19:33
Ke mu..JSTGплазењеплазење....
anakin......KTJSTGзадоволство

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:41

SOJA "paprenjak"

Potrebno:

1 veća soja, marinada, 1 kašika svježe mljevenog bibera, 1 kašika ljute crvene paprike, 1 kašika senfa, malo brašna, 50 g putera, 2 kocke šećera, voda, 100 g povlake.

Priprema:  isto kao zecaгазење%20од%20смеење

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:29
a kao nemam kunicha moze zeca
a ako nemam zeca moze divoga prasicha

no znam

ako nema ni prasica zemi soju загриженост
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:25

Zec "paprenjak"

Potrebno:

1 veći zec, marinada, 1 kašika svježe mljevenog bibera, 1 kašika ljute crvene paprike, 1 kašika senfa, malo brašna, 50 g putera, 2 kocke šećera, voda, 100 g povlake.

Priprema:

Očišćenog zeca staviti u marinadu koja se sprema kako je gore opisano s tim da se u ovom slučaju dodaje ljuta crvena paprika i senf. Nakon 2-3 dana zeca izvaditi iz marinade, dobro posušiti, izrezati na veće komade, uvaljati u brašno i naglo prepržiti sa svih strana na ugrijanom puteru. Marinadu procijediti, naliti njome preprženo meso i polako pirjati dok meso ne omekša. Eventualno dosoliti. Gotovo meso izvaditi i osatviti na toplom mjestu. U sok od pečenja dodati šećer i malo prepržiti, naliti umućeno brašno i povlaku sa malo vode i lagano prokuhati da bi se dobio gust umak. Dijelom umaka preliti meso a ostatak služiti odovjeno. Uz zeca "paprenjaka" najbolje je služiti tjesteninu. U nedostatku zeca, može se upotrijebiti i kunić.


E,..dosta e....


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:25

Pirjani zec

Potrebno:

1 zec od 2-3 kg, 100 g brašna, 100 g putera, 200 dl bijelog vina, 200 g povlake, so, biber, kocka šećera, 1 kašika senfa, 1 limun, 200 g mrkve, 100 g peršuna, 100 g crvenog luka, 3-4 lovorova lista, nekoliko zrna bibera, sirće, voda.

Priprema:

Očišćenog zeca staviti u marinadu, koji se priprema tako da se prvo u vodi prokuha povrće, lovor, biber i sirće, pa doda so. Kad se to ohladi spustiti zeca i držati ga u pajcu na hladnom mjestu oko dva dana uz povremeno okretanje. Potom zeca izvaditi, osušiti i nasječi na 4 dijela, posoliti. Prepržiti zeca na ugrijanom puteru sa svih strana. Meso izvaditi i ostaviti na toplo mjesto. Povrće iz marinade procjediti, spustiti na ugrijani puter, posoliti, pobiberiti, dodati malo senfa, kocku šećera i limunovog soka, pa ga dinstati dok povrće ne omekša. Povrće propasirati, vratiti u posudu, naliti vino i dodati zečje meso. Kad se sve zajedno malo propirja, umiješati povlaku umućenu s brašnom. Još samo malo pirjati i služiti uz okruglice od hljeba ili krompira.


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:22
Glavno jelo
2 kg odprilike zecje meso ili jedan zec
0,5 dcl maslinovo ulje

ruzmarin

origano

biber

mirodgija (kopar)

bosiljak

mleveni bjeli luk

so

vegeta
50-70 gr. puter
0,5-1 dcl bjelo vino
Prilog
1 - 1,5 kg mladog krompira
2 kom sargarepe

so

biber

mirodgija(kopar)

vegeta
malo ulja
malo putera

  1. Dobro operite zeca, isecite n a komade i ostavite g a da stoji u firzideru preko noci.Ovo je da se krv ocjedi skroz.
  2. Ujutru ponovo ga operite i osusite, i namazite ga maslinovim uljem
  3. Sve zacine pomesajte,i so razume se, i zacinima dobro utrljajte svaki komad mesa i ostavite da stoji ponovo u frizideru, pokriven folijom, negde oko sat vremena
  4. izvadite iz frizidera i polijte ga s bjelim vinom. Svakom komadu mesa stavite odozgo po komad putra.

    #Ponovo prekrijte tepsiju alu folijom i stavite u zagrijanoj pecnici 200`C -220 `C da se pece negde oko pola sata.

  5. U medguvremenu ogulite kompir, operite i ako su manji komadi nema potrebe da ih secete
  6. Sargarepe ocistite i isecite na vece komade.
  7. Pomesajte kompir i sargarepu, nauljite, i sve skupa posolite i zacinite sa zacinima
  8. Izvadite iz pecnice zeca, dodajte mu kompir ( svakom kopiru stavite po malo putera) i ponovo ga prekrijte alu folijom
  • Ukoliko smatrate da vam je meso previse suho mozete kad stavljata kompir da ponovo stavite piter i svakom komadu mesa *
  1. Pecite oko sat vremena sa folijom, i onda izvadite foliju i jos malo ga dopecite


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:01
za da se zgotvi zajak e lesno isto e kako da gotvis stek samo sto treba da znaes kako da mu ja odzemes mirizbata
edna taktika za da premirisa e da stoi vo rasolnica 24 casa dodeka se vari ke mu stavite olovina litar crveno vino i mnogu luk i drugi zacini po zelba
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 14:49
 
 
    И што се случи со ....зајаков......остана ....незготвен....изненадување....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.