![]() |
|
Силата на Светците |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 21> |
Автор | |
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nesto najnovo shto go procitav a koe e objaveno na oficijalniot sajt na MPC i koe bara vnimanie i obrazlozenie ( ke go prenesam napisanoto od sajtot, a potoa ke komentiram)
(Licnost prasuva, strucno duhovno lice odgovara) Одговара: П.П.
Прочитав дека молитвите што се однесуваат на бракот треба да ги
упатуваме кон Св. Јоаким и Св. Ана. Постои ли посебна молитва кон нив?
Ако постои како да ја најдам, а ако не, која да ја казувам? Би се
молела за родителите, а не за мене. Големо благодарам Одговор:
|
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
![]() |
|
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Зошто?
|
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Pretera.... Изменето од Templarius - 06.Август.2008 во 23:28 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Светците се (доколку се ослободиле од својот индивидуален + колективен егоизам) навистина Светци прекрасни пречистени садови Господови. Вечниот ДУХ БОЖЈИ /ОТЕЦОТ НА ЖИВОТОТ/ чијашто Прамилост се отелотвори во Исуса Господа е Вечниот Чист Извор. Да се наведнеме понижно на Изворот та да се имиеме, да се напиеме, да се изгаси таа мачителна жед кон прлавштините и да се исполниме со Благодата Господова која е послатка и од најслаткиот мед! Така да во куќата Господова да биде се чисто и Свето! АМИН Отворено небо... Ангели ми служат О Прекрасна глетка Секоја душа една Христова клетка Некои од ними осветлени, совршено будни Други пак во темна духовна ноќ спијат И само затоа се така чудни |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Тоа значи дека ти лично си искрен во врска со тоа што го зборуваш... но јас лично не ја поставувам искреноста како апсолутна категорија... тоа означува.
А муабетот ми беше - имај почит кон чувствата на другите. Дури и да мислиш дека не се во право. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
![]() |
|
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Штом си рекол да мислиш а не си го мислел тоа само за мене, т.е. тоа ме исклучува мене тогаш потврдуваш дека сум во право. Така? Или грешам?
|
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Реков "да мислиш" за да не го поставам како апсолутна категорија која би ги условувала сите... без никакви други задни намери...
|
|
|
|
![]() |
|
Не мислам дека сум искрен туку навистина сум, а ако некој си ја има мувата на капата... и овојпат како и секогаш со почит кон оние кои не се согласуваат!
|
|
![]() |
|
Да мислиш дека си искрен, не е оправдување за да повредиш некого... секогаш имајте почит кон другите, колку и да не се согласувате со нив.
|
|
|
|
![]() |
|
Простете ми за искреноста!
|
|
![]() |
|
И... за ова имаш опомена... внимателно со таквите изјави - затоа што се исклучително навредливи за некои членови на форумот. |
|
|
|
![]() |
|
Значи според тебе Темплариус имало демократски избори и народот или дели од него-само оние со право на глас, одлучувал кој е а кој не е светец.
Сметам дека прашањето ми е сосема на место. Од каде нам право да ние одлучуваме дали некој ќе оди во рајот или не? Еден е Судијата и Негово е правото да одлучи за тоа. Како што неколкупати реков- добрите дела не се гаранција за спасението. Јас не го чепкам Христијанството, туку т.н. Православие чијшто назив не ја означува неговата суштина. За Тоше Проески, анкетата нема да ти биде 100%. Еве јас не сум за. И на крајот на краиштата, зар не сме сите кои веруваме во Него наречени свети? Во неколку од посланијата Авторот се обраќа ,,до светите од...’’. Зошто се обраќаме кон свеќи(т.е. светци) кога го имаме Сонцето(Исус)? |
|
![]() |
|
И како е тоа врзано?! Според традицијата (а единствено на тоа можеме да се потпреме во случајов) - тој ја направил првата икона. Не го опишал изгледот во евангелието - насликал слика...
|
|
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Нема никакви историски докази дека Лука направил икона на Исус. Такво нешто нема.
Еве ви една нова димензија за размислување околу иконите:
Сте се запрашале ли некогаш, зошто евангелистите во своите долги евангелиа не одвоиле ниту едно единствено стихче да го опишат изгледот на Исус?
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |