|
Крај на Светот!? |
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Автор | |
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Doshol krajot na svetot vo Makedonija i pomislil - Ovde mi e nekako poznato... izgleda vekje sum bil tuka,,, i si zaminal.
Изменето од viktorija123 - 14.Декември.2012 во 13:31 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе каков петок... уште овај пат се штрекам, и после ич не фермам што викаат луѓево...
Искрено, не е за верување некој си „мајски“ календар, ниту нибиру / нибуру/ набиру... ор ватевр... Искрено, едино можно ми е тоа сончевата бура и ако наса прави некој вселенски или нуклеарен експеримент кој го донесува нашиот опстанок во прашање... кој ти знае... А и да прави, па не се будали да кажат јавно НАУЧНО: Стравот е водечка емоција на човековата личност, таа ги држи мнозинството во покорност и не му дозволува на човековиот мозок да се ослободи од сите стеги. Едноставно: прост народ- силна држава. Ако некој не исплаши со тоа што „ќе бидел крај на светот “ (кој секоја седмица се најавува уште од пред добри 40тина години ) , тогаш неговите вистински цели ќе бидат замаскирани. Илустративно - кој го гледал „Теорија на заговор“ со Мел Гибсон, тогаш знае за каква замка зборувам. Високите врвови го користат стравот на народот за да го завртат неговото внимание кон погрешна цел , сакајќи да некакво скриено добро или зло, сеедно - (девалвација на светска економија во страшни размери, некакви нехумани проби, дебел профит од општата паника) Ај размислете... ако навистина беше крај на светот, тогаш големите сили 100% ќе блефираа дека „сето тоа е измислица“ како би се спречила паника меѓу народот до пресудниот момент ( како и да е, до тогаш не мора да се страда) НО, изгледа на некого му оди во прилог ако настани општа паника и страв... Каде е Наса? Каде е било која сила ... американците за се што тропаат... ??? Каде се да потврдат дека нема да има крај на светот. Хиерархија... моќните стално ги потчинуваат простите со стравот: Ги плашеа со ќотек ги плашеа со вештерки , вампири ги плашеа со духови ги плаеша со вонземјани не плашеа и сеуште не плашат со елементарни непогоди и крај на светот... Кој има барем малку кликер одма ќе сконта дека сето е фол. Ако овајпат финтава престани да функционира, сигурно ќе постават ново нешто ( мислам дека наредно е болест... можеби ќе не остават да се измачуваме на превисока температура , или голем студ и ние нема никогаш да погледнеме повеќе од нивото што ни е дадено , само за да преживееме ) за кое ние ќе бринеме и ќе се тресиме се повеќе и се повеќе.... нивни интереси: Ако се плашиме, сме попродуктивни. Адреналинот стимулитра снаодливост и сила, добиваат покорност и никако не завлегуваме во нивните тајни... Мое убедување: На 21.12.2012 ќе ни помине пред очи некоја светска тајна која не смееме да ја знаеме, а ние заслепени , воопшто нема ни да ја приметиме и пред нос да ни ја турат... Изменето од volkswagen - 13.Декември.2012 во 23:49 |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аман стрпете се де до следниот петок не ви се чека а?
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,i sho e rabotava so krajov na svetov,,,,,,,,ima nekoi novi informacii,,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Ke slushnesh na vestite vo 19:30.
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кое уплакање на рата за кредит...
Газела ти ако можиш уште некоја кредитна картица да земиш,а ако не ти даваат кредитна картица земи си го сефот и овие 8 дена колку шо останааа да си изнакупиш се шо си сакаш и тоа само скапи работи, да не си штедела случајно. И јас од сабајле ке прошетам да видам Бентли каде има за да си го земам поручек. Изменето од Alekxandar - 13.Декември.2012 во 08:39 |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меси , Газела крајот на светот е најавен за 21 . 12 . 2012
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мина 12.12.12 и не беше крај на Светот ??? Их, ама се разочарав... Ајде ќе почекаме до Февруари.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja znam deka krajot na svetot e sekoj ponedelnik
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Допуна...И временска прогноза вика така некако...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |