![]() |
|
МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7374757677 79> |
Автор | |||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Поканата за влез во НАТО Буш ќе ја објави на балканската турнеја
За време на посетата на Албанија на 10 јуни, американскиот претседател на заеднички ручек со премиерите на Македонија, Хрватска и Албанија ќе објави дека трите земји ќе добијат покана за НАТО. Според грчкиот весник „То Вима“ Македонија би можела да се приклучи на Алијансата со своето уставно име, без притоа да има решение за спорот со Атина. Весникот, инаку близок на социјалистите на Папандреу објавува, дека посредникот Метју Нимиц веќе започнал консултации во Обединетите Нации. Грчките медиуми не ја исклучуваат можноста за неколку месеци Нимиц да го врати мандатот како преговарач за името, по што за ова прашање ќе треба да решаваат Советот за безбедност, или Генералното собрание, институции во кој поголемиот број земји Македонија ја признале под уставното име. Доколку ваквото сценарио стане реалност, тогаш и покрај барањето на Социјалистите името да не се користи во внатреполитички цели, премиерот Караманлис не ја исклучува можноста за предвремени избори наесен. Наспроти најавите дека Буш ќе објави зачленување на Македонија под уставното име во НАТО, Караманлис стои цврсто на ставот дека Македонија нема шанси да влезе во Алијансата без да го реши спорот со името. Влезот на Македонија во НАТО ќе биде тема на разговорите меѓу Буш и генералниот секретар со НАТО Шефер. Според НАТО дипломати и покрај американското расположени сите членки на Јадранската група да добијат покана за НАТО, Македонија и Албанија ќе мораат да го подобрат системот на владеење на законите пред поканата да биде верификувана догодина во Бук*решт. |
|||
![]() |
|||
Nee*amAnderskor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
||
Тема: Македонија ќе добие покана прием во НАТО
JES, k*rac moze da dobie!
![]() ![]() ![]() |
|||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|||
![]() |
|||
bugar ![]() Сениор ![]() ![]() Бугараш Регистриран: 28.Ноември.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 52 |
||
Pa kako da ne znaes?
A 'Ndak'zjeka Mekengo?
A ILO ILO?
A Gadafi?
Sve sami junaci...malo-ali odabranih!
Изменето од bugar - 10.Јануари.2007 во 04:42 |
|||
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува! По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie) |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Кој е сега во неврзаните,Чавез и фидел кастро,еба ти неврзаните
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Dolanc ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 38 |
||
NE Staljinu! NE NATO-u! NE EU! Nasa je buducnost u nesvrstanima! Na pravom smo putu!
Drug Stari se jos nije ni ohladio, a vi vec skrenuli sa njegovog puta. Vas Stane, Sekretar za dobrovoljno prekidanje tranzicije i vracanje na pravi put |
|||
Joža je bil kicoš!
![]() |
|||
![]() |
|||
kardelj ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2006 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 12 |
||
Vidim da si upao u zamku koju smo mi spremili, da udjemu u NATYO te da tamo izigravamo petu kolonu u interesu socijalizma i proletarijata!
|
|||
Gdje sam ono stao....
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Не заебавај сега кардељ тито со една нога во нато бил само се заебал што не влегол со двете тогаш можебуи и немаше СФРЈ да се распадне,немаше поголемите другари да дадат а вака тие не искараа само за да мора да влеземе во нато
![]() |
|||
![]() |
|||
kardelj ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2006 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 12 |
||
Ako Makedonija dobije poziv za NATO, to ce znaciti skretanje sa titovog puta. A titov put - nas je put.
I mi smo se zakleli titu na vernost!
I zato kazem NE za NATO i njihovu nesamoupravnu politiku!
|
|||
Gdje sam ono stao....
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
vinona ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 95 |
||
Spored mene sekade vo site zemji politicarite KRADAT. zatoa se
borat da dojdat na vlast, ne deka im e do zemjata ili narodot.
moze ne kradat direktno od budzet ili prodavanje nesto sami
na sebe za poeftino, dovolno e nekoja provizija ili mito i
tolku. ama prvo mora da go napravat narodot sreken za toj da neprimeti
deka nesto fali. a nasive tolku lakomo ispograbaa sto sledniot
sto doaga posle niv nema od sto da zapocne da gradi i napravi
nesto pa i on da ukradne.
|
|||
![]() |
|||
bugar ![]() Сениор ![]() ![]() Бугараш Регистриран: 28.Ноември.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 52 |
||
Abe narode sto ce vi e NATO?
Od kogo ke ne brani?
koj ke ne napagja?
Nadvoresniot i vnatresniot neprijatel?
|
|||
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува! По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie) |
|||
![]() |
|||
aleksandar oh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 0 |
||
ЈА МАЈКАТА!!!!!!!!!!! ПА ПОСЛЕ ДА ЛИЧИМЕ НА ПРОТЕКТОРАТОТ КОСОВО[СРПСКА ЗЕМЈА] СОСЕМА СМЕ СПОСОБНИ ДА СЕ СРЕДИМЕ,НЕ НИ ТРБА ПОМОШ ОД НАДВОР. Изменето од aleksandar oh - 28.Декември.2006 во 17:44 |
|||
So ljubov
|
|||
![]() |
|||
Cao_Sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 91 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
begu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
Abe nie moze ne mozeme da ja sredime ama tie ke ne sredat (NATO) ako veke ne ne sredile
![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7374757677 79> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |