|
МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...? |
Внеси реплика | страница <1 7172737475 79> |
Автор | |
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во потполност го делам твоето мислење..дека со влезот во ЕУ...ние само би се озваничиле како нивна званична депонија...иако во минатото ...тоа и сме биле..дури и за некогашната ни братска југославија....
Сите оние паѓања на хеликоптери во Маврово и насекаде во МК во 1999 година и превртување на цели цистерни со „непозната„ течност во реките Пчиња и Брегалница...па и талогот што беше „испуштен„ во езерото пред патот за Берово..само го покажуваат но и докажуваат системот на „депонирањето„ на сметот европски...овде...
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека секаде има ѓубре но веке кога го потенцираше треба да го напишеме најопасното ѓубре на светот нели.Зошто?Па да видиме дали како потенцијална членка на ЕУ Македонија и покрај домашното ѓубре ке го добие и ова ѓубре баш поради причината што имаме богата природа за уништување и нормално секогаш гзот ни е продаден за пари.
Пак ке повторам Македониоја нема што да добие од ЕУ,ние една федерација одвај преживуваме - уште една федерација би нила смртна за Македонија на секаков можен начин |
|
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ѓубре си е ѓубре...независно какво и да е...
Не ми е јасно ...зашто си запнал баш за нуклеарното...кое секако дека го има кај нас..внесено секако на нелегален начин ...поради слабата едукација на службите...а пак кои државата ја прават онаква каква другите однадвор и ја гледаат...секако.
Сакав да потенцирам...дека во секоја земја има ѓубре..сарзмерно на технолошкиот стадиум во која таа се наоѓа...НО тоа е во некои земји спастрено...таму каде му е и местото...на депонии...за разлика од кај нас...квази депониите се надофат на нашите живеалишта...улици...училишта..работни места...насекаде..освен на депонија наменета исклучиво за негово сместување...
пс
Погледајте го градов наш...посебно после налет на малку посилен ветер...целиот е обложен со искористени хартии...најлон кеси...закачени дури и високо по гранките на дрвјата...
А тие пак....кои се платени да го исчистат...си дремкаат или пак си пијат кафе...во поставените лименки-бараки по парковите..наменети за сместување на алатот...а не и како спални за вработените од Комуналното...секако во работното-им време...за кое одвојуваме пари секој месец...
А за контејнерите по градот...ич и да не зборувам...оти мирисот веднаш ги „лоцира„ и без некаков си GPS уред за навигација...
Истото е и со јавните градски тоалети...таму каде што се и (некојпат) изградени..и се вон фунција...колку ли време???!!!
|
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има и у ЕУ многу ѓубре ама посебно има нуклеарно ѓубре
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima mnogu gubre u Makedonia
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има и нуклеарно ѓубре у Македонија?Ова не сум го знаел
|
|
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Авгиеви штали
фиг а. многу нечисто и запуштено место, б. нешто што треба темелно да се исчисти |
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нуклеарното?
|
|
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако досега намерно ја избегнував оваа ептен податлива за провокации тема..ќе кажам прв и предпоследен пат... дека Македонија (гледана како целина) сеуште не е „зрела„ за влез во НАТО и ЕУ...структурите.
Еден од најважните причини...секако според моите скромни критериуми е:
Ѓубре(то) , ѓубре(то) и насекаде само ѓубре(то)...
Нешто како и во приказната за Авгиевите Штали....
Изменето од novace - 20.Август.2007 во 16:00 |
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa toa i go napisav, nema ljubov zosto nema zelba kaj nas za ljubov kon Tatkovinata a bogami ni kon nas samite, a EU ne gi sakaat vo drustvo takvite.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како и да е за љубов се потребни дваица а во овој случај без разлика дали е до Македонија или до ЕУ не оди некако
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali EU e nepodobna za Makedonija, ili Makedonija e nepodobna za EU.........
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ е милијардата проблем туку проблем станува скапото членство во ЕУ и европскиот стандард кој земјите како МАкедонија неможат да го преживеат.Просто кажано ЕУ почнува да станува неподобна за Македонија воопшто
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa koga mozese 6 milijardi evra da isceznat od Makedonija, pa mozeme i 1 milijarda za nesto sto "mozebi" i ke ni koristi.
|
|
Внеси реплика | страница <1 7172737475 79> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |