IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 79>
Автор
Порака Обратен редослед
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2007 во 18:12

Поканата за влез во НАТО Буш ќе ја објави на балканската турнеја

Горан Момировски
21.05.2007

За време на посетата на Албанија на 10 јуни, американскиот претседател на заеднички ручек со премиерите на Македонија, Хрватска и Албанија ќе објави дека трите земји ќе добијат покана за НАТО.

Според грчкиот весник „То Вима“ Македонија би можела да се приклучи на Алијансата со своето уставно име, без притоа да има решение за спорот со Атина.

Весникот, инаку близок на социјалистите на Папандреу објавува, дека посредникот Метју Нимиц веќе започнал консултации во Обединетите Нации.

Грчките медиуми не ја исклучуваат можноста за неколку месеци Нимиц да го врати мандатот како преговарач за името, по што за ова прашање ќе треба да решаваат Советот за безбедност, или Генералното собрание, институции во кој поголемиот број земји Македонија ја признале под уставното име.

Доколку ваквото сценарио стане реалност, тогаш и покрај барањето на Социјалистите името да не се користи во внатреполитички цели, премиерот Караманлис не ја исклучува можноста за предвремени избори наесен.

Наспроти најавите дека Буш ќе објави зачленување на Македонија под уставното име во НАТО, Караманлис стои цврсто на ставот дека Македонија нема шанси да влезе во Алијансата без да го реши спорот со името.

Влезот на Македонија во НАТО ќе биде тема на разговорите меѓу Буш и генералниот секретар со НАТО Шефер.

Според НАТО дипломати и покрај американското расположени сите членки на Јадранската група да добијат покана за НАТО, Македонија и Албанија ќе мораат да го подобрат системот на владеење на законите пред поканата да биде верификувана догодина во Бук*решт.

Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2007 во 19:29
Тема: Македонија ќе добие покана прием во НАТО
JES, k*rac moze da dobie!DeadDeadDead
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
bugar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бугараш

Регистриран: 28.Ноември.2006
Локација: Australia
Поени: 52
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bugar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2007 во 04:42
Pa kako da ne znaes?
A 'Ndak'zjeka Mekengo?
A ILO ILO?
A Gadafi?
Sve sami junaci...malo-ali odabranih!

Изменето од bugar - 10.Јануари.2007 во 04:42
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2007 во 00:14
Кој е сега во неврзаните,Чавез и фидел кастро,еба ти неврзаните
Кон врв
Dolanc Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2006
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dolanc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 23:05
NE Staljinu! NE NATO-u! NE EU! Nasa je buducnost u nesvrstanima! Na pravom smo putu!

Drug Stari se jos nije ni ohladio, a vi vec skrenuli sa njegovog puta.

Vas Stane,
Sekretar
za dobrovoljno prekidanje tranzicije
i vracanje na pravi put
Joža je bil kicoš!
Кон врв
kardelj Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2006
Локација: Yugoslavia
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kardelj Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 04:14
Vidim da si upao u zamku koju smo mi spremili, da udjemu u NATYO te da tamo izigravamo petu kolonu u interesu socijalizma i proletarijata!
Gdje sam ono stao....
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 04:06
Не заебавај сега кардељ тито со една нога во нато бил само се заебал што не влегол со двете тогаш можебуи и немаше СФРЈ да се распадне,немаше поголемите другари да дадат а вака тие не искараа само за да мора да влеземе во нато
Кон врв
kardelj Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2006
Локација: Yugoslavia
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kardelj Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 03:58
Ako Makedonija dobije poziv za NATO, to ce znaciti skretanje sa titovog puta. A titov put - nas je put.
I mi smo se zakleli titu na vernost!
I zato kazem NE za NATO i njihovu nesamoupravnu politiku!

Gdje sam ono stao....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2007 во 00:52
Originally posted by vinona vinona напиша:

Spored  mene  sekade vo site zemji politicarite  KRADAT. zatoa se  borat  da  dojdat  na  vlast, ne deka im e do zemjata ili narodot.  moze  ne  kradat  direktno  od  budzet  ili  prodavanje  nesto  sami  na  sebe  za  poeftino,  dovolno  e  nekoja  provizija  ili  mito  i  tolku.  ama prvo mora da go napravat narodot sreken za toj da neprimeti deka nesto fali. a  nasive  tolku  lakomo  ispograbaa  sto  sledniot  sto doaga  posle niv  nema  od sto  da  zapocne  da  gradi  i  napravi  nesto  pa  i  on  da  ukradne. 
  ne znam dali si nova ili stara ,ama,....tochno vikash,.....i BERLUSCONI i DONALD RAMSFELD,megu drugite, za toa  bea politichari,....za da kradat,...sosema si vo pravo,....LOLLOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
vinona Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 95
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vinona Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2007 во 15:31
Spored  mene  sekade vo site zemji politicarite  KRADAT. zatoa se  borat  da  dojdat  na  vlast, ne deka im e do zemjata ili narodot.  moze  ne  kradat  direktno  od  budzet  ili  prodavanje  nesto  sami  na  sebe  za  poeftino,  dovolno  e  nekoja  provizija  ili  mito  i  tolku.  ama prvo mora da go napravat narodot sreken za toj da neprimeti deka nesto fali. a  nasive  tolku  lakomo  ispograbaa  sto  sledniot  sto doaga  posle niv  nema  od sto  da  zapocne  da  gradi  i  napravi  nesto  pa  i  on  da  ukradne. 
Кон врв
bugar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бугараш

Регистриран: 28.Ноември.2006
Локација: Australia
Поени: 52
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bugar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 05:34
Abe narode sto ce vi e NATO?
Od kogo ke ne brani?
koj ke ne napagja?
Nadvoresniot i vnatresniot neprijatel?

Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)

Кон врв
aleksandar oh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2006
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aleksandar oh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 17:43
Originally posted by begu begu напиша:

Abe nie moze ne mozeme da ja sredime ama tie ke ne sredat (NATO) ako veke ne ne sredile

ЈА МАЈКАТА!!!!!!!!!!!
ПА ПОСЛЕ ДА ЛИЧИМЕ НА ПРОТЕКТОРАТОТ КОСОВО[СРПСКА ЗЕМЈА]

СОСЕМА СМЕ СПОСОБНИ ДА СЕ СРЕДИМЕ,НЕ НИ ТРБА ПОМОШ ОД НАДВОР.

Изменето од aleksandar oh - 28.Декември.2006 во 17:44
So ljubov
Кон врв
Cao_Sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Септември.2006
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cao_Sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 11:45
Originally posted by begu begu напиша:

Abe nie moze ne mozeme da ja sredime ama tie ke ne sredat (NATO) ako veke ne ne sredile
LOLLOLLOL bas taka
Кон врв
begu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај begu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 11:42
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,469 секунди.