|
Ваши предлози до владата |
Внеси реплика | страница <1 678910 86> |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e loso...zaev-Pretsedatel na S.Koreja...Bar tamo ke moze da prai so saka,a ne ovde da go apsat,da go blamiraat...Stvarno,Vladava neka razmisli....
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И кога ќе ја носите опозицијата натаму, земето го на враќање оној Џонг Јун....малку на пракса кај нашиов диктатор, има што да учат еден од друг....
|
|
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima li sansi Opozicijava da ja sitnete u Severna Koreja,posto ovde od niv nema fajde,a tamo mislam deka dobro bi se uklopile...
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега попис во зимааа......
Сите се заминати на скијање. |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да направи П О П И С ..... без оглед на резултат што ги плаши и нив и нивните браќа од ДУИ
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...da subvencionira vakov vid na kvizovi,moze i da gi organizira ako ne se veke vo proekt za koj ne znam jas
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонија да инвестира во енергетиката.И во инфраструктурата, како еден од приоритетите. Се разбира, ако немаат уште шпански скали за градење и врби за садење. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добар предлог и покрај тоа што ме насмеа. |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не се секира и понатака за мене...
За да не и го рушам ценетиот углед, и оваа година не се пријавувам во завод за невработени.Ниту фондот за здраство ќе и го цицам,фала им на Баба Рада по нејзините совети здравје ќе си лечам Фејсбуков што ни го дадоа,глас од мене имаат таму јас роад шоуа терам со странски инвестиции допринесувам Да живее Вестерн Унион,ова де ДПМНЕ Изменето од Орка - 04.Јуни.2014 во 18:46 |
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОСТОИНСТВЕН ЧИН,но има едно ПРАШАЊЕ ДО ВЛАДАТА,СПОРЕД ЗАКОН да почне да ги ОСТВАРУВА ПРАВАТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ ,што им СЛЕДУВААТ,ОТИ вака СИТЕ СО ЈАВЕН ПРИТИСОК НЕМА ДА МОЖЕМЕ,за тоа беше БОРБАТА ЗА ДОСТОИНСТВЕН ЖИВОТ,ПО ЗАКОН и УСТАВ!
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВИДЕО: По критиките, Вања Лазарова ќе добие титула национален уметник и пензијаДенешниот ден на кој беше планирана средба и дружба на граѓаните со легендарната пејачка Вања Лазарова, сепак, помина во знакот на министерката за култура Елизабета Канчевска – Милевска. Без никакво известување во медиумите, освен во одредени провладини, Канческа – Милевска се појави до домот за стари лица „Милица“ да ја посети Лазарова. Како што рече министерката, таа воопшто не била запознаена со иницијативата која кружи на социјалните мрежи за Лазарова да добие национална пензија. На прашањето зошто Лазарова досега ја нема добиено титулата национален уметник, а воедно и било одбиено барањето за добивање национална пензија, минситерката за култура вели дека Лазарова досега нема добиено државна награда.
значи кога се сака , се може.....ако не се дигнеше галама, женичката ќе си останеше без националната пензија....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еееее браво! Граѓаните со масовна поддршка Вања Лазарова да добие статус национален уметникПод притисок на јавноста и одвратните слики за Студентскиот дом Гоце Делчев кои ги виде и светот, решија да преземат нешто во врска со него. Се надевам и за ова ќе имаат слух. |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немам предлог ама ќе пренесам едно писмо...во оригинална големина
Писмо до почитуваниот премиер Груевски и почитуваната министерка Елизабета Канчевска МилевскаПочитуван премиере Груевски Претпоставувам дека таа средба воопшто не ја паметите,но во паузата од снимањето,ве потсетувам дека бевте воодушевен.Тогаш бевте министер во владата на Георгиевски.Дали паметите дека Вања,нашата тетка Вања пееше во филмот ,,Пред дождот,,?Оној филм кој на Македонија и донесе Златен Лав во Венеција,оној филм кој освои повеке од 100 награди од Шпанија,преку Италија до Бразил и Аргентина..Тоа е филмот кој стаса до Оскар,тоа е филмот кој влезе во 100 те најзначајни филмови на Светската кинематографија.Таму,во тој филм Вања Лазарова ја отпеа ,,Со Маки сум се родила,,во името на сите нас.Не би сакал да редам што се таа жена остави и направи за Македонија,оти ке треба да ви напишам роман.Зарем е верно Македонија да и врати на ваков недостоинствен начин? Зарем е можно Македонија да нема 10.000 денари кои би се додале на нејзината пензија,за достоинствено,во старски дом,да си замине од овој свет ко ќе и дојде време?Зарем не чувствувате дека треба да и се оддолжиме сите ние ,сега,кога тоа не го направи Македонија кога можеше и кога требаше?На крајот,дали воопшто е потребно некој како Вања,да поднесува барање,да се занимава со административни глупости и самиот да се предлага за награда?Зарем немаме до толку свест,Ние,самите да знаеме и согледаме која беше Вања,кој беше Петре М.Андреевски? Ако одговорот од Министерството е дека нема добиено државна награда,та затоа не може да и се додели статус национален уметник,тогаш се поставува прашањето,зошто до сега никој не и дал?Требаше да се предложи сама или да ја предложат група граѓани?Тоа,како принцип не ве потсетува на Советскиот сојуз за време на Сталин?Замислете еден Bob Dylan да тргне да пополнува формулари и самиот да се предложи за награда..Зарем тоа не е комично? со почит,Златко Ориѓански |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |