IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 74>
Автор
Порака Обратен редослед
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 14:27
x

Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 14:23
Originally posted by anakin anakin напиша:

da betaka ij as vikamno bate mili kje upotrebis malku diplomatijaa sakam bas tebe da te prasamvidis zena na tvojot drugar so maz na klupa - atmosfer lezer- korpus delikatesaj te vidam sega so tvoja iskrenost kaj drugarovaj pricaj pricaj da te cujam

Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:52
Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:35
Треба внимателно да се постапува
злобно би било на тинејџер да му кажеш дека акните на лицето му се како кратери , и иако е тоа така, треба да се земе предвид дека адолесцентите се во чувствителен период и искреноста до тој степен може да ги доведе во депресија
Има поблаг начин на соопштување на вистината, не е лажење, но не  енити сурово плескање на фактите во лице- ова секако се однесува на ситуации како горе споменатата голема%20насмевка

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 21:12
Nekako gi mesate poimite. Ako nesto premolcis , toa ne znaci deka ne si iskren. So premolcuvanjeto ne kazuvas nikakva laga, taka da ne moze da stane zbor za neiskrenost.

Vistinata nekogas e bolna, no sepak sekoja vistina e podobra od bilo koja laga.

Licno mene mnogu poveke bi me povredila lagata od bliski osobi so namera da me postedat od povreduvanje otkolku da mi ja kazat vistinata. Soznanieto deka me drzele vo zabluda bi donelo do toa da koga ke go doznaam toa, a vistinata koga togas isplivuva na povrsina, zasekogas da gi preskrtam.

nekoi lugje sakaat lagi namesto vistina, za mene toa se nestabilni licnosti koi ne mozat da se nosat so problemite na koi naiduvaat, a zivotot e poln so problemi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 18:16
Originally posted by Анжелика Анжелика напиша:

луѓето не се искрени бидејќи се плашат од последиците. сите ние. ама како викаат храбриот умира еднаш а кукавицата повеке пати.[IMG]smileys_novi/4.gif" align="absmiddle" alt="голема%20насмевка">

Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:51
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 11:11
Искреноста често знае да повреди. Треба да одберете во дадениот момент дали сакате да бидете искрени или човечни.
Многу е едноставно.
Кон врв
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 02:56
извини и ти што настапив грубо, веројатно се пронајдов и јас таму.
битно се е ок. поздравголемо%20гушкање

..........
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 02:46
.

Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 18:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 02:26
големо%20гушкање ај ако е искрено. 
..........
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 02:24
.

Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 18:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 02:10
голема%20насмевка
љубов

Изменето од Анжелика - 01.Октомври.2007 во 02:21
..........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 01:25
луѓето не се искрени бидејќи се плашат од последиците. сите ние. ама како викаат храбриот умира еднаш а кукавицата повеке пати.голема%20насмевка
..........
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 01:04
газење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 00:59
brat,...ako ti se smirish so nea,..shto ima jas da si go "okrkam",....a,ako sepak e taka,..togash i ne sum ti bil tolku mil,...i so zdravje neka t e takva zena,..koga i da e,..pak ke si najde taa nekoja klupichka,.ama,sega ponastrana nekade,...
a,za sestra mi?,..paaa,...nemam sestra,голема%20насмевка..i toa bi bila epten pretpostavka,...a,ako brat mi "shara",...snaa mi nema da doznae ,..toa e sigurno,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.