IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Учебници-многу скапи, бесплатни...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Учебници-многу скапи, бесплатни...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 21>
Автор
Порака Обратен редослед
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2009 во 11:45
zabegan imaj sreka sto si dobil, barem ako gi skines ke gi plakas samo 70%, jas dosega nikakvi ne sum dobil, ke puknaam!тага

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 21:21
Originally posted by ВАЖНА ВАЖНА напиша:

Па викаат дека ги има на www.mon.gov.mk
а инаку сакам да ти кажам ако се чуваат учебниците нема да се одлепатнамигнувањеа тоа дека имало на табла само 3 точки незнам ќе се снајдете некако.

И да се чуваат у позлатени корици-ќе се разлетаат како конфети.
Затоа емне ми е поубаво да им ги купам, па после си ги појачувам.намигнување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 21:20
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

И да не зборуваме во образование за политика оти јас ако почнам да зборам за политика ќе ми ги испоизбришат постовите модераторитеголема%20насмевка

Важна...ај ако сакаш тркни до форумон политика па таму раскажувај за дострелите и успесите на омилената ти партија...
моментално си на пдф-ОБРАЗОВАНИЕ
пишувај за учебниците...колку знам,Грујовски и ВМРО не се учебнициразмислување

Вистина, Груевски и ВМРО ДПМНЕ не се учебници, ама...
 никој пред нив не се сети да направи“ бесплатни учебници, бесплатен автобуски билет и низа др. работи, вреди да се споменатнамигнување.

Е сега трпение-спасение, секогаш една генерација си го крка, а јас нејќу тоа да е мое детееееплачење

А за квалитетот, тоа е тоа, секој гледа поефтино да иштампа, со годинми наназад нема веќе убаво сошиени листови туку се лепени, ко за у семкара, ама тоа е тоа.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
ВАЖНА Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Регистриран: 09.Јануари.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:56
Па викаат дека ги има на www.mon.gov.mk
а инаку сакам да ти кажам ако се чуваат учебниците нема да се одлепатнамигнувањеа тоа дека имало на табла само 3 точки незнам ќе се снајдете некако.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:29
да,треба да се има ред и да,треба да се чуваат учебниците
само-ако течи реклама нон-стоп дека до 10.09 учебниците СЕ поделени ТОА ТАКА ТРЕБА И ДА БИДЕ
и може,паметен ти е предлогот ќерка ми да учи од тетратка,само што на табла професорката напишала наслов на лекцијата и три точки кои се состојат од по една реченица
и уште нешто-70% од која сум ме интересира?
нели треба да ја знам полната сума,па да си соберам доволно пари до крајот на годината...зашто учебниците колку и да ги чуваат, листовите се лепени,па при неколку отварања ќе почнат и да паѓаат
учебниците можат да бидат ганц нови само ако ги заклучам во шкаф...доколку некој учи од нив а плус се неквалитетно изработени крајниот резултат е јасен,нели?
 и ај те молам дај ми линк од учебниците за прва година од спортска гимназија...пошто велиш ги има во електронска форма
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:14
Ангелина неможат толку многу учебници да се дистрибуираат за толку малку време ќе ги дистрибуираат де леле а ќерка ти нека учи од тетратка и плус ги има учебниците во електронска форма а тоа за 70% и треба затоа што денешниве деца се научени само да се шкрта по книгите немаат што да прават на час и ајдее шкртање па после на одморите ќе се тепаат со книгите итн. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:12
И да не зборуваме во образование за политика оти јас ако почнам да зборам за политика ќе ми ги испоизбришат постовите модераторитеголема%20насмевка

Важна...ај ако сакаш тркни до форумон политика па таму раскажувај за дострелите и успесите на омилената ти партија...
моментално си на пдф-ОБРАЗОВАНИЕ
пишувај за учебниците...колку знам,Грујовски и ВМРО не се учебнициразмислување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:10
гледам на маркетиншкава телевизија МТВ реклама на која оди телоп-
бесплатните учебници до 10 септември ќе бидат поделени на секој ученик!
погледнувам на денешниот датум
11.септември
изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување
размислувањеучилиштето на ќерка ми се уште не добило ниту еден учебник
професорите веќе предаваат и бараат нормално да се научат лекциите
се прашувам...од каде да научатзбунетост

потпишавме некој договор-
за оштетувањето на учебниците ќе се наплати 70% од продажната вредност на истиот на крајот од годината
а колкава е вредноста  на учебникот?
...е тоа никаде не го пишуване%20знам
ваљда во зависност од тоа колку пари ќе им требаат на крај

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:07
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

учебнициве, барем овие два што ги добив, личат ко да ќе се распаднат во првото полугодие

ако не ги чуваш секако дека ќе се распаднатнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 15:05
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Ова за кое зборувам е сега седмо.
Што значи и лани како шестоодделенка беше жртва на учебникарската политика и штрајкот.

Epa toa e na Grujo vladata, sami sme si krivi, mislam postarite, nikoj ne go terase tatko mi da glasa za nego...тага
Zlatno Ljupco da bese eeee...
Gledas pak dojde do konfuzija, politika i skolo...тага

боже на Груевски владата не ти се допаѓа? Мали па ти си уште дете не се мешај во политика а татко ти бил многу паметен што гласал за Груевски затоа што вмро-дпмне праи најдобро на државата и е најдобра партија. И да не зборуваме во образование за политика оти јас ако почнам да зборам за политика ќе ми ги испоизбришат постовите модераторитеголема%20насмевка
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 10:56
учебнициве, барем овие два што ги добив, личат ко да ќе се распаднат во првото полугодие
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Tanjuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 120
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tanjuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 08:42

Ова за кое зборувам е сега седмо.Што значи и лани како шестоодделенка беше жртва на учебникарската политика и штрајкот.

Точно така, нашите деца во шесто одделение беа уценувани дека мора да ги купат новите учебници кои излегоа на полугодие акои по ништо не се разликуваа од претходните кои веќе ги имавме купено (освен по не-квалитетот).Оваа година повторни истите деца сега седмо одделенци страдаат! До кога??????????

Изменето од Tanjuska - 11.Септември.2009 во 08:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 06:55

Ова за кое зборувам е сега седмо.
Што значи и лани како шестоодделенка беше жртва на учебникарската политика и штрајкот.

Epa toa e na Grujo vladata, sami sme si krivi, mislam postarite, nikoj ne go terase tatko mi da glasa za nego...тага
Zlatno Ljupco da bese eeee...
Gledas pak dojde do konfuzija, politika i skolo...тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2009 во 06:53
Bate site pisuvat u tetratkite ne znam kakvo trpenie imat jas sedam si samo na klupata cekam ucebnici da stignat.голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Boze sacuvaj do mene pisuvat li pisuvat stanat posle se znaat jas doma se opravduvam demek tesko mi e bez ucebnik. Vaka sakam da e barem za po nekoja 2ka ke ima.газење%20од%20смеење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.