|
Родителски грешки |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne toa kaj konzervativcite , tuku kaj onie koi mislat deka nivnoto e najpametno i deka tie najdobro znaat se.
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да да така е фала знам јас но има многу родители кои обично имаат лоша ппроценка за партнерите на нивните деца па превземаат мн ствари за да ги разделат...
ова е повеќе кај конзервативците.... |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti gledaj deckoto da gi ispolnuva tvoite ocekuvanja, a roditelite ... poradi tebe bi trebalo da go prifatat tvojot izbor kakov i da e, ...
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може ке звучи чудно и сурово ама моите едвај како да чекаат дечкото да ме остави за да можат дацсе ситат со коментари од типот ‘ете јас ти викав ама ти не ме послуша‘ на мојата ионака лоша ситуација уште се шегуваат, а неретко и се замислуваат дека со тоа се потврдило нивното очекување дека дечкото ќе ме оставел..за мајка ми сите машки биле лажговци а татко ми очекува ептен домаќин, непорочен и совршен дечко
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno deka ke reagiras, ne go biras deckoto/devojkata za roditelite, tuku za sebe. Megjutoa ako deckoto/devojkata ne ime se dopagja na roditelite, toa sepak ne e nivna greska. I ne e pogresno ako gi kazat pricinite zosto ne im se dopagja.
Imam edna prijatelka cija svekrva ne moze da ja podnese jatrva i non stop i naogja mani, i normalno , sto videl sin i vo nejze, a svekorot na toa i rekol - da mozes da ja poglednes so negovite oci , ke znaes sto videl. Zivotot vo zaednica , nezavisno od toa vo koe vreme e i od stepenot na obrazovanie, nosi teskotii no ima i prednosti. |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убава дискусија дечки иначе што мислите за родители кој се мешаат во љубовниот живот ?
Вреди ли ако се реагира за некопј лошо (по нив ) проценет дечко/девојка??? |
|
Teta
Сениор Регистриран: 19.Декември.2006 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 3503 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno...taka e ..se sl*gam...jas zboram u moe ime..i jas imam deca..vozrasni..fala Bogu...uspesni i bitno zdravi se
|
|
A creative mind will always survive bad advice
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:22 |
|
|
|
Teta
Сениор Регистриран: 19.Декември.2006 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 3503 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koja ulica?..pa tolku se angazirani u skolo...sto nema vreme za ulica...i toa naj neophodnoto...ne za bienje vreme...
definitivno,po moe...treba da se vodi smetka za deteto...a ne da se preoptereti,pa doma koga ke dojde da ne moze dva zbora so domasnite da smeni...taka se otuguva dete
|
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:22 |
|
|
|
Teta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj gresi,pa i roditel...samo sto najgolema greska ,po mene,pravi koga zapostavuva dete...po trka na karijera,zaborava deka uz pat i dete stvorilo..i golema greska e ako forsiras dete...gledam mnogu roditeli,obicno majkite se po "dadeni" po muzicko,balet,slikanje....denes i tenis e u moda..pa deteto go preoptovaruvat so dodatni aktivnosti...uuuu zaboraviv,i obavezno dete da se nosi na "angliski"....i se za na rabota da moze da se pofali kaj kolegite kako e "dobar" roditel...
|
|
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21 |
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа токму така, ние барем мислам декаи ти black-eyes спаѓаме во младата генерација, и такви хиерарсхиски позиции како свекрва и снаа, да се знае кој е газда или ко бил маж/петел во куќа за нас се смешни.
но во времето на моите (иако турското ропство било одамна укинато ) сепак таквата подреденост си функционирала се сеќавам дека мајка ми едвај чекаше баба ми да почине (ова е гадно но вистинито) додека баба ми(свекрва од пеколот според мајка ми) беше жива мајка ми немаше живот од неа Изменето од ACELERA - 07.Мај.2007 во 00:17 |
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf,prosta rabota koga bi imala snaa moze da mi bide gostinka,drugarka koga saka ama da i bidam svekrviste nikogas..... |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |