|
МУХАММЕД А.С. |
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Автор | |
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Чувај се од лошо друштво, оти по него се препознаваш“
(Мухаммед а.с.) |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zapovijednik vjernih-mir neka je s njim!-kaze: - Trazite opskrbu davanjem milostinje. - Ko je siguran u naknadu obilan je u davanju. - Pomoc silazi srazmjerno naporu. - Ne siromasi onaj koji je umjeren. - Uzajamna ljubav je polovica mudrosti. |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abdullah ibn Abbas, radijallahu anhu, jedanput jahaše za Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, na istoj jahalici. Tom prilikom rece mu Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: "Djecace, ja cu te nauciti nekoliko rijeci: Cuvaj Boga( poštuj Ga) i Bog ce tebe cuvati. Cuvaj Boga pa ceš Ga uvijek pred sobom naci (tj. postupaj kako Bog, dželle šanuhu, želi pa kad ga nešto zamoliš On ce ti udovoljiti.) Kad moliš, moli Boga. Kad pomoc tražiš, traži je od Boga. Dobro znaj, da se citav svijet sakupi da ti i najmanju korist donese, da ti ne bi donijeli osim one, koju ti je Bog odredio i propisao. A da se opet citav svijet okupi da ti neku štetu nanesu, ne bi ti nanijeli osim one, koju ti je Bog odredio i upisao. Pera sudbine su odložena a stranice se osušile (tj. sve je odredzeno i zakljuceno)." Изменето од muhadzir - 15.Април.2008 во 23:04 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Kada je Allah stvorio Dzennet i Dzehennem, poslao je Dzibrila u Dzennet i rekao mu: "Otidji, pogledaj Dzennet i nagradu koju sam pripremio stanovnicima Dzenneta. Dzibril ode, pogleda Dzennet i nagradu pripremljenu njegovim stanovnicima, i kada se vrati, rece Uzvisenom Allahu: - "Tvoje mi moci, u Dzennet ce uci svako ko za njega cuje!" Allah naredi pa se Dzennet okruzi neugodnostima i rece Dzibrilu: "Vrati se i pogledaj kakvu sam nagradu pripremio stanovnicima Dzenneta. Kada se Dzibril vrati Dzennetu, ugleda Dzennet okruzen neugodnostima, i odmah se vrati Allahu: - Tvoje mi moci, bojim se da ce iko uci u Dzennet! - Otidji i pogledaj Dzehennem i kaznu koju sam pripremio stanovnicima Dzehennema - naredi mu Allah. Kada dodje do Dzehennema i ugleda njegovu razbuktalu vatru, vrati se nazad i rece: - "Tvoje mi moci, niko ko cuje za Dzehennem, nece uci u njega!" Allah naredi da se Dzehennem okruzi strastima, i rece Dzibrilu da ga ponovo pogleda. Kada ugleda Dzehennem, Dzibril progovori: - Tvoje mi moci, bojim se da ce se iko spasiti Dzehennema!" (Tirmizi, Ebu Davud i Nesai, hadis hasen sahih) Изменето од muhadzir - 15.Април.2008 во 23:11 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Верникот кон верникот е како дел од зградата, еден со друг се зајакнуваат“
(Мухаммед а.с.) |
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Кој нема да биде милостив кон некого - никој нема да биде милостив и кон него“
(Мухаммед а.с.) |
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Верниците во меѓусебната љубезност, милост и сочуствителност се слични на едно тело. Кога ќе заболи еден орган сите останати органи ќе му се придружат со дремка или со температура“
(Мухаммед а.с.) |
|
|
dzem
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.“Ако не си кадар да чиниш добри дела, тогаш макар не нанесувај зло на луѓето зошто и тоа ќе ти се вброи во садака со која ќе се искупиш“ (Muhammed a.s Изменето од dzem - 15.Април.2008 во 20:43 |
|
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верникот кој чита к*ран е сличен на портокал: има добар мирис и добар вкус. Верникот кој не чита к*ран е како урма: нема мирис а има добар вкус. Мунафикот кој чита к*ран е како босилек: има добар мирис а има горчлив вкус. Мунафикот кој не чита к*ран е како горчлива тиквичка: нема мирис а има горчлив вкус.
(Мухаммед а.с.) |
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Iskoristi pet stvari prije nego bude kasno: mladost prije starosti, zdravlje prije bolesti, bogatstvo prije siromaštva, slobodno vrijeme prije zauzetosti i život prije smrti".
(Muhammed a.s.) |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Престанете со препукувања и вратете се на темата. Влад - ако имаш нешто да прашаш или да кажеш за Мухамед кое да е поткрепено со факти, направи го, ако сакаш да се информираш за нешто, прашај, ако не, престани да провоцираш!
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto mozev da gi citam postovite na muhadzir na temite tie se dobri...
E sega ti selektivno gi citas.... Imas predrasudi kon nekoi clenovi na forumot i sekoj nivni post go izvrtuvas.... Nitu eden musliman NE SMEE DA USKRATUVA NEKOI PRAVA KOI SE DADENI OD BOGA. A znam deka muhadzir e svesen za toa, i ne se obidel nisto da izrti ili izbegne... "koga Allah i negoviot Pratenik nesto ke naredat, TOGAS NITU EDEN VERNIK I VERNICKA NEMAAT PRAVO PO SVOE MISLENJE DA SE ODNESUVAAT...." (Quran, sura El Ahzab) |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prosti mi te molam sto te citiram , no ednostavno ne mozam da se vozdrzam od smea .... zosto ce zaprasas ..... pa poradi " viteskiot " nastap na " bratot " mudzahir koj ednostavno i prosto dade odgovor na temata " pravata na zenata spored k*r'anot " .... se obide covekot no kontraproduktivno dodeka Vie g-dja Ajsa mu odgovorivte " Ne blagodaram , ne treba " , no na mnogu kulturen i civiliziran nacin mu kazavte deka sepak , zenata , pa makar i vo islamot si ima svoi prava pokraj obvrskite .... i deka taa , i pokraj uveruvanjata na nekoi " vitezi " , ne e nicija sopstvenost ..... sekoja cest po 4-ti pat ......
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sakam nikakvi privilegii na osnova na pol.
Mozam da se snosam so se. A mene ne mi e jasno sto ti si prasal. Ako e nekoe normalno prasanje, sigurno ke ti odgovorile. A ako e nekoi abnormalno, togas nisto. Zivotot na Pratenikot Muhmammed, n.b.m.n., bil protkaen so prekrasni primeri, dostojni za kazuvanje i prenesuvanje. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |