IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
Автор
Порака Обратен редослед
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 01:25
hehe ne bidi Tolku surov Goore...Se e tuka blisku do tebe samo treba da go osetis ona Bozjoto...Ke bide i toa ne e mnogu daleku...
Ej Mirallem ako sum jas vo Dzamija i mu se molam na Mojot Bog kakva greska pravam,koga za mene toa e samo edna obicna muslimanska gradba...Ne pravam nisto loso...
Bez razika dali ima posteri ili slikici ili ikoni ili kade i da si(ne milsam na tvojot sopstven dom)Molitvata se slusa ako znaes pravilno da ja upatis...
I goore Krstot e simbol a ne ikona pa da ja obozavame...Toj stoi vo Bozjiot Dom kako simvol na verata a ne go ljubime i ne mu se molime...Nemaj drugi Idoli osven Mene...rekol ednas eden Bog....

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 21:54
abe kako sto gledam( po vase) site sme ja na**aleLOLLOLLOLLOLLOL
end off days 15...14...13....
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 15:54
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Hehe kolku si cuden,pa kade i da si ako go nosis Bog vo Srceto i go izgovaras negovoto Ime vo Molitivite sekako deka Bog ke ja cue tvojata Molitva,bez razlika pred sto koga i kade se molis!Znaci samo so Verba vo Bog,slavenje na negovoto ime preku molitvi i preku zborovi i ljubov kon nego,molitivte ke bidat cueni!!!  

Apsolutno neispravno.... bi se slozil,koga bi znael deka na covekot moze samo da mu se pricinuva deka boga go nosi vo srceto a ustvari polno mu se so necistotii.... Nitu bog nitu angel nitu bilo kakva pozitivna energija vleguva vo kukja so posteri na metallica,ikoni,diskoteki,barovi,plazi,nudisticki plazi..... iako si mislis deka verba vo Boga imas.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 13:03
sto znaci krstot nema nikakvo znacenje isto kako i ikonite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 12:06

Hehe kolku si cuden,pa kade i da si ako go nosis Bog vo Srceto i go izgovaras negovoto Ime vo Molitivite sekako deka Bog ke ja cue tvojata Molitva,bez razlika pred sto koga i kade se molis!Znaci samo so Verba vo Bog,slavenje na negovoto ime preku molitvi i preku zborovi i ljubov kon nego,molitivte ke bidat cueni!!!  

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 01:35
ОК Гидеон да се "вратиме" на темата.Big%20smile
koja molitva bog ke ja slusne na
onoj koj ce moli pred krstot i go nosi bog vo srce
ili
onoj koj se moli doma pred spienje(pred nego nema nisto) i istotaka go nosi bog vo srce
ili
onoj koj se moli pred poster od metalika i isto taka go nosi bog vo srce
??????????????????????????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:46
Vo kej e nema problem....samo da bide ko so treba ,omaka akademnski dobra!Bez shegi i prevari!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:40

Ne sala na strana Muslimanski bratu,ama malce zabegavte,a prethodno mi bese mnogu interesna!Valaj!

I jas bez sala,laden spricer ti kazav,ako so red citas,ke vidis deka ne sme nadvor od nea.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:38
Ne sala na strana Muslimanski bratu,ama malce zabegavte,a prethodno mi bese mnogu interesna!Valaj!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:31

Abe decki od kade za tema na Krstot otidovte do Bogrebi,Sandaci Dzamii i slicno,daj zadrzete se kon temata,da ni bide pointeresno,Valaj!

Da citas so red,ke vidis deka ne sme daleku od nea.
Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:29
Originally posted by sard sard напиша:

Originally posted by Trilili Trilili напиша:

ne mislam pri "greska" vo prevod, ne me razbra, tuku ednostavno faktot deka knigata e pisuvana pred vekovi i ljugeto imale i drug nacin na izraz

Сите изразувања мора да се движат околу нешто. Така ако за носење на бремето не го користеле зборот крст туку нешто слично тогаш немајќи соодветен израз во модерниот јазик би било преведено со товар, бреме, а не секаде со крст. Што значи грешката може да биде само во преводот, за што се мали шансите.

ne sum bas siguren vo toa!Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:27

Abe decki od kade za tema na Krstot otidovte do Bogrebi,Sandaci Dzamii i slicno,daj zadrzete se kon temata,da ni bide pointeresno,Valaj!

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 17:25
Originally posted by goor goor напиша:

pa gi prasav i ti rekov sto mi odgovorija bil nekoj sea ne gi znam cinovite ama dali odza dali nekoj pogolem cin ???

Pa ete,sto ima tuka na idolopoklonstvo.... treba da se zakopa vo blizina na dzamijata. Nema tuka molenje na pocinatiot... nema tuka nisto sto ne e higienski,kako sto kaza.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 17:12
pa gi prasav i ti rekov sto mi odgovorija bil nekoj sea ne gi znam cinovite ama dali odza dali nekoj pogolem cin ???

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.